Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Banánový zákusok

Ingredience: Piskotovy korpus 4 vajcia 4 lyžice polohrubej múky 4 lyžice práškového, alebo kry. cukru 50 ml oleja 2 lyžice kakaa 1/2 balíčka prášku do pečiva polievkova lyzica rumu Krem balicek bananoveho pudingoveho prasku 2,5 dcl mlieka 3 lyzice cukru 1 maslo Parizska slahacka 4 az 5 dcl 33percentnej slahacky 2 cokoladove tycinky ladovych gastanov Na posypanie cokolada...

 
Banánový zákusok s čokoládovou penou

Ingredience: Piškótový korpus: 6 vajec 6 lyžíc práškového cukru 6 lyžíc polohrubej múky Čokoládová pena: 300 g kvalitnej čokolády (200 g horká + 100 g mliečna) 500 g hustého bieleho smotanového jogurtu alebo hustej kyslej smotany 1 smotana na šlahanie (200-250 ml) 2 vanilkové cukry (2x20 g) práškový cukor - podľa chuti 1 prášková želatína - 20 g 150 ml vody 12-15 banánov - podľa...

 
Baranček - srnčí chrbát /Beránek-srnčí hřbet

Ingredience: Těsto : 4 žloutky, 25 dkg cukr práškový, 4 lžíce horké vody Utřít, pak přidat : 10 dkg vlažné vody, 10 dkg oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva

Postup: Udělat těsto a nakonec přidat sníh ze 4 bílků.

 
Baranie kokosové karí

Ingredience: 1 kg baranieho mäsa 4 veľké červené cibule 1 lyžička zázvorovej pasty 1/2 lyžičky cesnakovej pasty 1 lyžička garam masala 1/4 lyžičky mletej kurkumy 1/4 lyžičky pálivého čili korenia soľ 200ml kokosového mlieka

Postup: Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu, zázvorovú a cesnakovú pastu a kurkumu. Necháme vychladnúť a vymixujeme spolu s trochou vody na...

 
Barches, čiže šábesová chala

Ingredience: 1kg polohrubej múky, 1 kocka droždia /5 dkg váženého droždia/, malá lyžička soli, pol.lyžica cukru, pol.lyžica husacej masti, 3 vaječné žĺtky, sezam na posypanie.

Postup: Múku preosejeme a pomocou ostatných surovín pripravíme kysnuté cesto s pridaním husacej masti. Necháme vykysnúť a následne vyklopíme na dosku, rozdelíme na polovicu a bochníky necháme este chvilku kysnúť. Následne si z kazdého...

 
Basbousa

Ingredience: Zálievka: \\\"hrnček 2,5 dl\\\" 1 hrnček vody 1 hrnček cukru šťava z 1 citróna 1 hrnček strúhaného kokosu Cesto: Šťava z 2 citrónov strúhaná kôra z 1 citróna 3 vajcia 3 hrnčeky krupice 3 hrnčeky strúhaného kokosu 3 hrnčeky kryštálového cukru 3 hrnčeky jogurtu

Postup: Ingrediencie na cesto zmiešame. Dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny alebo na celú noc. Pred pečením ešte...

 
Baskická fazuľa

Ingredience: 300 g fazule, 2 hrste mrazenej zeleniny / kukurica, mrkva, hrášok /, 3 párky, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, olej, 3 lyžice kečupu, 1 lyžica mletej červenej papriky, 3 strúčiky cesnaku, soľ,

Postup: Fazuľu vopred namočíme a uvaríme. Scedíme, ale vývar zachytíme. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu. Pridáme zeleninu a opažíme asi 5 minút....

 
Baskický špargľový krém

Ingredience: 500 g zelenej špargle, 750 ml hovádzieho alebo slepačieho vývaru, 12 pl šľahačkovej smotany, 2 žĺtky, 1 čl soli, 1 čl cukru, čerstvo namleté čierne korenie; sušená šunka (schwarzwaldská, serrano, prosciutto), tvrdý syr

Postup: Špargľu ošúpeme, odkrojíme tvrdé konce a pokrájame na 5-7 cm kúsky. Do hrnca dáme zovrieť väčšie množstvo vody so soľou a cukrom a do vriacej vložíme špargľu. Varíme 3-5...

 
Battenberg

Ingredience: 175 gr másla 175 gr cukru krupice 175 gr hladké mouky 5 vajec asi 3 lžíce mléka špetku soli 1 prášek do peč. máslo na vymazání formy potravinářské barvivo 200 gr meruňkové marmelády asi 400 gr marcipánu

Postup: Připravíme si formu 20x15 cm a vyložíme dno pečícím papírem, boky vymastíme máslem. Pomocí silné vrstvy alobalu si formu rozdělíme na dvě poloviny, po upečení a vychladnutí...

 
Bavorská dusená červená kapusta k pečenému mäsu

Ingredience: 1 kg cervenej kapusty, 1 velka cibula, 300 ml cervene vino, 3 jablka, 1 velka lyzica brusnicoveho dzemu ( alebo ribezloveho), 3 lyzicky sol, 4 lyzice cerveneho octu, 1 lyzica cukor, 2 bobkove listy, 3 klinceky, 3 gulicky nove korenie, pol lyzicky mletej skorice, 3 lyzice olej.

Postup: Kapustu ocistime od vrchneho listu a hlubu a nakrajame ju na tenke rezance...ak su dlhe tak ich poprekrajujeme. ...

 
Bavorská hruškovo pekanová štrúdľa

Ingredience: 200 g vyvalkane strudlove (filo) cesto 3 zrele hrusky 80g cerstva biela struhanka 70g jadra z pekanovych orechov 40g trstinovy cukor (ja som dala palmovy a fantazia) oranzova kora z 1 pomaranca 2 lyzice pomarancova stava 1 lyzica pomarancovy liker 2 lyzice med 100g maslo + 2 PL praskovy cukor na posypanie

Postup: Na rozpalenu panvicu dame dve lyzice masla a poprazime na nom struhanku...

 
Bavorská knedľa

Ingredience: 5 rožkov 3 vajcia 40 g cibule 30 g slaniny 50 g sterilizovanej kapie 5 g mletého čierneho korenia 1 dl oleja 10 g čerstvej petržlenovej vňate soľ

Postup: Rožky nakrájame alebo natrháme na kúsky asi 3 cm hrubé. Rozbijeme vajcia a vložíme k rožkom do nádoby, v ktorej to budeme miešať. Pridáme soľ, čierne korenie, kapiu (pokiaľ sú veľké kúsky, tak ich pokrájame). Môžete vliať aj trošku...

 
Bavorská syrová nátierka obazda (obatza)

Ingredience: 300 g camembert (hermelin) 120 g maslo 2 lyzicky mleta rasca 2 lyzicky mleta cervena paprika 1/2 lyzicky mleta paliva cervena paprika cerstvo mlete cierne korenie 2 az 8 lyzic svetle pivo 1 cervena cibula

Postup: Zrely camembert v mise roztlacime vidlickou. Pridame k nemu povolene maslo a dve lyzice piva. Vymiesame. Pocet lyzic piva zalezi od kremovosti camembertu. Ja som mala dost...

 
Bavorské špecle so syrom a cibuľkou

Ingredience: 150g struhany syr (ja som mala emental), 1 naozaj velka cibula, 2 velke lyzice masla, olej, sol,mlete biele korenie. Na specle : 125 g hladka muka, 2 vajcia, 60 ml mlieko, pol malej lyzicky mlety muskatovy oriesok, pol lyzicky sol, trosicku soda birkabona (nemusi byt)

Postup: Do misy rozbijeme vajicka, pridame mlieko a dobre rozslahame. Pridame oriesok, sol, sodu bikarbonu a zacneme...

 
Bavorské žemľové knedle

Ingredience: 250 g suche nakrajane pecivo (z 5 zemli, alebo rozkov cca 70 az 80 gramovych) 100 ml mlieko 2 velke, alebo 3 male vajcia Velky orech masla 1 mensia cibula 2 struciky cesnaku zvazok petrzlenovej vnate 1 lyzicka sol cerstvo mlete korenie

Postup: Pecivo rozkrajame na kocky, alebo platky. V mlieku rozslahame vajcia a pokropime nim nakrajane pecivo. Na panvici rozohrejeme hrudku masla a...

 
Bavorský zemiakový šalát s čerstvou uhorkou

Ingredience: 600g zemiaky 1 cibula 125 ml vyvar 1 lyzica ocot 1 lyzica plnotucna horcica 1 lyzica olej sol mlete cierne korenie salatova uhorka petrzlenova vnat

Postup: Zacneme vecer pred konzumaciou. Zemiaky uvarime v supke spolu s 2 PL soli. Nechame ich uplne vychladnut. Uvarime si nalev : Cibulu ocistime a nakrajame na male kocky. Vyvar nechame prevriet spolu s cibulou, octom, olejom a...

 
Bavorský zemiakový šalát s kuriatkami

Ingredience: 1 kg male zemiaky 200 g drobne rydziky 1 mala cervena cibula 5 jarnych cibuliek aj so zdravou vnatou nasekane pikantne bylinky 2 velke PL slnecnicovy olej sol, cerstve mlete korenie Na nalev : 200 ml vyvar 3 PL cerveny ocot cukor

Postup: Zemiaky ocistime pod tecucou vodou a dame varit do slanej vody na cca 20 minut. Huby zalejeme vodou a viackrat premyjeme...nechame odkvapkat na...

 
Bazalková kuracia pecienka s teplou zeleninou / dietne

Ingredience: 150 g kuřecích jater 1 lžička rostlinného oleje Bazalka sušená i čerstvá Sůl, bílý pepř 250 g libovolná směs zeleniny vařené v páře

Postup: Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čerstvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut nebo i déle v chladničce. Na rozehřátou pánev vložíme bazalková...

 
Bazalkove pesto

Ingredience: Čerstvá bazalka, soľ, cesnak, olivovy olej, kešu oriešky, Grana Padano

Postup: Bazalku oberieme úplne na listy, krotoré následne nasekáme na veľmi drobno a potom v mažiari roztlačíme na pastu. V mixéri rozmixujeme kešu oriešky s cesnakom a trochou olivového oleja. Pridáme k mixu bazalku, soľ a nastrúhaný syr a všetko zalejeme olivovým olejom, ale len tak aby bolo pesto jemné a neplávalo v oleji....

 
Bazová limonáda

Ingredience: 5 kvetov bazy čiernej 1,5 citróna 1/4 kg cukru 3 l vody-prevarená

Postup: Najlepšie do 4 l pohára na zaváranie dáme kvety bazy,na kolieska nakrájaný citrón,cukor a zalejeme vychladnutou vodou.Prikryjeme a necháme na slnku 24 hodín.Na druhý deň precedíme,podľa chuti môžeme ešte pridať citrón a pijeme.

 

|<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >|  


Copyright © 2008 - 2019 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz