Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Zagrilované koleno

Ingredience: uvarené bravčové koleno zemiaky grilovacie korenie, soľ, rasca mletá, čierne korenie masť - vývar z kolena 5-6 žufaniek cesnak

Postup: Zemiaky oškrabeme a nakrajame na štvrťky. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou. Navrch vyložíme uvarené koleno z polievky. Rozkrájame a posypeme grilovacím korením.V šetko polejeme vývarom - zvrchu pozbieranou masťou z polievky. Dáme na 40 minút do rúry -...

 
Záhradnicke teľacie pecené

Ingredience: Telacie maso, mrazeny hrasok, mrkva, korenie na pecene maso, sol, platok masla, olej, smotana, vino.

Postup: Vecer pred pecenim si telacie maso upravim pomocou potravinoveho motuzika do pevneho valceka, potrieme ho pierkom lahkou vrstvou oleja. Vezmeme si oblubene korenie a rukami ho dobre votrieme do masa, ak korenie neobsahuje sol, tak aj posolime. Nechame ho v chladnicke do druheho dna. Pred...

 
Zajac nadivoko

Ingredience: 4 díly králíka, 4-6 cibulí (podle chuti). Marináda: 3 žloutky, 2 lžíce polévkového koření, 2 lžíce worcesteru, 6 lžic oleje, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce soli.

Postup: Postup: Na dno pekáče si nakrájíme 2-3 cibule na kolečka, na ni položíme díly králíka, nakrájíme zase 2-3 cibule na kolečka a zalejeme marinádou. Přikryjeme alobalem, nebo poklicí a necháme 48 hodin...

 
Zajac v smotanovej omáčke

Ingredience: * 500 g zajačieho mäska * 1 mrkva * 300 g čerstvých šampiňónov (môžu byť aj sterilizované) * 3 strúčiky cesnaku * 250 ml smotany na varenie * 1 PL solamylu * soľ * mleté čierne korenie * 1 ČL vegety na ochutenie * petržlenová vňatka (podľa chuti) * olej na opekanie

Postup: 1. Umyjeme mäso , dáme do woku pridáme nakrájané šampiňóny, mrkvu, soľ,...

 
Zajačie stehno (králik) na grécky spôsob

Ingredience: 1 velke , alebo dve male stehna z kralika 1 cibula 80 g mrkva 6 ceresnovych paradajok 3 lyzice hrozienka stava z pol citrona struciky cesnaku na spikovanie vetvicka rozmarinu suseny tymian sol, cerstvo mlete korenie 2 PL olej platky masla

Postup: Cibulu ocistime a pokrajame na tenke kolieska, paradajky rozkrajame na mesiaciky, mrkvu ocistime a nakrajame na tvar, kt. vam vyhovuje....

 
Zajačie stehno (králik) na sposob bažanta

Ingredience: Zajacie stehno (to nase bolo tak velke, ze bolo na dve porcie), 200g prerastana slanina, bobkovy list, 2 rozmarinove vetvicky, bobkovy list, 5 guliciek nove korenie, 5 guliciek borievky, 1 velka cibula.

Postup: Cibulu ocistime a pokrajame na mesiaciky. Borievku a nove korenie v maziary trosku podrvime. Slaninu dame na 15 minut do mraznicky a po tejto dobe ju nakrajame na stlpceky. Stlpcekami...

 
Základná majonéza - majonéza pravá

Ingredience: 2 vajcia, 300 g oleja, šťava z polovice citrona alebo 2 PL octa, soľ

Postup: Dôkladne oddelíme žltky od bielkov. Zltky dáme do misky s guľatým dnom. Rozotrieme sľahacou metlou. Po kvapkách pridávame olej za stáleho trenia metlou. Ked začne hmota hustnúť, prlievame olej tenkým pramienkom za stáleho trenia metlou. Majonézovú hmotu č. 1 získame, až sa nám okolo metly vytvorí akýsi "knedlík". Túto...

 
Základná paradajková omáčka

Ingredience: V recepte sa bavime o polievkovych lyziciach. 4 lyzice oleja, 5 plytsich lyzic hladka muka, 3 plne lyzice paradajkovy pretlak, skatulka pasirovanych paradajok, 3 lyzice cukor, 3/4 litra vyvar z bujonu, 1 bobkovy list, 3 ks nove korenie, stipka mleta skorica, majoranka, bazalka.

Postup: V hrnceku rozohrejeme olej, pridame bobkovy list a korenie, prehrejeme, zasypeme mukou a preprazime.. urobim...

 
Základná paradajková omáčka z Južnej Ameriky - Salsa jitomate

Ingredience: 2 lyzice olej, 1 velka cibula, 8 strucikov cesnak, 4 olupane a nakrajane paradajky, (alebo cela konzerva lupanych, alebo drvenych ), sol podla chuti, 1 lyzicka mleta rasca, 1 lyzicka paliva cervena mleta paprika, lyzicka oregano, ak pouzivame cerstve paradajky tak 3 lyzice vody. Na zaver : 2 lyzice prazenych mandlovych hranolcekov.

Postup: Cibulu a cesnak olupame a cibulu nakrajame na...

 
Základná piškóta na tortu

Ingredience: na vacsiu gulatu formu: 6 vajec, 9 lyzic horucej vody, 300g cukru, 300g muky, 1 lyzicka prasku do peciva na mensiu gulatu formu: 4 vajcia, 6 lyzic horucej vody, 200g cukru, 200g muky, 1 lyzicka prasku do peciva

Postup: Z bielkov vyslahame sneh, ostatne prisady postupne vymiesame spolu a nakoniec zlahka vpracujeme sneh do cesta. Nalejeme do vymastenej a mukou vysypanej formy a pecieme asi 40...

