Viac ako  4 000  receptov

Pletenky robene z jedneho pramena

Pletenky robene z jedneho pramena
nahoru
Pletenky robene z jedneho pramena Pletenky robene z jedneho pramena
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domáca pekáreň
Čas prípravy Čas prípravy: 20 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 8 ks

Suroviny:

400g polohruba muka, 200 ml vody, 50 g rozpustene maslo, 25g cerstve drozdie, trosku mlieka, lyzicka cukor, naozaj plna lyzicka soli.

Postup

Do pekarne dame v uvedenom poradi vodu (kedysi som davala mlieko, ale uz davam vodu), rozpustene maslo, muku, do jedneho rohu sol a prikryjeme ju mukou, do druheho cukor a na cukor vylejeme drozdie, rozpustene v troske tepleho mlieka.
Zapneme program cesto.
Po vykysnuti cesto prepracujeme na doske a rozdelime ho na 8 casti. Bochnicky mi vazili cca 85g a nechala som ich podkysnut este nejakych 10 min. Potom som kazdy bochnicek premenila na dlhsi sulok a z kazdeho sulku som vytvorila malu pletenku.
Robila som to presne podla navodu v odkaze, ulozeny v poznamke.
Dala som na plech peciaci papier a pokladla pletenky. Pod kazdou som pre istotu este vytrela olejom.
Znovu nechala podkysnut cca 35 min a potrela som bielkom.

Poznámka

http://www.primapekarna.estranky.cz/fotoalbum/f-o-...
Cathleen touto cestou dakujem, jej postup je natolko nazorny, ze som to pochopila na prvy krat. Prvu som robila behanim z kuchyne k pc, ale potom to uz islo.
pletenky som mala male, skor ako banketky, take na tri zahryznutia. Pokial chcete velke, musite si rozdelit cesto na menej casti a urobit viac cesta.
Piekla som ich prvykrat a neviem ako chutia na druhy den, zjedli sme ich po upeceni uplne vsetky.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Pletenky robene z jedneho pramena"

autor: vybusna
vložené: 11. 04. 2011 14:01:26  nahlásiť  reagovať
 

preto to viem, lebo moshe sem vkladal recept na chalu...vidis vobec som neskontrolovala ci to nie je podobny recept...Moshe vkladal zidovske recepty a aj v nejakom casopise som videla zidovske recepty a tam bol aj recept na pecivo a to sa volalo chala

autor: amalia
vložené: 11. 04. 2011 13:57:29  nahlásiť  reagovať
 

asi áno, nikdy som sa nad tým nezamýšľala, sú to vlastne Portugalci, ale varia vynikajúcosmajlik

autor: vybusna
vložené: 11. 04. 2011 13:14:07  nahlásiť  reagovať
 

amalijka....chala je po zidovsky nie?

autor: amalia
vložené: 11. 04. 2011 12:56:50  nahlásiť  reagovať
 

bezkonkurenčnésmajlik, Milik, u kámošky som jedla niečo podobné, hovorili tomu "chala". smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 11. 04. 2011 11:52:05  nahlásiť  reagovať
 

VybusnasmajliksmajliksmajlikKrása!

autor: vybusna
vložené: 10. 04. 2011 20:46:37  nahlásiť  reagovať
 

cathleen...vdaka, podarilo sa. Naozaj ked som ich nechala dlhsie podkysnut, tak uz boli krasne hladke. Druha fotka, je uz tato druha varka.

autor: Yanah
vložené: 08. 04. 2011 10:30:19  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik zopár posledných rokov už tiež miesim skoro všetky kysnuté cestá s vodou a nie s mliekom ...

autor: eva hubova
vložené: 06. 04. 2011 23:06:38  nahlásiť  reagovať
 

supersmajlik+3

autor: cathleen
vložené: 06. 04. 2011 19:40:59  nahlásiť  reagovať
 

Jaaaj! Po umotání, před vložením do trouby, by housky měly kynout určitě aspoň 40-45 minut, takže to mohlo být tím.
A rúra klidně může být přehřátá, když vkládáš dovnitř plech, dost se vyvětrá = ochladí. Jestli se ti chce, zkus houstičky ještě jednou, nech je víc vykynout a uvidíšsmajlik

vložené: 06. 04. 2011 14:52:25  nahlásiť  reagovať
 

No bezva!!smajlik

autor: vybusna
vložené: 06. 04. 2011 14:47:09  nahlásiť  reagovať
 

no s tym pecenim ti nepoviem. tu mam plynovy sporak a plyn v rure mi hori len ked je naplno. na spodku mam polozeny plech a peciem vysoko hore, ked idem vlozit plech, tak ruru necham minutku otvorenu, aby nebola taka prehriata.
no pred vlozenim do rury kysli asi 10 minut.
a cesto bolo nebolo riedke...

autor: cathleen
vložené: 06. 04. 2011 14:33:24  nahlásiť  reagovať
 

Nevim presne, taky se mi to parkrat kdysi stalo. Nemelas volnejsi (ridsi) testo? Z pevnejsiho uvalis pekne kulate valecky.,a jak dlouho ti housky kynuly pred vlozenim do trouby? A posledni otazka - na kolik stupnu jsi pekla? smajlik jsem desna, co?

autor: vybusna
vložené: 06. 04. 2011 10:58:44  nahlásiť  reagovať
 

cathleen...prosim ta preco ich mam take hrbolate

autor: cathleen
vložené: 06. 04. 2011 10:57:07  nahlásiť  reagovať
 

Wooow, máš je nádherné!smajliksmajlikTo věřím, že chutnalysmajlik

autor: vybusna
vložené: 05. 04. 2011 22:08:54  nahlásiť  reagovať
 

mozno by ste mi mohli poradit, ako docielit aby povrch pletenky nebol taky hrbolaty, ale pekny hladky.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

top recepty buchta na plech domace pletenky pletenky navod pletenek kysnute pupaky vianocne kysnute pletenky cesto pletenky postup pletenky recept na pletenku recept na pletenky navod na pletenky domáca pletenka recept na chalu pletenky a housky recept na chalu recept napletienky pleténka houska recept pletenky pletenkyrecept pletenky recept recepty-housky pletenky vydeorecety pletenky


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz