Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Raňajkový bochník

Ingredience: 350 ml mlieka alebo vody 50 ml oleja 1 vanilkový cukor (20 g) (cukor podľa chuti) štipka soli 550 g polohrubej múky 1 vanilkový alebo čokoládový puding 1 malá odmerka sušeného droždia (alebo 1/4 kocky čerstvého droždia)

Postup: Suroviny dáme do pekárne v uvedenom poradí alebo podľa návodu k vašej pekárne. Nastavíme program KLASIK, BASIC alebo STANDARD alebo TOASTOVÝ (proste program, na...

 
Raňajkový špekáčik

Ingredience: špekáčiky ( množstvo podľa chuti ), horčica, 1 cibuľa

Postup: Špekáčiky poprerezujeme priečne aj pozľžne dookola, s medzerami asi 5 mm. Narezané špekáčiky dáme na tanier, zakryjeme a dáme na 2 min na 850 W do mikrovlnky. Potom odkryjeme a dáme ešte na 1-2 min do mikrovlnky ( podľa potreby ). Pbložíme na kolieska narezanou cibuľou, horčicou a podávame s chlebom.

 
Ranná zabíjačková špecialita

Ingredience: 300 g bravčovej pečene, 2 bravčové kuchynsky upravené obličky, 250 g kuchynsky upraveného bravčového mozgu, 2 veľké cibule, 2 vrchovaté PL masti, 1 PL polohrubej múky, soľ, 1-2 PL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, majoránka, voda

Postup: V hrnci na masti orestujeme najemno pokrájanú cibuľu a pridáme na hranolčeky nakrájané obličky. Neskôr pridáme na malé kúsky pokrájanú...

 
Raraskovia z kacacich prsicok/Rarášci z kachních prsíček

Ingredience: 220 g kachní prsa 2 vejce 2 polévkové lžíce kukuřičný škrob 1 kávovou lžičku sójové omáčky 50 ml oleje špetku mletý kmín 2 špetky sušený česnek špetku koření Divočina špetku koření Gril Mexico sůl trochu oleje na smažení

Postup: Maso nakrájíme na malé úzké proužky, dáme do misky a smícháme s ostatními surovinami, necháme do druhého dne v lednici uležet.Na pánvi rozpálíme olej a lžící...

 
Ratatouille

Ingredience: 300 g baklazanov, 300 g cukiet, 300 g paradajok, 3 stredne velke papriky (ak mozno, viacerych farieb), 3 cibule, 3 struciky cesnaku, 3 pl olivoveho oleja, 2 vetvicky tymianu, 1 bobkovy list, sol, cierne korenie

Postup: umyty neosupany baklazan pokrajame na kolieska, posypeme solou a nechame asi 30 minut stat. hnedu vodu, ktoru baklazan pusti, vylejeme. cuketu pokrajame na kolieska, osupane...

 
Ratatouille – tak trochu

Ingredience: Maly baklazan Tenka cuketa Mala biela a cervena paprika stiplava papricka Hrst ceresnove paradajky 1/2 plechovky lupanych krajanych paradajok 4 velke cesnakove strucky 3 PL olej 2 bobkove listy tymianova vetvicka sol, cerstvo mlete korenie kytica sekanej petrzlenovej vnate

Postup: Zeleninu som poriadne umyla pod tecucou vodou. Baklazan a cuketa boli mladucke, nesupala som ich, akurat...

 
Ražniči

Ingredience: 400 g bravčového mäsa, cibuľa, horčica, sladká mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, citronová šťava, zelená paprika, cherry paradajky, údená slanina, olej

Postup: Mäso pokrájam na štvorce. Slaninu pokrájam na rovnaké štvorce, taktiež aj papriku. Cibuľu nakrájam na hrubšie kliny. Marinádu pripravím zmiešaním ostatných ingrediencií s olejom a vložím do nej mäso. Dám do chladničky na...

 
Ražniči z mletého mäsa

Ingredience: 500 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, sladká mletá červená paprika, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, horčica, 1 cibuľa, 1 vajce, trocha strúhanky, petržlenová vňať, šampiňony,štvorce nakrájané z plátkov údenej slaniny, olej, 1 sušená štipľavá paprika pkrájaná na drobno

Postup: Mleté mäso dáme do misy. Zmiešame s vajcom, koreninami, soľou, prelisovaným cesnakom,...

 
Ražný chlieb (celokváskový)

Ingredience: 150ml cierneho caju 500g zreleho kvasku 2 väcsie zemiaky = asi 200g (uvarene v supe a nastruhane najemno) 40g masla 2cl soli 2cl cukru 200g raznej clebovej muky 300g raznej celozrnnej muky 3PL slnecnicovych semien

Postup: Suroviny v tomto poradi vlozime do pekarne a nechame vymiesat cesto, pekarni vydatne pomahame varechou. Cesto sa da vymiesit aj v kuchynskom robote, ak mate dost silny...

 
Ražný chlieb s orechami

Ingredience: 250ml vody 400g zreleho kvasku 2cl soli 2cl cukru (ovocneho cukru alebo medu) 1PL slnecnice 300g raznej chlebovej muky 200g raznej celozrnnej muky 50g nahrubo nasekanych vlasskych orechov

Postup: Zo surovin vypracujeme cesto v pekarni alebo v kuchynskom robote. Cesto velmi lepi, preto ho preklopime na silno pomucenu pracovnu dosku (ranou mukou). Trochu este prehnetieme a urobime bochnik,...

 
Ražný chlieb zo šrotu a s ryzou

Ingredience: 250 ml vody 500g vyzreteho kvasku (moze byt trojstupnovy) 2cl soli 2cl cukru 3 pl slknecnicovych semien 300g raznej chlebovaj muky 200g razneho srotu 100g ryzovej muky

Postup: Zo surovin vypracujeme cesto v pekarni alebo v kuchynskom robote. Cesto velmi lepi, preto ho preklopime na silno pomucenu pracovnu dosku (ranou mukou). Trochu este prehnetieme a urobime bochnik, ktory dame do...

 
Ražný kvások /Žitný kvásek

Ingredience: Celozrnná žitná mouka jemná, žitná chlebová mouka, voda (pokud možno, ne moc chlorovaná. Jestli je potřeba, převařte ji a nechte odstát)

Postup: 1) Ve sklenici dobře rozmícháme asi 50 ml vlažné vody a tolik celozrnné mouky, aby vzniklo těstíčko kašovité konzistence (asi jako na lívance). Raději spíš hustší, kvašením zřídne. Sklenici přikryjeme čistou utěrkou (aby ke kvásku mohl volně vzduch) a...

 
Rebarborová torta

Ingredience: Cesto : 250 g hladkej múky, 125 g masla, 1 vajce, 125 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli náplň : 2 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 350-400 g tvarohu, 2 balíčky vanilkového pudingu, asi 3 dl mlieka, 1 dl oleja 2 okrúhle tortové oblátky, 500 g rebarbory, 80 g práškového cukru, 2 lyžice strúhaných orechov

Postup: Z prísad vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho a vložíme do tortovej...

 
Rebarborové knedlíky

Ingredience: Na cesto : 50 g makke maslo 1 PL cukor 1 vajce 250 g makky tvaroh 300 g hruba muka + muka na pomucenie dosky Na napln : 250 g rebarbora 10 PL krystalovy cukor Na dokoncenie : praskovy cukor maslo + oblubeny posyp

Postup: Rebarboru osupeme z vrchnej, poskodenej supky a nakrajame na velmi velmi male kocky. Dame ich do misy a zasypeme krystalovym cukrom. Nechame odstat aspon...

 
Rebarborove listkove tasticky

Ingredience: 400g listkoveho cesta, 500 g rebarbora, vanilkovy puding, pieskovy cukor, skoricovy cukor

Postup: Olupanu a nadrobno nakrajanu rebarboru zasypeme zasypeme 3dcl cukru, pridame, alebo uberieme mnozstvo cukru podla stupna kyslosti rebarbory...nechame postat hodinu. Pustenu vodu zlejeme doplnime vodou na 3dcl a uvarime v nej vanilkovy puding. Rozmrazene listkove cesto rozvalkame a radielkom vyrezeme...

 
Rebarborový koláč

Ingredience: 125g masla 300g cukru 1 vajce 1 lyžička vanilkového extraktu 250g hladkej múky 1 lyžička sody bikarbóny 1/4 lyžičky soli 250ml cmaru alebo kefíru 250g nakrájanej rebarbory 1 lyžica hladkej múky Poleva: 50g masla 2 lyžičky škorice 225g hnedého cukru

Postup: Vo veľkej mise zmiešame maslo s cukrom. Primiešame vajce a vanilku. Do inej misy preosejeme múku, pridáme sódu bikarbonu a soľ....

 
Rebarborový koláč s mrveničkovou posýpkou

Ingredience: Na cesto : 225 g hladka muka 75 g cukor 1/2 CL kypriaci prasok do peciva 1 vajce 100 g maslo + maslo na vymazanie formy Na napln : 500g rebarbora 165 g cukor 1 CL vanilkovy extrakt Na posypku : 225 g hruba muka 100g cukor 150 g maslo

Postup: Do misy dame sypke suroviny na cesto, premiesame a pridame vajce a roztopene maslo. Vymiesame rukou cesto. Cesto je polotuhe, ale da sa...

 
Rebarborový koláč s posýpkou

Ingredience: 500-600g rebarbory pár lyžíc cukru 100g ovsených vločiek 100g polohrubej múky prášok do pečiva 50-100g masla trstinový cukor

Postup: Rebarboru umyjeme a odrežeme poškodené časti, alebo jemne oškrabeme vrchnú vrstu. Nakrájame na asi 3-4 cm kusy, posypeme cukrom a asi 10 minút podusíme, pokiaľ nebude mäkká. Množstvo cukru na osladenie volíme podľa chuti. Keď rebarbora zmäkne, pomocou sita ju...

 
Recept na ostružinovou (malinovou, rybízovou) šťávu – ostružinový sirup

Ingredience: 1 kg vyzrálých ostružin 10 g kyseliny citronové 0,6 l vody 1,5 kg krupicového cukru 8 čistých skleniček o obsahu 2 dl Nálevka (trychtýř)

Postup: Vyzrálé ostružiny dobře opereme. Vložíme je do mísy (nerez, porcelán nebo sklo) a důkladně je rozmačkáme. Zalijeme je připravenou studenou vodou a zasypeme 10 g kyselin citronové. Vše promícháme. Nádobu pokryjeme potravinářskou folií nebo...

 
Recept na pečeného králíka na víně a hořčici v pomalém hrnci

Ingredience: 2 zadní králičí stehna 2 středně velké cibule 1 stroužek česneku 50 g slaniny 4 čajové lžičky (vrchem) francouzské hořčice 1 kávová lžička rajského protlaku 50 g dýně nebo 1 polévková lžíce meruňkové marmelády 4 dl suchého bílého vína 1 rovná čajová lžička sladké papriky 1 polévková lžíce sádla Sůl Plátek másla

Postup: Králičí stehna opereme a osušíme. Případné blány odstraníme....

 

|<   148   149   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160   161   162   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz