Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Zapekaná ryba

Ingredience: 1000 g ryby ( pangasius, rybacie filé ), 1 1/2 PL masla, 3 PL polohrubej múky, 500 ml rybacieho vývaru, 1 žltok, soľ, mleté čierne korenie Na posypanie: 2 PL jemne nakrájaných húb, 2 PL strúhaného syra, 1 PL strúhanky, 1 PL masla

Postup: Osolené rybie filé uvaríme. Urobíme si zásmažku, zalejeme ju vývarom z rýb a povaríme. Omáčku okoreníme, dochutíme soľou a zjemníme žltkom. Už nevaríme....

 
Zapekaná zeleninová zmes / dietne

Ingredience: 150g brokolice 150g cukety 100g květáku 100g rajčat 1 bílý jogurt (150g, do 3 % tuku) 1 vejce 1 lžíce hořčice Bylinková sůl, čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, bazalka..)

Postup: Brokolici a květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Cuketu nakrájíme na menší kostky a společně s povařenou brokolicí a květákem vložíme do zapékací nádoby. V misce rozšleháme bílý jogurt s vejcem a...

 
Zapekané bravčové rezne

Ingredience: 3 bravčové rezne, 1 vajce, struhanka, sol Na marinadu : 1 lyzica horcice, 1 lyzica barbecue omacka (moze byt aj kecup), 3 lyzice olej, 1 lyzicka vegeta, trohu horucej vody na nariedenie. Maslo na vytretie zapekacej nadoby.

Postup: Rezne jemne naklepeme, nasolime. Obalime v struhanke a vklepeme ju do reznov. Namocime v rozslahanom a nasolenom vajicku a vyprazame z obidvoch stran na rozohriatom...

 
Zapekane cestoviny

Ingredience: 250 g cestoviny 150g makka udenina 1 velka mrkva 2 hrste mrazeny hrasok 150 g nastruhany tvrdy syr 5 kyslych uhoriek 3 velke vajcia 1 salotka 3 PL olej nasekana majoranka, petrzlenova vnat maslo + struhanka na vysypanie pekacika

Postup: Cestoviny uvarime podla navodu na obale. Mnozstvo cestovin nie je pevne stanovene....je rozdiel ked varime siroke rezance, alebo kolienka. Mrkvu a...

 
Zapekané cestoviny

Ingredience: 500 g rezancov, orechy, ríbezľový alebo iný pikantný lekvár

Postup: Rezance uvaríme v slanej vode obvyklým spôsobom. Scedíme a premiešame s lekvárom, množstvo podľa chuti. Do vymasteného pekáčika dáme tretinu rezancov, posypeme mletými orechami, dáme druhú tretinu rezancov a opäť posypeme orechami. Rozvrstvíme zvyšné rezance a vložíme do rúry zapiecť.

 
Zapekané cestoviny ako ich robím ja

Ingredience: 250 g surových penne rigatte (rúrky) 200 g tvrdého nastrúhaného syra (eidam, gouda, ementál) kúsok šunky kúsok údeného syra alebo Nivy zelenina 3 vajcia 400 g hustej kyslej smotany (ja som dala 16%) 500 ml vody ½ lyžičky soli ½ lyžičky Vegety – nemusí byť štipka mletého bieleho korenia (môže byť aj čierne) ešte menšia štipka nového korenia

Postup: Cestoviny nevarím. Zapekaciu misku...

 
Zapekané chlebíky = Rýchla večera

Ingredience: záleží na počte stravníkov: akékoľvek pečivo alebo chleba – môže byť aj staršie rastlinné alebo obyčajné maslo tavený syr – v črievku alebo trojuholníčky korenie – napr. oregano, alebo zmes na pizzu a pod. šunka - plátky rajčiny – nakrájať na kolieska paprika – nakrájať na tenké pásiky syr – opäť podľa chuti – ja som tentokrát dala mozzarellu, ale často dávam napr. eidam (plátky...

 
Zapekané knedlíky

Ingredience: Zvyšné knedlíky, paradajky, syr tofu ( môže byť aj tvrdý syr ), saláma, pór alebo cibuľa Na zaliatie : 2 vajcia, 1,5 dl smotany, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do vymasteného pekáčika skladáme plátky knedlí, medzi ktoré vkladáme kolieska salámy a paradajok, kolieska póru alebo cibule, na kocôčky narezaný syr. Vajcia rozhabarkujeme v smotane so soľou a korením a zalejeme knedle. V rúre...

 
Zapekané kuracie prsia s kyslými uhorkami

Ingredience: POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia mleté čierne korenie korenie na hydinu sójová omáčka hladká múka olej cibuľa plnotučná horčica kyslé uhorky tvrdý syr

Postup: kuracie prsia narežeme na rezne a naklepeme, osolíme, očierňokoreňujeme, dala som aj korenie na hydinu a troška aj na pečené mäso, zakapneme sójovou omáčkou obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji uložíme na plech...

 
Zapekané makaróny s hráškom

Ingredience: 200g makarony, 250g mrazeny zeleny hrasok, 4 vajcia, 200ml mlieko, 100 ml sladka smotana, 2 lyzice nasekana petrzlenova vnat, 200g makka udenina, 120 g tvrdy nastruhany syr, maslo, pol mokka lyzicky struhany muskatovy oriesok, mlete korenie, worchesterska omacka, sol.

Postup: Cestoviny uvarime podla navodu na obale, prelejem studenou vodou a nechame odkvapkat. Udeninu nakrajame na male kocky....

