Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Wok -thajské hovädzie kari

Ingredience: 400g hovadzie zo stehna 1 mensia cervena cibula 3 struciky cesnak 1 stiplava paprika (podla svojej vlastnej chuti) 1 mensia cervena paprika mala lyzicka kumin (mleta rimska rasca) mala lyzicka mlety koriander lyzicka sojova omacka kikkoman lyzicka mlete korenie lyzicka nasekany dumbier stava z 1 limety medzi prsty cukor 5 lyzic kokosove mlieko (ja som vynechala, lebo som...

 
Wrap s francúzskou atmosférou

Ingredience: 2 tortillove placky 150 g morcaci filet 1 lyzicka olej 2 PL biely jogurt limetova stava viazanicka zelena spargla hrst cervenej redkovky nakladana perlova cibulka par listov ladoveho salatu sol, cerstvo mlete korenie,

Postup: Sparglu olupeme z poskodenej supky a odkrezeme jej zdrevnatene konce. Dame varit do osolenej vody. Zelena spargla je jemnejsia ako biela…a tak ju nevarime dlho….ja...

 
Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron

Ingredience: 200g papricky pimientos de padron olej, hrubozrnna sol Na wrapy : 3 tortillove placky 2 mrkvy salatova uhorka salatove listy (ja som pouzila cinsku kapustu bez zil) Na natierku : 200g makky roztieratelny syr mokka lyzicka paprikova natierka stiplava mleta paprika (podla chuti) nasekana zelena vnat z mladej cibulky nasekana koriandrova vnat sol, mlete cierne...

 
Yorkshire pudding

Ingredience: 4 ks vajíčka 3 dl studeného mlieka 25 dag múky 10 g oleja veľká štipka soli

Postup: Pred tým, ako začneme s prípravou zmesi, zapneme rúru na 250°C. Do formy ( maffinová, pudingová,atd. )nalejeme 10 g oleja a dáme do rúry. Vajíčka mixérom dobre vymiešame, pridáme 3 dl mlieka a ešte raz premixujeme. Takto necháme stáť 15 minút. Po 15 minútach pridáme múku a dobre premixujeme. Formu...

 
Yorkshirský puding

Ingredience: 150 g hladkej múky, 2 vajcia, soľ, tymián, olej, 200 ml mlieka, štipka sody bicarbony

Postup: Do misy dáme múku, soľ, štipku sody bicarbony. Premiešame a v strede vyhlbime jamku, do ktorej rozklepneme vajcia. Pomaly prilievame mlieko a rozmiešame do hladka, aby neboli žiadne hrudky. Miešame aspoň 10 minút a necháme cesto aspoň 6 hodín odpočinúť. Do formy na mafiny dáme do každej 1 PL oleja...

 
Zagrilované koleno

Ingredience: uvarené bravčové koleno zemiaky grilovacie korenie, soľ, rasca mletá, čierne korenie masť - vývar z kolena 5-6 žufaniek cesnak

Postup: Zemiaky oškrabeme a nakrajame na štvrťky. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou. Navrch vyložíme uvarené koleno z polievky. Rozkrájame a posypeme grilovacím korením.V šetko polejeme vývarom - zvrchu pozbieranou masťou z polievky. Dáme na 40 minút do rúry -...

 
Záhradnicke teľacie pecené

Ingredience: Telacie maso, mrazeny hrasok, mrkva, korenie na pecene maso, sol, platok masla, olej, smotana, vino.

Postup: Vecer pred pecenim si telacie maso upravim pomocou potravinoveho motuzika do pevneho valceka, potrieme ho pierkom lahkou vrstvou oleja. Vezmeme si oblubene korenie a rukami ho dobre votrieme do masa, ak korenie neobsahuje sol, tak aj posolime. Nechame ho v chladnicke do druheho dna. Pred...

 
Zajac nadivoko

Ingredience: 4 díly králíka, 4-6 cibulí (podle chuti). Marináda: 3 žloutky, 2 lžíce polévkového koření, 2 lžíce worcesteru, 6 lžic oleje, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce soli.

Postup: Postup: Na dno pekáče si nakrájíme 2-3 cibule na kolečka, na ni položíme díly králíka, nakrájíme zase 2-3 cibule na kolečka a zalejeme marinádou. Přikryjeme alobalem, nebo poklicí a necháme 48 hodin...

 
Zajac v smotanovej omáčke

Ingredience: * 500 g zajačieho mäska * 1 mrkva * 300 g čerstvých šampiňónov (môžu byť aj sterilizované) * 3 strúčiky cesnaku * 250 ml smotany na varenie * 1 PL solamylu * soľ * mleté čierne korenie * 1 ČL vegety na ochutenie * petržlenová vňatka (podľa chuti) * olej na opekanie

Postup: 1. Umyjeme mäso , dáme do woku pridáme nakrájané šampiňóny, mrkvu, soľ,...

 
Zajačie stehno (králik) na grécky spôsob

Ingredience: 1 velke , alebo dve male stehna z kralika 1 cibula 80 g mrkva 6 ceresnovych paradajok 3 lyzice hrozienka stava z pol citrona struciky cesnaku na spikovanie vetvicka rozmarinu suseny tymian sol, cerstvo mlete korenie 2 PL olej platky masla

Postup: Cibulu ocistime a pokrajame na tenke kolieska, paradajky rozkrajame na mesiaciky, mrkvu ocistime a nakrajame na tvar, kt. vam vyhovuje....

 
Zajačie stehno (králik) na sposob bažanta

Ingredience: Zajacie stehno (to nase bolo tak velke, ze bolo na dve porcie), 200g prerastana slanina, bobkovy list, 2 rozmarinove vetvicky, bobkovy list, 5 guliciek nove korenie, 5 guliciek borievky, 1 velka cibula.

Postup: Cibulu ocistime a pokrajame na mesiaciky. Borievku a nove korenie v maziary trosku podrvime. Slaninu dame na 15 minut do mraznicky a po tejto dobe ju nakrajame na stlpceky. Stlpcekami...

 
Základná majonéza - majonéza pravá

Ingredience: 2 vajcia, 300 g oleja, šťava z polovice citrona alebo 2 PL octa, soľ

Postup: Dôkladne oddelíme žltky od bielkov. Zltky dáme do misky s guľatým dnom. Rozotrieme sľahacou metlou. Po kvapkách pridávame olej za stáleho trenia metlou. Ked začne hmota hustnúť, prlievame olej tenkým pramienkom za stáleho trenia metlou. Majonézovú hmotu č. 1 získame, až sa nám okolo metly vytvorí akýsi "knedlík". Túto...

 
Základná paradajková omáčka

Ingredience: V recepte sa bavime o polievkovych lyziciach. 4 lyzice oleja, 5 plytsich lyzic hladka muka, 3 plne lyzice paradajkovy pretlak, skatulka pasirovanych paradajok, 3 lyzice cukor, 3/4 litra vyvar z bujonu, 1 bobkovy list, 3 ks nove korenie, stipka mleta skorica, majoranka, bazalka.

Postup: V hrnceku rozohrejeme olej, pridame bobkovy list a korenie, prehrejeme, zasypeme mukou a preprazime.. urobim...

 
Základná paradajková omáčka z Južnej Ameriky - Salsa jitomate

Ingredience: 2 lyzice olej, 1 velka cibula, 8 strucikov cesnak, 4 olupane a nakrajane paradajky, (alebo cela konzerva lupanych, alebo drvenych ), sol podla chuti, 1 lyzicka mleta rasca, 1 lyzicka paliva cervena mleta paprika, lyzicka oregano, ak pouzivame cerstve paradajky tak 3 lyzice vody. Na zaver : 2 lyzice prazenych mandlovych hranolcekov.

Postup: Cibulu a cesnak olupame a cibulu nakrajame na...

 
Základná piškóta na tortu

Ingredience: na vacsiu gulatu formu: 6 vajec, 9 lyzic horucej vody, 300g cukru, 300g muky, 1 lyzicka prasku do peciva na mensiu gulatu formu: 4 vajcia, 6 lyzic horucej vody, 200g cukru, 200g muky, 1 lyzicka prasku do peciva

Postup: Z bielkov vyslahame sneh, ostatne prisady postupne vymiesame spolu a nakoniec zlahka vpracujeme sneh do cesta. Nalejeme do vymastenej a mukou vysypanej formy a pecieme asi 40...

 
Základné lazane

Ingredience: Mäsová plnka: 300g mletého bravčového mäsa (môže byť aj hovädzie, resp. mix) 2 lyžice oleja 1 cibuľa 2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky 2 lyžice kečupu soľ, mleté čierne korenie Bešamel: 250ml smotany na varenie (10% tuku) 1 lyžica masla 1 lyžica oleja 1 lyžica (kopcovitá) múky muškátový oriešok Ostatné prísady: lazane - ja som potrebovala 6 plátkov. Odporúčam...

 
Základné madarské klasické štrúdľové cesto

Ingredience: 300 g hladkej múky, 1 vajce, 1 PL masti, 1 CL octa, štipka soli, 100 ml vlažnej vody

Postup: Z uvedených surovín dôkladne vypracujeme hladké, pružné a nelepivé cesto. Prikryjeme misou a necháme ho 30 minút odpočívať. Na stôl dáme obrus, ktorý pomúčime. Do stredu položíme cesto, trochu pomúčime a vaľkáme od stredu rovnomerne do strán, do oválu. Pomúčenými rukami ho rovnomerne vyťahujeme na čo...

 
Základný kváskový chlieb /Základní kváskový chleba

Ingredience: 30 g kvásku 120 g žitné (ražné) chlebové mouky 380 g hladké mouky 320 g (ml) vody 1,5-2 lžičky soli 2 lžičky kmínu

Postup: Nejprve je potřeba rozmnožit kvásek do těsta - večer, před ranním zaděláváním těsta, si tedy vyrobíme jakýsi rozkvásek: 30 g pravidelně živeného žitného (ražného) kvásku dobře vymísíme se 120 g vody (z odvážených, nachystaných 320 g) a 120 g žitné (ražné) chlebové...

 
Zamatová roláda

Ingredience: CESTO : 6 vajec, 5 PL kryštál.cukru, 1 PL polhr. múky, 3 PL kakaa, 1/2 kl sody bikarbony, štipka soli, papier na pečenie PLNKA : 250 g jemného tvarohu, 40 g mäkkého masla, 1 PL práš. cukru, 2 vanilkové cukry, 250 ml 33% šlahačkovej smotany, 1 stužovač do mliečnych pokrmov, alebo si urobíme plnku podla chuti Čokoládová poleva na dokončenie.

Postup: Vajíčka si rozdelíme, bielka si dáme do...

 
Zámecké šťouchané brambory pro přítelkyni Evu

Ingredience: 1 kg brambor 2 dl mléka 50 g másla 1 bobkový list 2 kuličky nového koření Svazek jarní cibulky (5 ks) Několik stonků hladkolisté petrželky Sůl a pepř Šťouchadlo na brambory Ruční šlehač nebo metla

Postup: Oloupané a na menší kousky nakrájené brambory uvaříme do měkka v osolené vodě. Zatím, co se nám budou vařit brambory, připravíme si voňavé mléko. Do kastrůlku nalijeme 2 dl mléka,...

 

|<   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   218   219   >|  


Copyright © 2008 - 2025 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné obchodné podmienky | Zásady ochrany súkromia | Cookies zásady | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz