Ingredience: 100g dusená šunka 2 hrste mrazený hrášok 1 šalotka 1 vačší orech masla 250 ml smotana na varenie 2 PL biele suché víno 2 PL tvrdý syr parmezánovitého typu čerstvo mleté korenie, soľ nasekaná petržlenová vňať Tagliatelle uvarené podľa návodu na obale
Postup: V rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle. Šunku pokrájame na tenké...
Ingredience: 1 kura o váhe 1700 - 2000 g, naporcované a kuchynsky upravené, 6 malých cibuliek, 4 veľké mrkvy, pokrájané na 3 cm kúsky, 6 veľkých olúpaných strúčikov cesnaku, 6 ks malých ošúpaných zemiakov, 1 konzerva šampionov bez nálevu, 500 g malých tekvičiek alebo cukety pokrájané na 6 cm valčeky, 2 citrony s odkrojenými koncami /sú horké/ a pokrájané na 1/4 alebo 1/8 - záleží na ich veľkosti,...
Ingredience: Bageta, maslo, provensálske korenie, olivový olej, cherry paradajky, soľ, cesnak, bazalka, mozarella, mleté čierne korenie
Postup: Bagetu nakrájame na plátky. 1. variant: Maslo rozpustíme a zamiešame do neho provensálske korenie. V okorenenom masle namočíme plátky bagety z oboch strán a opečieme na suchej panvici. Opečené bagety obložíme plátkami pokrájaných paradajok a plátkami mozarelly....
Ingredience: 500g kuracich kridiel, hydinove drobky, 1 velka paradajka, 1 feferonka, 2 struciky cesnak, stipka struhany muskatovy oriesok, 1 cibula, bujonova kocka.
Postup: Maso a vnutornosti umyjeme, cibulu ocistime a nakrajame na hrubsie kolieska, paradajku, podla odkazu v poznamke, osupeme, rozkrojime, odstranime mokre vnutro a nakrajame na kocky, feferonku ocistime od zelenej stonky, ak nemate radi...
Ingredience: 1000 g zomletého vykosteného bôčika, 5 vajec, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 100 g vykôstkovaných čiernych olív, 1 CL mletého čierneho korenia, 1 CL sladkej mletej čiernej papriky, 1 CL vegety, 1 CL morskej soli, 1 PL olivového oleja, 1 rukáv na tlačenku, voda, potravinársky motúz
Postup: Do mletého mäsa pridáme koreniny, vajcia, olej a posekané olivy. Dobre spracujeme a odložíme odstáť do...
Ingredience: 2 plechovky drvenych paradajok, 1 lyzica paradajkoveho pretlaku, 5 strucikov cesnaku, 1 stiplava paprika, trochu cerveneho vina cca 0,5 dcl, velka hrst nakrajanych bazalkovych listkov, 2 lyzice olivoveho oleja, mlete korenie, sol, cukor. Samozrejme mozeme pouzit aj cerstve paradajky, v tom pripade ich osupeme, prerezeme, odtranime jadierka a vodovy stred a nakrajame na kocky.
Postup: Na oleji...
Ingredience: Cesto: 400 g hladkej múky Extra špeciál, soľ, kryštáľový cukor, 10 g čerstvého droždia, 3 PL olivového oleja, 200 ml vlažnej vody, bravčová masť na vymazanie formy na pečenie Na obloženie: malý paradajkový pretlak, cherry paradajky, pokrájané na 1/4, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky pokrájaného cesnaku, syr mozarella, pokrájaný na kocky, bazalka, tymián, oregáno, prípadne ešte...
Ingredience: Na vyvar : kuracie kridla na tacke kosti a koze po vykostovani kurata (kuracie maso na vyvar samozrejme mozete pouzit take, ake mate) polievkova zelenina podla vasho zvyku (ja som dala 1 mrkva, 2 struciky cesnak, 10 cm kusok poru, plat zeleru, 1 petrzlen, 1 cervena paprika,) par guliciek noveho a celeho korenia 1 bobkovy list sol Na masove knedlicky : 500g miesane mlete...
Ingredience: Kus vykosteneho a pekneho bravcoveho kare. Platky mortadely, tenke platky prerastanej slaniny (oravska), vetvicky rozmarinu, stonky majoranky (v talianskom recepte je uvedena salvia, ale ja som musela minut majoranku, tak som ju zamenila), olej, platok masla. S bylinkami nesetrime. Recept na dubakovu omacku je v odkaze v poznamke.
Postup: Do masa urobime zarezy, ako su stranky v knihe,...
Ingredience: 400 g Ementálu, 6 PL masla, 4 žltky, 4 hríby alebo šampiony, 250 ml mlieka, 2 PL masla
Postup: Ementál pokrájame na malé kocky a zalejeme mliekom, v ktorom ho necháme stáť 2 hodiny. V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme kocky syra s 2 PL mlieka, v ktorom bol syr namočený. Premiešame a privedieme do varu. Ked je syr roztavený, odstavíme z ohňa a pridáme rozšľahané žltky. Za stáleho miešania vrátime...
Ingredience: 500 g húb podľa vlastného výberu - ja som použila dubáky, 1 CL nastrúhanej cibule, 1 zväzok na jemno posekanej petržlenovej vňate, 200 g varenej údenej šunky /stehno/ pokrájanej na plátky, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, maslo, 100 g strúhaného údeného syra, šťava z 1 citrona, 2 PL hladkej múky, 200 ml studeného mlieka
Postup: Očistené huby pokrájame na malé kúsky a opečieme...
Ingredience: 4 kotlety s kostou, stiplava paprikova pomazanka, hladka muka, vetvicka cerstveho oregana (alebo lyzicka suseneho) 5 strucikov cesnaku, susene v oleji nakladane paradajky, maslo, olivovy olej, bujon, 1,5 dcl cerveneho vina, 2 pl balzamikoveho octu.
Postup: kotlety (nerozklepavame) z obidvoch stran potrieme stiplavou paprikovou pomazankou a obalime v hladkej muke. na panvici rozohrejeme maslo s...
Ingredience: 400g mlete hovadzieho maso, 3 struciky prelisovaneho cesnaku, 1 vajce, 1 lyzicka talianske korenie, 1 velka polievkova lyzica nadrobno nakrajana petrzlenova vniatka, 3 polievkove lyzice nastruhany parmazan, 1 lyzicka sol, 2 az 3 lyzice nadrobno nakrajana biela zemla.
Postup: Vsetky suroviny dame do misy a dobre vymiesame ..az bude zmes pekne kompaktna. Rukou robime male gulky...ja som ich mala...
Ingredience: 3 kruti rizky, struhanka, 100 g struhaneho syra, 10 susenych paradajok v oleji, vajicko na obalenie, 20 zelenych oliv bez kostky, bazalkove listky, sol, olej
Postup: paradajky vyberiem z oleja a nakrajam nadrobno, olivy nakrajam na kruzky. v miske zmiesam paradajky, olivy, syr a bazalkove listky. rezne opatrne rozklepem a posolim...pokladiem pripravenou zmesou a skrutim do zavitku. spevnim...
Ingredience: 400g gulatej ryze, 1l masoveho vyvaru z kocky, 1 dcl bieleho vina, 50g postruhaneho parmazanu, 1 mala cibula, zampiony, sol, mlete cierne korenie, 100g masla
Postup: Z bujonovych kociek uvarime liter vyvaru, kto je velky frajer, pouzije, klasicky uvareny z masa. Zampiony pokrajame na platky, cibulu na kococky. na polovicke masla prehrejeme nakrajane zampiony. Druhu polovicku masla rozdelime na...
Ingredience: 300 ml sladkej smotany, 100 ml tekutého medu, 1 vajce, 4 žltky, na sucho opražené mandle, prípadne iné orechy
Postup: Dáme variť vodu v hrnci. Nad ňu dáme misu so žltkami a celým vajcom. Sľahačom šľaháme vaječnú zmes do peny. Odstavíme z ohňa. Vyšľaháme šľahačku do tuha a vmiešame do nej med, aj vaječnú zmes. Formu na chlebíček vystelieme potravinovou foliou a vlejeme pripravenú zmes, cez...
Ingredience: 4 male telacie rezniky , tak 60 gramove hladka muka na obalenie 2 PL struhanka na obalenie 100g struhany parmezan 1 vajce sol, cerstvo mlete korenie prepustene maslo (ghee) Na omacku 1 cervena cibula 5 strucikov cesnak 2 PL olivovy olej 4 PL paradajkovy pretlak 200 g ceresnove paradajky 1 velka PL susene talianske bylinky 1 PL cukor (az pred ochutnanim) sol velka hrst...
Ingredience: 8 vajec, 4 rajčata, 2 dl mléka nebo smetany, máslo, bazalka, parmezán
Postup: Na pánvi rozehřejeme máslo a minutu na něm opékáme nakrájená rajčata. Vejce rozšleháme s mlékem nebo smetanou, přidáme lžíci nastrouhaného parmezánu a přilijeme k rajčatům. Promícháváme zvolna a odspoda, aby se tvořily velké zlaté noky. Na talířku posypeme nasekanou čerstvou bazalkou, zbytkem strouhaného parmezánu a...
Ingredience: 500 g hladkej múky Extra špeciál, 21 g čerstvého droždia, 1 CL kryštáľového cukru, 1 CL soli, 400 ml vlažnej vody, 50 ml olivového oleja, prísady podľa vlastného uváženia - Cottage syr, tvrdý syr pokrájaný na kocky, posekaná bazalka, na plátky pokrájaný opečený baklažán, pokrájané sušené paradajky, olivy rozmarín,... rôzne posýpky a plnky podľa vlastného výberu., olivový olej na...
Ingredience: Zaklad na kysnutie : 90 g hladka muka 50 g tepla voda 3g cerstve drozdie (radsej menej, ako viac) Cesto : 160 g hladka muka 70 g uvarena zemiakova kasa 130 g zliata voda v ktorej sa varili zemiaky lyzicka soli Na oblozenie : ceresnove paradajky cervena cibula cesnakove struciky rozmarin
Postup: V 50g teplej vody rozmiesame drozdie a vylejeme k 90 g hladkej muky....
|< 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 >|