 
Základné lazane

Ingredience: Mäsová plnka: 300g mletého bravčového mäsa (môže byť aj hovädzie, resp. mix) 2 lyžice oleja 1 cibuľa 2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky 2 lyžice kečupu soľ, mleté čierne korenie Bešamel: 250ml smotany na varenie (10% tuku) 1 lyžica masla 1 lyžica oleja 1 lyžica (kopcovitá) múky muškátový oriešok Ostatné prísady: lazane - ja som potrebovala 6 plátkov. Odporúčam...

 
Základné madarské klasické štrúdľové cesto

Ingredience: 300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 PL masti, 1 CL octa, štipka soli, 100 ml vlažnej vody

Postup: Z uvedených surovín dôkladne vypracujeme hladké, pružné a nelepivé cesto. Prikryjeme misou a necháme ho 30 minút odpočívať. Na stôl dáme obrus, ktorý pomúčime. Do stredu položíme cesto, trochu pomúčime a vaľkáme od stredu rovnomerne do strán, do oválu. Pomúčenými rukami ho rovnomerne vyťahujeme na čo...

 
Základný kváskový chlieb /Základní kváskový chleba

Ingredience: 30 g kvásku 120 g žitné (ražné) chlebové mouky 380 g hladké mouky 320 g (ml) vody 1,5-2 lžičky soli 2 lžičky kmínu

Postup: Nejprve je potřeba rozmnožit kvásek do těsta - večer, před ranním zaděláváním těsta, si tedy vyrobíme jakýsi rozkvásek: 30 g pravidelně živeného žitného (ražného) kvásku dobře vymísíme se 120 g vody (z odvážených, nachystaných 320 g) a 120 g žitné (ražné) chlebové...

 
Zamatová roláda

Ingredience: CESTO : 6 vajec, 5 PL kryštál.cukru, 1 PL polhr. múky, 3 PL kakaa, 1/2 kl sody bikarbony, štipka soli, papier na pečenie PLNKA : 250 g jemného tvarohu, 40 g mäkkého masla, 1 PL práš. cukru, 2 vanilkové cukry, 250 ml 33% šlahačkovej smotany, 1 stužovač do mliečnych pokrmov, alebo si urobíme plnku podla chuti Čokoládová poleva na dokončenie.

Postup: Vajíčka si rozdelíme, bielka si dáme do...

 
Zámecké šťouchané brambory pro přítelkyni Evu

Ingredience: 1 kg brambor 2 dl mléka 50 g másla 1 bobkový list 2 kuličky nového koření Svazek jarní cibulky (5 ks) Několik stonků hladkolisté petrželky Sůl a pepř Šťouchadlo na brambory Ruční šlehač nebo metla

Postup: Oloupané a na menší kousky nakrájené brambory uvaříme do měkka v osolené vodě. Zatím, co se nám budou vařit brambory, připravíme si voňavé mléko. Do kastrůlku nalijeme 2 dl mléka,...

 
Zapecena fazula s cibulou

Ingredience: 500 g velkej bielej fazule z konzervy, 500 g cibule, 1 PL oleja, 1 ČL mletej papriky, podla chuti stiplavej papriky, na kolieska nakrajanu cervenu zeleninovu papriku, 3 dl teplej vody, pochutiny, bobkovy list, sterilizovana cvikla

Postup: Fazulu z konzervy oplachnete (ja som použila suchu fazulu bielu a červenu, aby to bolo pekne farebne, a uvarila som je domakka). Na kolieska nakrajanu cibulu...

 
Zapecena hliva so zeleninou

Ingredience: 1/2 velkej cibule nasekanej nadrobno 2 struciky cesneku nasekaneho 20g susenej hlivy (alebo cerstva) - namacame na pol hodiny pred pouzitim 2 mini kukuricky 1 jarna cibulka 1 zelena paprika nakrajana nadrobno mlete cierne korenie sladka paprika korenie bazalka susena (alebo cerstva) sol asi 100ml smotany na varenie 1 lyzica majolky 1 vajicko kusok syra Cheddar

Postup: Zohrejeme si...

 
Zapecene bravcove rezne s kyslou smotanou

Ingredience: Bravcove rezne…aspon 1 kus na osobu Kysla smotana.. na 1 rezen 1 lyzica Platky sunky na kazdy rezen 1 Platky syra na kazdy rezen 1 Vanicka sampinonov 2 lyzice oleja 1 lyzica maslo Petrzlenova vnat sol, cerstvo mlete korenie mleta rasca stiplava mleta paprika 1 mala cibula

Postup: Vykostene platky bravcoveho masa naklepeme cez kuchynsku foliu. Na panvici rozohrejeme olej a platky na...

 
Zapecene kuracie maso na zemiakoch, pod cuketou

Ingredience: 450g kuracieho masa 3-4 velke zemiaky sol stipka vegety stipka mleteho cierneho korenia 1 vajce 10cm dlhy kusok cukety 200ml smotany 4 struciky cesnaku syr Mozarella susena bazalka olej troska masla na vymastenie pekaca

Postup: Zemiaky si uvarime v supke. Ochladnute osupeme a pokrajame; ulozime do maslom vymasteneho pekaca a osolime. V miske zmiesame smotanu, vajicko, sol, cierne...

 
Zapecene kuracie prsia

Ingredience: 4ks kuracich prs sol 1/4 lyzicky kurkumy 1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia 1/4 alebo 1/2 lyzicky, podla chuti paliveho chilli korenia kusok tvrdeho syra 1 cibula 3 struciky cesnaku 200 ml smotany na varenie olej

Postup: Kuracie prsia umyjeme a osusime. Nakrajame na pasiky alebo mensie kusky. Vlozime ich do misky, nasolime, pridame kurkumu, mlete cierne korenie a palive chilli...

 

|<   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz