Viac ako  4 000  receptov

Bavorská knedľa

Bavorská knedľa
nahoru
Bavorská knedľa
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ostatné
Čas prípravy Čas prípravy: 50min
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2

Suroviny:

• 5 ks rožky
• 3 ks vajce
• 40 g cibuľa
• 30 g slanina
• 50 g kapia sterilizovaná
• 5 g korenie čierne mleté
• 1 dcl olej
• 10 g čerstvávňať petržlenová
• soľ

Postup

Postup receptu
Rožky nakrájame alebo natrháme na kúsky asi 3 cm hrubé. Rozbijeme vajcia a vložíme k rožkom do nádoby, v ktorej to budeme miešať. Pridáme soľ, čierne korenie mleté, kapiu ( pokiaľ sú veľké kúsky, tak pokrájame- kapiu použite sterilizovanú). Môžte vliať aj trošku šťavy z kapie. Len hlavne opatrne, aby ste to neprehnali. Pridajte, aby trošku ,, prevoňala chuťou".

Nakrájajte cibuľu na väčšie plátky a aj slaninu na kocky ( také menšie). Orestujte na panvičke. Pokiaľ budete mať už hotové dajte to vychladiť.

Potom všetko zlejte do nádoby spolu s rožkami, vajciami, korením. Poriadne premiešajte. Prichystajte si väčšiu plochu fólie a alobalu. Zmes položte na fóliu a opatrne zrolujte. Spravte tak vodorovne aj zvislo aby Vám vyšla rovnomerná rolka. Prebaľte ešte viac krát vo fólii. Potom rozložte alobal a zabalte rolku doň.

Ja som ju zvykol robiť na pare. Ak to budete robiť v hrnci tak približná doba varenia je okolo 1,5 - 2 hod. Ak by ste to plánovali robiť v konvektomate alebo v spotrebiči, na ktorom sa dajú nastaviť stupne a para, využite 100 % pary pri nejakých 94 - 100 °C 40 min.

Poznámka

AK som sa v niečom sekol, ospravedlňujem sa. RObím to v práci a vo veľkom množstve no snažil som sa to napísať tak aby ste to mohli zhotoviť aj doma. Prosím sledujte si to pri varení. Alobal používať nemusíte ak je to dobre obalené vo fólii.** Použite menšie vajcia. Ak by sa Vám zdalo, že zmes je velmi riedka, dávky zmenšite aj čo sa týka kapii, cibule, slaniny a dajte o jedno vajce menej.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Bavorská knedľa"

autor: Zdenka1
vložené: 26. 12. 2017 09:19:36  nahlásiť  reagovať
 

Opravdu se má vařit dvě hodiny ?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

rumové kuličky škvarková pomazánka recept makovec syrová omáčka gulášová polévka recept žampionova omačka poleva na perníčky jablková buchta kokosove rezy čevabčiči rumové kuličky recept vaječný koňak recept tvarohove knedliky s jahodami vaječný końak recepty s obrázkami rychlá buchta zdobení perníčků salamova pomazanka spenat recept slaný dort buchtičky s krémem recept buchtičky s krémem piskotova rolada kokosova rolada roláda piškotová skvarkova pomazanka dukátové buchtičky recept múčniky recepty sýrová omáčka na testoviny top recepty bramborove knedliky tvarohové knedlíky varenie čokoládová poleva rychla buchta na plech poleva na zdobení perníčků dukatove buchticky domaca pekaren recepty online bílková poleva na perníčky vaječna tlačenka


Copyright © 2008 - 2018 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz