Ingredience: 350 g listového těsta 3 bílky 210 g cukr krupice vejce na potření
Postup: Těsto na pomoučněném vále tence rozválíme a radýlkem nakrájíme pásky asi 1,5 cm široké. Pásky natáčíme na formičky, konce dobře přitiskneme a ukládáme na plech s pečícím papírem, spojem dolů. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme dočervena, sundáme z formiček a necháme...
Ingredience: 300 g celozrnej hladkej múky, 200 g masla, 300 g bryndza, 1 vajce,1 prášok do pečiva, 1 žĺtok, pól lyžičky soli, rasca na posypanie
Postup: Všetko bez žĺtka zmiesime na hladké cesto. Cesto najmenej na 1 hodinu odložíme do chladničky (ja nechávam na noc). Hneď po vybratí cesta z chladničky (nie je potrebné, aby cesto malo izbovú teplotu) cesto vyvaľkáme cca na hrúbku 3-4 mm. S cestom sa robí...
Ingredience: 800 g čerstvého tuniaka 3 veľké cibule 1 lyžica múky hrsť hrozienok 1 lyžička octu 1 lyťička medu 1/2 lyžičky škorice 1/2 rasce 1/2 sladkej papriky 4 limetky 1 lyžica olivového oleja
Postup: Hrozienka dáme do misky s teplou vodou. Zmiešame sladkú papriku s rascou, pridáme šťavu z polovice limetky a tuniaka marinujeme 1 hodinu, po pol hodine otočíme. Na panvicu s trochou oleja dáme...
Ingredience: konzerva tuniaka maslo tavený syr cibuľa
Postup: Olej z konzervy vylejeme, cibuľku nakrájame na drobné kúsky. Zmiešame a pridáme asi 1 polievkovú lyžicu masla a v rovnakom pomere tiež tavený syr. Natierame na pečivo.
Ingredience: 400 g cestovín - vrtuliek z celozrnnej alebo spaldovej muky, 180 g tuniaka vo vlastnej stave (konzerva), 1 por (iba biela cast), 1 zlta, 1 zelena paprika, 2 paradajky, 1 cuketa, 1 mala chilli papricka, 1 strucik cesnaku, olej, sol.
Postup: cestoviny uvarime podla navodu na obale. medzitym si pokrajame vsetku zeleninu, cesnak a chili papricku posekame nadrobno. na troche oleja spenime por,...
Ingredience: 100g ocistena zelena fazulka, 100g tuniak z konzervy vo vlastnej stave, 1 uvarene bielko (moje vazilo 25g) lyzicka vinny ocot, lyzicka sol, cerstvo mlete korenie
Postup: 100g fazulky, ktore je uz ocistena od koncov a pripadnych fuzikov, dame varit do studenej vody...pridame lyzicku vinneho octu a lyzicku soli. Varime kym nie je makka, mojej stacilo vriet asi 10 minut...ale zalezi to od mladosti...
Ingredience: 2x 185 g konzerva tuniaka ( ja som mala vo vlastnej stave) 3 zelerove stonky 1 vacsie jablko 1 mensia cervena cibula hrst hrozienok na dresing : 2 PL majonezy 2 PL bieleho jogurtu ( u mna creme fraiche) 1 PL dijonskej horcice 1 PL mangoveho catni ( mango chutney) 2 KL kari korenia
Postup: Do vody dame namocit hrozienka. Zelerove stonky, jablka ( ocistene) , cibulu pokrajame na velmi...
Ingredience: 2 ks tortilly (cista vaha 140g) Kozerva tuniaka vo vlastnej stave (cista vaha 112g) 2 ks biela paprika (cista vaha 140g) 1/2 hlavky hlavkoveho salatu (cista vaha 150g) Nizkotucny jogurt (cista vaha 116g) 3 az 4 lyzice tatarska omacka (ja som dala majonezu cista vaha 27 g)
Postup: Jogurt s tatarskou omackou vymiesame. Ak chcete tak si jogurtovu omacku dochutime podla seba (sol, mlete...
Ingredience: 1 balenie lístkového cesta / pôvodne 2x8 i viac listov filo cesta, každá vrstva, potretá maslom a listy položené na seba/, 250 g lúpaných mandlí, 120 g krupicového cukru, 1 balenie vanilkového cukru, 150 g masla, 50 g strúhanky, 3/8 l vanilkového sirupu /zo šťavy 1 citrona a 700 g kryštáľového cukru, 3/8 l vody/, strúhané mandle, 250 ml šľahačky
Postup: Lístkové cesto rozdelíme na 2 rovnaké...
Ingredience: 2 kg jahňacieho stehna, 400 ml hustého bieleho jogurtu, soľ, 1 malý paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, 1 CL cayánského korenia alebo štipľavej papriky Sultánové potešenie: 4 stredne veľké baklažány, 50 g strúhaného parmezánu. 100 g rozmrveného Feta syru, na Bešamel: 40 g masla, 400 ml mlieka, 2 PL polohrubej múky, mleté čierne korenie, olej, 1 kg varených a pokrájaných zemiakov...
Ingredience: 150 g kuracie prsia cumin (rimska rasca) mlety koriander suseny mlety dumbier sol cervena mleta paprika trochu limetovej struhanej kory 3 listky mata pruzky cervenej cibule pruzky bielej kapusty platky uhorky a bielej papriky platky paradajok kolieska mrkvy a cukety Na bielu omacku : velka lyzica bieleho jogurtu 2 prelisovane struciky cesnaku sol, mlete cierne...
Ingredience: 2 tortové oblátky, 3 bielka, 140 g práškového cukru, 80 g medu, 100 g sekaných orechov, 1 vanilkový cukor, 100 g čokolády, 50 g stuženého tuku
Postup: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme práš. cukor a znova prešľaháme dotuha. Med necháme zovrieť a do vriaceho medu primiešame sneh a miešame, kým nevznikne pevná masa. Pridáme vanilkový cukor a sekané orechy a premiešame. Masu rozotrieme na jednu...
Ingredience: 5 vajec 250 g práškového cukru (ja som dala krystal ) 220 g masla 2 balíčky vanilínového cukru nastrúhana citronova kôra z 1 citrona 2 lyžice citronovy liker 250 g tvarohu 250 g polohrubej múky 1 balicek kypriaceho prasku do peciva 100 g osupane a nahrubo nasekane mandle 250 g ceresne
Postup: Najpr si odkostkujeme ceresne. (http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4771) Mandle sparime...
Ingredience: 5 vajec 250 g práškového cukru (ja som dala krystal ) 220 g masla 2 balíčky vanilínového cukru nastrúhana pomarančová kôra z 1 pomaranča 1 lyžica pomarančovej sťavy 250 g tvarohu 250 g polohrubej múky 3 lyžičky kypriaceho prášku 3 lyžice hrozienok hrsť nahrubo posekaných vlašských orechov
Postup: Vajcia oddelime na zltka a bielka. Maslo vyslahame s vanilinovym cukrom do penista a...
Ingredience: 1balíček tučného tvarohu 1ks neochucené pomazánkové máslo 100g taveného sýru 100g šunky 100g tvrdého salámu(např.Vysočiny) 100g sterilované kukuřice 50g cibule 2lžíce nasekané petrželky nebo pažitky mletý bílý pepř sůl
Postup: Tvaroh, pomazánkové máslo a tavený sýr utřeme na hladkou hmotu. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájený salám a šunku, kukuřici, osolíme, opepříme...
Ingredience: 250 g tvaroh 2 jarní cibulky bílá část 1 - 2 lžíce sterilované červené papriky 1 stroužek česneku sůl špetku mletý pepř
Postup: Cibulku a papriku nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, tvaroh, podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s pečivem.
Ingredience: 500 g nehrudkovity tvaroh plnotucny, 1 zltok, hrst preplachnute hrozienka (ja davam viac pre manzela), 3 lyzice praskovy cukor (ochutnajte si, po kazdej lyzici, niekto ma rad sladke, niekto nie), 1 balicek vanilkovy cukor, nastruhana kora z citrona, alebo pomaranca, polovica balicka pudingoveho prasku bez varenia vanilkovy Ole.
Postup: Tvaroh vyklopim do nadoby, pridam zltok, hrozienka, koru,...
Ingredience: Cesto: akékolvek ja robievam piškótové alebo iné z nejakej torty.... Plnka:akékolvek ovocie ( cca 500g jahôd, čerešní, alebo marhule, broskyne, kivi ... dá sa robiť aj ako mix ovocia ), džem podľa chuti, 2 balíčky tortového želé (dávam dr Oetker farbu podľa ovocia a nálady) 250g tvarohu, 2 šlahačky, 90g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, želatinový stužovač (ja dávam dr Oetker)
Postup: 1....
Ingredience: 200g platy fila cesta 100g roztopene maslo 400 g tvaroh 5 PL cukor 1 zltok 1 PL vanilkovy pudingovy prasok hrst umytych hrozienok par kvapiek vanilkovej esencie 700 ml kompotovy pohar zavaranych vykostkovanych visni
Postup: Ja si vecer pred pecenim vzdy otvorim pohar visni a na sitku ich necham do druheho dna poriadne odkvapkat. Este pred pouzitim ich regulerne ,akokeby...
Ingredience: 300 g pate brisée, 500 g jemného tvarohu, 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 100 ml hustej smotany, 2 pl kirschu, šťava z 2 citrónov, 1pl vanilkovej esencie, 2 pl vanilkového cukru, 1 pl škrobu
Postup: Pate brisée: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 1 žĺtok, 1pl studenej vody, štipka soli. Vymiesiť, urobiť guľu a uložiť najmenej na 1 hodinu do chladu. Najlepšie je na noc. Vychladené cesto...
|< 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 >|