 
Zapekané palacinky s tvarohom

Ingredience: Na palacinky: 5dl mlieka, 5dl vody, 1dl oleja, 3 vajcia, štipka soli, 450g polohrubej múky, Plnka: 500g tvarohu, kryštálový cukor podľa chuti, 2 ks vanilkový cukor, hrozienka, citrónová kôra, Zálievka: 6dl mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice cukru olej, strúhanka

Postup: Urobíme si palacinkové cesto, necháme ho postáť 1 hodinu, potom pečieme palacinky. Urobíme si tvarohovú plnku. Upečené palacinky...

 
Zapekané palacinky so špenátom /Zapékané palačinky se špenátem

Ingredience: Palačinky: 2 vejce 250 ml mléka hladká mouka špetku soli olej na smažení 250 g zmrazeného špenátu 1 malé vejce 1/4 cibule špetku sušený česnek špetku mletý pepř sůl kousek másla trochu hladké mouky 4 plátky sýr eidam 50 g anglické slaniny 200 ml smetany na vaření

Postup: Do vyšší nádoby dáme vejce, přidáme mléko, sůl a ručním šlehačem prošleháme. Za stálého šlehání postupně...

 
Zapekané rezance v mlieku

Ingredience: 1,5 l mlieka, 500 g širokých rezancov alebo veľkých fliačkov, 130 g cukru, 100 g hrozienok 500 g sliviek alebo 1 slivkový kompót na zaliatie : 1 dl mlieka, 4 vajcia, 1 lyžička škorice,

Postup: Slivky rozrežeme na polovice a vykôstkujeme, ak máme kompót, len ho scedíme. Rezance uvaríme v mlieku do mäkka, potom oheň vypneme, zakryjeme a necháme úplne vsiaknuť mlieko. Potom do rezancov vmiešame...

 
Zapekané romanesco

Ingredience: 1 romanesco, 100 g šunky, 100 g syra, 4 vajíčka, 8 lyžíc smotany klasické palacinkové cesto bez cukru

Postup: Romanesco rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Palacinky upečieme klasicky bez cukru. Zapekaciu misku trošku vymastíme olejom. Na polovičku palacinky poukladáme uvarené a na polovicu prekrojene ružičky romanesca, preložíme palacinku na polovicu a dáme do zapekacej misky....

 
Zapekané rybacie filé

Ingredience: 400 g rybacie filé, 100 g šampiňónov, 1 cibuľa, 1 vajcia, 80 g strúhaného syra, 1 navŕšená lyžica paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie, soľ, citrónová šťava, pažitka alebo petržlenová vňať, olej

Postup: Porcie filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme šťavou. Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme na plátky narezané šampiňóny, opražíme, pridáme lyžicu vody rozmiešanú s pretlakom a...

 
Zapekané údené mäso

Ingredience: 500 g údeného mäsa, 200 g plátkov údeného tvrdého syra, 250 g šampiňónov, 1 paradajka, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica oleja, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky. Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na plátky narezané šampiňóny, okoreníme a jemne osolíme ( údené mäso aj syr sú slané ). Podusíme asi 10 minút. Mäso narežeme na...

 
Zapekané zemiaky s pórom

Ingredience: 1 kg v šupke uvarených zemiakov, 1 veľký pór, 2 nožičky pikantnejšej klobásy, 2 dl mlieka, 3 vajcia, soľ, čierne korenie

Postup: Pór narežeme na kolieska aj so zelenou časťou a sparíme vriacou vodou. Ocedíme. Do vymasteného pekáča dáme polovicu zemiakov narezaných na kolieska, osolíme, okoreníme, uložíme pór, kolieska klobásy a druhú vrstvu zemiakov. Osplíme, opipríme, zalejeme mliekom s...

 
Zapekaný bravčový mozoček /Zapékaný vepřový mozeček

Ingredience: 500g vepřového mozečku, sádlo, 1 cibule, 500g ve slupce uvařených brambor, 50g uzené slaniny, 2 vejce, sůl, mletá sladká paprika, zelená petželka, kousek másla na vymazání pekáčku.

Postup: Mozeček spaříme horkou vodou a pak přelijeme studenou vodou. Opatrně stáhneme blanku a nadrobno nasekáme. Na sádle osmažíme cibuli a na ni přidáme nasekaný mozeček. Mírně posmažíme, osolíme, přidáme papriku a...

 
Zapekaný karfiol

Ingredience: 1000 g očisteného karfiolu, 100 g údenej slaniny, 200 g strúhaného údeného syra, 250 ml kyslej smotany, 100 g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča, maslo na zapekanie, voda

Postup: Ružičky karfiolu uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme ho. Necháme odkvapkať a vychladnúť. Slaninu pokrájame na prúžky....

 
Zapekany kel

Ingredience: hlávka kelu - kapusty, príp. ružičkový kel 200 ml šľahačky 1 vajce soľ príp. Vegeta

Postup: Očistený kel rozštvrtíme, povaríme v slanej vode, necháme okapať, príp. vodu mierne rukou vytlačíme. (Ružičky očistíme, väčšie prekrojíme, povaríme.) Na pekáč dáme peč. papier, rozložíme kel, zalejeme šľahačkou, ktorú sme osolili, pridali príp. vegetu a rozšľahané vajce. Pomaly pečieme asi 30-40 min. pri...

 

|<   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   220   221   222   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz