Ingredience: 300 g uvarenej sóje, 250 g mrazenej maďarskej zeleniny ( kukurica, hrášok, kapia ), 1 červená cibuľa, 2 párky dressing : 1 lyžica tekvicového oleja, 2 lyžice kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 3 prelisované strúčiky cesnaku
Postup: Sóju zmiešame so zeleninou, na polkolieska narezanou cibuľou a na kolieska narezanými párkami. Zmiešame ingrediencie na dressing a vmiešame do šalátu. Necháme...
Ingredience: 2 šalátové uhorky, 2 cibule, 4 papriky, 4 paradajky, 400 g čerstvého ovčieho syra, 2 zväzky petržlenovej vňate, soľ, olej ocot
Postup: Uhorky umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na kocky. Paradajky umyjeme a pokrájame na kocky aj s cibuľou. Papriky opečieme na sucho v trúbe na rošte alebo nad plynom, pričom ich obraciame. Dáme ich do misky a prikryjeme mikroténom. Ošúpeme ich, odstránime...
Ingredience: 3 PL studeného vývaru 2 PL oleje 8 šalotek nebo mladých cibulek – dymki 2 PL hořčice – dávám sarepskou 1 citron – šťávu Cukr, sůl, bílý pepř
Postup: Očistim cibuli a posekám na velice jemné kousky, pokud seberu odvahu, ustrouhám na strouhadle. Vymíchám s hořčicí, postupně – po kapkách – přidávám olej a citronovou šťávu. Míchám do stavu tuhé majonézy, ochutím a okořením. Moderní technika nám...
Ingredience: 2 stredne velke cibule 4 struciky cesnaku 1 paradajka bobkovy list stipka kurkumy 1/4 lyzicky paliveho chilli korenia 1 lyzicka garam masala sol smotana na varenie troska hladkej muky
Postup: Sosovicu na 1 hodinu namocime. Uvarime s 1 bobkovym listom do makka. Na oleji (alebo ghee) osmahneme cibulku a cesnek, zaprasime lyzickou muky, premiesame a pridame nakrajanu rajcinu. Premiesame,...
Ingredience: 1/2 hrnceka lupanej oranzovej sosovice voda 2 vajicka sol stipka mleteho cierneho korenia troska bazalky syr na struhanie (cheddar, eidam, emental...) kto chce prida si nastruhany cesnak olej
Postup: Sosovicu uvarime v dostatocnom mnozstve vody do makka. Uvarenu scedime a nechame dobre odkvapkat vsetky prebytocnu vodu. Mozeme ju stlacit aj rukou a vodu vyzmykat. V miske vidlickou...
Ingredience: 200ml lúpanej oranžovej šošovice 3 zemiaky 2 mrkvy lyžica masla troška oleja (alebo miesto masla a oleja použite ghí) soľ štipka sušenej bazalky štipka sušeného majoránu 600-800ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
Postup: Dáme si do hrnca roztopiť maslo a troška oleja, aby maslo nehorelo (alebo použite ghí), pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, nadrobno nakrájaný zemiak a chvíľku na silnom...
Ingredience: 200 g suchej šošovice, 1 stredne veľká cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku - podľa veľkosti, 2 nožičky údenej štipľavej klobásky - cca 200 g, soľ, mleté čierne korenie, 3 PL hladkej múky, olej, voda, 250 ml kyslej smotany, kryštáľový cukor, ocot
Postup: Sosovicu namočíme do studenej vody na noc. Klobásu nakrájame na kolieska, cibuľu na drobno a cesnak olúpeme. Sošovicu scedíme a dáme variť do čerstvej...
Ingredience: 500g kuracieho mäsa (môžete použiť aj hovädzie),1000 ml vody, Zemiaky, Fazuľové struky, Pór, Zeler nakrájaný na kocky, Zelerové stonky, Zelerovú vňať, Soľ, 3 ks na tvrdo uvarené vajcia, Chrumkavá cibuľka, Soto mix 100g
Postup: Z 1 litra vody uvaríme kurací vývar alebo hovädzí vývar spolu so zemiakmi. Uvarené mäso a zemiaky vyberieme a nakrájame na malé kúsky. Do vývaru pridáme zmes a spolu s...
Ingredience: 250g spagiet, hlavicka cesnaku, petrzlenova vňať, 4 stiplave papricky, , bazalka, olivovy olej
Postup: Cesnak ocistime a naplatkujeme. Rozohrejeme na panvici olivovy olej a hodime nan cesnak a petrzlenovu vniatku susenu, ci sviezu, a rozdrvene papricky. Trochu to poprazime...ale pozor aby cesnak nezhnedol. Spagety uvarime tradickym sposobom a precedime. Do spagiet primiesam olejovu zmes....
Ingredience: 250 g slaniny 40 ml oleja soľ mleté čierne korenie Vegeta 1 vaječný žĺtok smotana na šľahanie (31%) 500 g špagiet strúhaný parmezán 15 g cesnaku 20 g cibule petržlenová vňať
Postup: Očistíme a nakrájame cesnak a cibuľu. Nakrájame na kocky alebo tenké pásiky slaninu (ale nie také tenké, aby sa hneď spálila). Všetko dáme na panvicu a orestujeme. Potom pridáme trošku smotany a...
Ingredience: viazanicka amarantovych listov alebo spenatu 15ks mensich kari listkov 1 zelena chilli papricka 1/2 lyzicky horcicneho semienka 1 lyzica channa dal 1 vacsia cibula 2cm x 2cm cerstvy zazvor 1/3 lyzicky kurkumy 1/3 lyzicky mleteho cierneho korenia stipka soli 1/2 lyzice ghee
Postup: V panvici zohrejeme ghee. Pridame kari listky a chilli papricku. Hned ako listky prasknu, pridame...
Ingredience: 800 g chřestu - špargľa 250 g tvaroh 200 ml kyslá smotana soľ čierne korenie mletá červená paprika trocha cesnaku 4 plátky bravčového stehna - vepřová kýta soľ múka olej
Postup: Bielu špargľu umyjeme, olúpeme, uvaríme cca 10 min. so štipkou cukru. Tvaroh vymiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme 1-2 strúčiky cesnaku, prifarbíme paprikou. Plátky mäsa naklepeme, obalíme v múke a rýchlo...
Ingredience: 400 g bielej špargle, 1 slepačí bujón, voda, 40 g hladkej múky, 40 g masla, soľ, strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 1 žltok
Postup: Slepačí bujon rozpustíme v 1/2 litri teplej vody. Spargľu očistíme a pokrájame na 2-3 cm kúsky. Uvaríme v 1/2 litri osolenej vody. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, ktorú nariedime vývarom zo špargle. Pridáme slepačí vývar a dobre všetko...
Ingredience: 1 viazanicka spenatovych listov 1 lyzica masla 1 lyzica mlieka sol 1-2 nastruhane cesnaky na zemiakovu kasu: zemiaky sol rasca voda mlieko vajicka uvarene natvrdo - 7minut (podla poctu stravnikov)
Postup: Ak pracujeme s mrazenym spenatom, vytiahneme ho, chvilku nechame rozmrazit a potom dame do hrnca na slaby ohen, pomaly celkom rozmrazit. Ak mame cerstvo posekane listky dame...
Ingredience: 2 balicky mrazeneho spenatu /cca 800g/ 6 strucikov cesnaku 2dcl sladkej smotany na varenie 5 vajec olej 10dkg tvrdeho syra na struhanie cerne mlete korenie /podla chuti/ vegeta /podla chuti/ sol /podla chuti/ 8ks bieleho!!! toustoveho chleba
Postup: Do hrnca s antiadeznym povrchom dam len tak na sucho bez oleja rozpustit mrazeny spenat.Ked zacne spenat vriet, pridam sol, vegetu, a...
Ingredience: 1 balenie mrazeného špenátového pretlaku, 500 ml mlieka, 500 ml vody, 2 PL polohrubej múky, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 5 strúčikov cesnaku
Postup: Spenát necháme čiastočne rozmraziť. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom múku do svetlohnedej farby aj s 3 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Ked sa cesnak rozvonia, zalejeme zásmažku mliekom a vodou. Privedieme za stáleho...
Ingredience: zbytok spenatu drobne cestoviny voda sol 2 struciky cesnaku 1 taveny syr bazalka 1 lyzica masla
Postup: Cestoviny uvarime v osolenej vode podla navodu na obale. V panvici zohrejeme maslo a chvilku na nom restujeme nasekany cesnak. Pridame taveny syr a nechame roztopit. Pridame spenat a prehrejeme. Posypeme troskou susenej bazalky a primiesame uvarene cestoviny. Minutku prehrejeme, dobre...
Ingredience: toustovy chlieb maslo alebo oblubena natierka slane pracliky a mini tycinky citron oliva
Postup: velmi jednoduchy. Vykrojit z chleba tvar hlavy. Natriet maslom/pomazankou a ozdobit.
Ingredience: 250 g bielej fazule, 1 mrkva, 1 zelená paprika, 2 paradajky, 3 zemiaky, 1 údená klobása, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 50 g údenej slaniny, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, majoránka
Postup: Fazuľu namočíme a uvaríme domäkka. Narezanú slaninu orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme na hranolky narezanú mrkvu, opražíme ju, vložíme na kocky...
Ingredience: Dve bravcove filety zo stehna , 1 paprika, 9 ceresnovych paradajok, maly por, 5 strucikov cesnaku, sol, cervena mleta paprika, trosku stiplavej papriky, mlety ligurcek, 100 ml sladka smotana, hladka muka, olej, maslo.
Postup: Zeleninu umyjeme a ocistime. Papriku a por nakrajame na pruzky, cesnak naplatkujeme a paradajky rozrezeme na polovicky. Maso nenaklepuvame!! Obalime ich velmi zlahka v...
|< 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 >|