Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Zemiaky zapečené s tlačenkou

Ingredience: 1,5 kg v šupke uvarených zemiakov, asi 600 g kyslej kapusty, 400 g tlačenky, soľ, čierne korenie, 3 vajcia, 3 dl kyslej smotany

Postup: Zemiaky nakrájame na kolieska, tlačenku na rezance. Do vymazaného pekáča skladáme: vrstvu zemiakov, ktoré osolíme, okoreníme, polovicu vymačkanej kapusty, polovicu tlačenky, opäť zemiaky, kapustu, tlačenku a navrch zemiaky. Zakryté zapekáme v horúcej rúre asi...

 
Zemiaky zapečné s kapustou

Ingredience: 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 1 pikantná klobása, ¼ hlávky kapusty ( zelí ), 100 g údenej slaniny, mleté čierne korenie, soľ, 1 cibuľa, 2 dl vývaru, rasca ( kmín )

Postup: Slaninu narežeme na kocky a orestujeme, vložíme nadrobno narezanú cibuľu, opražíme, pridáme na rezance narezanú kapustu ( zelí ) , ochutíme soľou a kmínom, podlejeme vývarom a dusíme 15 minút. Do vymasteného pekáča dáme...

 
Zemle na oklamanie nepriatela

Ingredience: 300ml kozieho mlieka 50g tuku 1,5cl soli 1cl kminu 50g hadkej muky 550 alebo 630 50g chlebovej muky 1050 400g spaldovej muky 1/3 kocky drozdia 1cl. medu 2cl. otrub

Postup: suroviny dame do pekarne v poradi ako su napisane. v pripade, ze mame drozdie mrazene, tak ho vlozime rovno do mlieka. Nastavime program cesto (zakladny). PO ukonceni programu cesto vyberieme, rozdelime na 9 kusov,...

 
Zemlova polievka (vhodna pri chorobe obliciek)

Ingredience: 1/2 suchsej zemle, 10g masla, 1/4 litra vody

Postup: Zemlu okrajame a macame bez korky vo vode asi 20 minut. Potom rozvarime, prilepsime maslom a podavame.

 
Zidovská Flodny torta

Ingredience: Cesto: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 13 g práškového cukru, štipka soli, 100 ml bieleho vína, 2 vaječné žltky, 6 g droždia Maková plnka: 175 g maku, 125 g cukru, 15 g medu, 10 g hrozienok, 1O g mletých piškot, citronová kôra, 1 vanilkový cukor, 125 ml vody Orechová plnka: 150 g...

 
Zidovská zlatá slepačia polievka - Goldene jojch

Ingredience: 1 sliepka, 3 väčšie mrkvy, 2 korene petržlenu, 1 celer aj s vňaťou, 1 cibuľa so spodnou šupkou, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 sušená pálivá paprika - možno vynechať, ale potom dáme 1 lusk nepálivej papriky, 2-3 zemiaky, 2 CL soli,petržlenová vňať, 10-15 guličiek celého čierneho korenia, 4 guličky nového korenia, voda.

Postup: Do väčšieho hrnca dáme očistenú a upravenú sliepku. Zalejeme studenou vodou...

 
Zidovské macesové knedličky

Ingredience: 3 vajíčka, macesová múka, 2-3 štipky mletého zázvoru, 1/2 CL soli, voda

Postup: Vajíčka rozšľaháme so soľou a pridáme zázvor. Za stáleho miešania pomaly prisypávame macesovú múku v takom množstve, aby cesto nebolo ani riedke, ani husté. Necháme asi 30 minút odstáť. Potom formujeme knedličky o čosi väčšie ako vlašský orech. Vkladáme do vriacej vody a necháme asi 4 minúty variť a vyberieme. Hotové...

 
Zidovský plnený husací krk

Ingredience: koža z 1 husacieho krku, 1 včerajší rožok, 1 pečeň z nevykrmenej husi, husacia masť, 1 vajíčko, trochu mlieka, vývar z husacích drobov, 1/2 malej cibule, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie

Postup: Kožu stiahneme z husacieho krku, očistíme, ale vnútorný tuk ponecháme. Užší koniec zašijeme.Na husacej masti orestujeme cibuľku s petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť....

 
Zidovský plnený husací krk-varianta Jozefa Foldesa

Ingredience: upravená koža z 1 husacieho krku, 4-5 varených kuracích pečienok, 1 husacie prsia bez kože-pomleté, 5O g uvarenej ryže,1 vajce, 1 PL najemno posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 5 zrniek celého čierneho korenia, štipka mletej červenej sladkej papriky, 1 stredná cibuľa pokrájaná na hrubšie kliny, 1 zelená paprika pokrájaná na prúžky, 1 paradajka pokrájaná na...

 
Zidovský šoulet

Ingredience: 2 husacie stehná, 1 šálka bielej alebo strakatej fazule, 3/4 šálky jačmenných krúp, 1 šálka lúpaného hrachu, 1 CL mletého zázvoru, 1 CL mletého čierneho korenie, soľ, 1 CL sladkej červenej mletej papriky, 1 CL mletej štipľavej červenej papriky, 2 veľké cibule, 6 veľkých prelisovaných strúčikov cesnaku, husacia masť, vývar, voda

Postup: Fazuľu, hrach, jačmenné krúpy namočíme do studenej vody, 24...

 
Zidovský zelený šalát s hubami a orechami

Ingredience: 3 PL orechového alebo tekvicového oleja, 2 PL bieleho vínneho košer octa, soľ, mleté čierne korenie, 250 g malých šampionov, 2 hlávky ľadového šalátu, 1 šálka na malé kocky pokrájaného syra s modrou pliesňou - použila som Nivu, 1 šálka nahrubo nasekaných vlašských orechov, 1/2 šálky na jemno nakrájanej zelenej vňate jarných cibuliek

Postup: Z octu, oleja, soli a mletého čierneho korenia si...

 
Zimná čokoládová roláda s kandizovaným ovocím vo vanilkovom kréme

Ingredience: Cesto : 6 vajec, 100g polohruba muka, 100g krystalovy cukor, 80g tmava horka cokolada Krem : 250g maslo (v povodnom recepte bolo 200g), 350ml sladke mlieko, balicek vanilkoveho pudingu, 4 lyzice cukor do pudingu, 100g praskovy cukor, 50g kanndizovana citronova kora, 50g susene brusnice (v povodnom recepte 100g kandizovana citronova a pomarancova kora), 4 lyzice amareto (mozno...

 
Zimná hubová

Ingredience: 250g čerstvých húb (môžu byť aj šampiňóny alebo hlivy), 2 hrste sušených húb, 1,5 - 2 l slepačieho vývaru, 1 väčšia šalotka, 3 veľké zemiaky, 3 pl olivového oleja, 200 ml smotany na varenie, 30 g masla, 2 bobkové listy, ocot, cukor, čierne korenie, soľ

Postup: Nadrobno posekanú šalotku speníme na oleji. Keď zozlatne, pridáme pokrájané čerstvé huby a sušené huby, ktoré sme predtým namočili do...

 
Zimná mrkvová polievka

Ingredience: 1 lyžica oleja, 1 balenie mrazenej baby mrkvy, 1/2 šálky nahrubo narezanej cibule, 4 šálky vody, 4 čajové lyžičky sušeného polievkového základu ( vegeta, podravka ), 1/2 šálky paradajkového pyré, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu, 1/4 lyžičky mletej rasce, 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia

Postup: Na oleji orestujeme cibuľu a mrkvu, ktorú nie je...

 
Zimná polievka s nakladanými kuriatkami

Ingredience: 2 zemiaky, 2 PL nakladaných kuriatok v slanom náleve, polovica cibule, 1 ČL mletej červenej papriky, 1 bobkový list, 2 gulicky nového korenia, 1 ČL hladkej múky, 1 vajce, polovička bujónovej kocky, olej.

Postup: Zemiaky ocistim a nakrajam na mensie kocky. V mensom hrnci rozohrejem cca 2 PL oleja a poprazim na kocky nakrajanu cibulu. Pridam nakrajane zemiaky, pridam kuriatka, zasypem paprikou,...

 
Zimné plnené pečené karé

Ingredience: Kus vykosteneho kare v celku, platky anglickej (oravskej) slaniny, platky prerastanej sunky, suseny tymian, suseny rozmarin, vetvicky petrzlenovej vnate, do kazdeho zarezu strucik cesnaku, platky masla, 3 lyzice olej.

Postup: Kus kare si polozime po dlzke...nie po sirke. Po dlzke urobime do masa hlboke zarezy...po celej dlzke, tak aby sme nedorezali az na koniec. Kare bude vyzerat ako...

 
Zimný lekvárový čaj / Zimní marmeládový čaj

Ingredience: Na jednu dávku: 1 kg ostružin nebo bezinek, 1,2 kg různého ovoce - 2 pomeranče, 2 citróny + zbytek libovolný, 5 hřebíčků, 1 kg cukru, 125 ml rumu (pokud vynecháme, nic se nestane)

Postup: Do hrnce dáme vařit zralé otrhané bezinky (nebo ostružiny) a 1,2 kg jakéhokoliv ovoce (jediný druh,který tam MUSÍ být zastoupen jsou 2 pomeranče a 2 citrony, zbytek libovolný) nakrájeného na kostky, dále...

 
Zivánska v pekáči

Ingredience: Rezne z bravčového orecha alebo z krkovičky bez kosti podľa počtu porcií, cibuľa, zelené papriky, paradajky, plátky údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, prípadne feferonka, horčica, olej, trocha vody, dalej podľa ľubovôle plátky teľacieho mäsa, bravčovej pečene, pravej sviečkovej, rôzne bylinky - šalvia, rozmarín, tymián, kolieska pikantnej údenej...

 
Zmrzlina z ananásového kompótu /Zmrzlina z ananasového kompotu

Ingredience: 1 ananasový kompot-565 g 400 ml smetanového jogurtu mletý cukr podle chuti trochu citrónové šťávy

Postup: Kompot rozmixujeme s 1/2 štávy na hladkou kaši,pokud je kaše moc hustá přidáme trošku šťávy,kterou jsme si dali stranou.Zašleháme jogurt,osladíme cukrem a přidáme trochu citrónové šťávy,Nalejeme do misky,přikryjeme,dáme do mrazáku,během mrazení několikrát promícháme.

 
Zmrzlina z broskyňového kompótu /mrzlina z broskvového kompotu

Ingredience: 1 broskvový kompot-820 ml 200 ml smetanového jogurtu mletý cukr

Postup: Kompot rozmixujeme i se šťávou,zašleháme jogurt a přidáme cukr podle své chuti.Dáme do misky,uzavřeme víkem,dáme do mrazáku a během mražení několikrát promícháme. Pokud nám zmrzlina hodně ztuhne,necháme povolit a rozmixujeme tyčovým mixérem,opět bude krémovitá.

 

|<   214   215   216   217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz