Viac ako  4 000  receptov

Zidovská zlatá slepačia polievka - Goldene jojch

Zidovská zlatá slepačia polievka - Goldene jojch
nahoru
Zidovská zlatá slepačia polievka - Goldene jojch
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky
Čas prípravy Čas prípravy: 3-4 hodiny
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 10

Suroviny:

1 sliepka, 3 väčšie mrkvy, 2 korene petržlenu, 1 celer aj s vňaťou, 1 cibuľa so spodnou šupkou, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 sušená pálivá paprika - možno vynechať, ale potom dáme 1 lusk nepálivej papriky, 2-3 zemiaky, 2 CL soli,petržlenová vňať, 10-15 guličiek celého čierneho korenia, 4 guličky nového korenia, voda.

Postup

Do väčšieho hrnca dáme očistenú a upravenú sliepku. Zalejeme studenou vodou a osolíme. Postavíme na sporák na slabý plameň. Zbierame penu /obsahuje zbytky krvi/ a varíme pomalým varom. Asi po hodine a pol pridáme na väčšie kusy pokrájanú zeleninu, aby sa nerozvarila. Pridáme korenie a vňate v celku. Z varenej polievky vyberieme mäso a zeleninu. Vývar scedíme. Uvarenú sliepku naporcujeme a môžeme dalej použiť v dalších receptov. Uvarenú pokrájanú zeleninu vložíme do polievky aj s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s macesovými knedličkami.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. My sme ale nedávali do tejto polievky zemiaky. Je to sviatočná židovská polievka. Veľmi dobrá pre deti a chorých. Je vlastne pre každého gurmána.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Zidovská zlatá slepačia polievka - Goldene jojch"

autor: eva hubova
vložené: 12. 05. 2010 14:23:56  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+4

vložené: 23. 04. 2010 06:44:40  nahlásiť  reagovať
 

Evička Hubová, maces je nekvasený židovský chlieb z kvalitnej pšeničnej múky a pitnej vody. Sú to tenké pláty cesta, ktoré sú pred pečsmajlikením popichané vidličkou. Na Slovensku je jeho jediným výrobcom firma MACES v Zlatých Moravciach a dodáva maces v 500 g v podlhovastých krabiciach i do Ciech. Možno zakúpiť v potravinárskych predajniach a v supermarketoch alebo v židovských náboženských obciach. O konkrétnom obchode v Prahe vie naša Paprika.

autor: eva hubova
vložené: 23. 04. 2010 01:37:12  nahlásiť  reagovať
 

Ibi co je ten macessmajlika kde ho koupímsmajlik

autor: Paprika
vložené: 07. 04. 2010 22:19:10  nahlásiť  reagovať
 

Vývar dělám velmi podobně, jen nedávám celou slípku, ale jen některé "díly". Je to klasika a moc dobrá, zdravá a posilující. smajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 07. 04. 2010 20:41:09  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+

autor: michsamant
vložené: 07. 04. 2010 20:40:54  nahlásiť  reagovať
 

Ja do takej polievky dam zemiak,len ked presolim smajlik aby tu sol trocha nasal prec.

autor: vybusna
vložené: 07. 04. 2010 19:52:17  nahlásiť  reagovať
 

a ja si veru pamatam, ze moji rodicia davali do hovadzej polievky cely zemiak a potom ocko to hovadzie maso z hotovej polievky vybral, nakorenil ho, nasolil ho a spolu sme ho za stolom jedli. on vybral aj ten zemiak...fajnyyyyyyyyyyyyyy...a cely som ho zjedla, nechapem preco zemiak nedavam aj ja. ach...este keby zacal teraz spievat z radia matuska, taku pesnicku ...don don don don diri don din don..a mam uplnu asociaciu nedelneho rana u mamky a tatka.smajlik

vložené: 07. 04. 2010 19:30:32  nahlásiť  reagovať
 

Michsi, ospravedlňujem sa! Pravdaže dávam aj celú cibuľu. Nedopatrením som ju v surovinách neuviedla. Tie zemiaky tiež nedávame, ale do originál receptu patria. Dakujem. že si ma upozornila na cibuľu a pravda aj za bod.smajlik

autor: michsamant
vložené: 07. 04. 2010 18:09:17  nahlásiť  reagovať
 

Okrem zemiaku robim tak isto smajlik ja este vlozim jednu osupanu cibulu vcelku a ked dovarim cibulu, gulate korenie aj cesnek vyberiem prec. smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2023 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz