Ingredience: 1 fľaša leča, 1,5 kg zemiakov, 4 vajcia, 2 veľké cibule, 1 prášok do pečiva, rasca, čierne korenie, 2 lyžičky vegety, 1 lyžička mletej červenej papriky, 5 strúčikov cesnaku, ovsené vločky , 0,5 dl oleja
Postup: Zemiaky nastrúhame na strúhadle ako na placky. Pridáme ocedené lečo, 1 nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie podľa vlastnej chuti. Vajcia rozšľaháme s paprikou a...
Ingredience: 1 kg zemiakov, 1 cervena paprika, 1 cibula, sol, kocka bujonu, 1/4 lyzicky stiplavej papriky, 1 polievkova lyzica cervenej mletej papriky, 1 pl majoranka, 2 struciky cesnaku, olej
Postup: Ocistene surove zemiaky, papriku a cibulu, pokrajam na kocky. Do hrnca dame rozohriat olej a na nom udusime cibulu, pridame nakrajanu papriku a zemiaky, posypeme trochou soli (opatrne, pride do polievky aj...
Ingredience: 2 balíčky sójové kocky, 200ml kyslá smotana, 2ks vajcia, 3 kopcovité lyžice hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice kečup, 1/4 kávovej lyžičky kari korenia, 1/2 kávovej lyžičky majoránky, 2ks cesnak, olej
Postup: Sójové kocky dáme variť na 20 minút do osolenej vody, necháme v tej istej vode vychladnúť, potom ich scedíme, vyžmýkame a pokrájame na menšie kúsky. Pripravíme si cestíčko:...
Ingredience: 1200 g bravčového stehna alebo pliecka, 500 g šampiňónov, 200 ml šľahačkovej smotany, 2 cibule, 1/2 baranieho rohu (paprika), 3 pl dijonskej horčice, 100 ml paradajkového pretlaku, 50 g masla, olivový olej (nie panenský), 1 citrón, soľ, paradajky
Postup: Mäso pokrájame na tenšie plátky (nevyklepávame!), osolíme, premiešame s olejom a necháme asi hodinu odstáť. Potom ho opečieme na silnom plameni...
Ingredience: 250 g hladkej muky, 125g Hera alebo maslo, pol balicka prášok do pečiva, 8 lyžic studenej vody. *vid odkaz 1 v poznamke Citronovy krem : 150 g cukor, 100 ml citronova stava, 3 vajcia, 1 pl maizena, 30 g maslo. *vid odkaz 2 v poznamke. Orechová posypka (mrvenicka) : 35 g mlete orechy, 35 g krystalovy cukor, 35 g hruba muka, 25 g maslo
Postup: Cesto - suroviny rychle spracujeme dohromady a...
Ingredience: 2 kuracie stehna 170 ml suche biele vino + 150 ml sladka smotana maslo struhanka Sol, cerstvo mlete korenie 2 cibule
Postup: Kuracie stehna , zbavene koze…popripade aj vykostene, nasolime a nakorenime. Zapekaciu misu vytrieme bohato maslo, vysypeme struhankou. Ocistenu cibulu nakrajame na tenke pruzky a polovicu dame na dno pekaca. Polozime ochutene stehna a zasypeme ich druhou polovicou...
Ingredience: 400g hladká múka 1 ks prášok do pečiva 3 lyžice kakao 1 ks žĺtok 3 lyžice mlieko 250g maslo Náplň: 750g mäkký tvaroh 300g cukor kryštál 1 ks vanilkový cukor 1 ks vanilkový puding 4 ks žĺtok 5 ks bielok 60g maslo rum
Postup: Zo všetkých surovín pripravíme cesto, ktoré necháme v mrazničke. 2/3 cesta nahrubo postrúhame na plech s papierom na pečenie trochu uhladíme rovnomerne...
Ingredience: 400g hladká múka 1 ks prášok do pečiva 2 lyžice kakao 1 ks žĺtok 3 lyžice mlieko 250g máslo Náplň: 750g tvarohu 300g cukor kryštál 1 ks vanilkový cukor 1 ks vanilkový puding 4 ks žĺtok 5 ks bielok 60g maslo rum
Postup: Zo všetkých surovín pripravíme cesto, ktoré necháme v mrazničke. 2/3 cesta nahrubo nastrúhame na plech s papierom na pečenie, trochu utlačíme, rovnomerne...
Ingredience: 400g hladká múka 1 ks prášok do pečiva 2 lyžice kakao 1 ks žĺtok 3 lyžice mlieko 250g máslo Náplň: 750g tvarohu 300g cukor kryštál 1 ks vanilkový cukor 1 ks vanilkový puding 4 ks žĺtok 5 ks bielok 60g maslo rum
Postup: Zo všetkých surovín pripravíme cesto, ktoré necháme v mrazničke. 2/3 cesta nahrubo nastrúhame na plech s papierom na pečenie, trochu utlačíme, rovnomerne...
Ingredience: 400g hladká múka 1 ks prášok do pečiva 2 lyžice kakao 1 ks žĺtok 3 lyžice mlieko 250g máslo Náplň: 750g tvarohu 300g cukor kryštál 1 ks vanilkový cukor 1 ks vanilkový puding 4 ks žĺtok 5 ks bielok 60g maslo rum
Postup: Zo všetkých surovín pripravíme cesto, ktoré necháme v mrazničke. 2/3 cesta nahrubo nastrúhame na plech s papierom na pečenie, trochu utlačíme, rovnomerne...
Ingredience: 1 konzerva broskyňového alebo hruškového kompotu , 1 konzerva krájaného ananásu, 1 balenie mrazeného ovocia - lesná zmes ( ríbezle, maliny, ostružiny, čierne ríbezle ), mandarínka alebo pomaranč,šťava z polovice citrona, 8-10 ks klinčekov, 2 vanilkové cukry, 500 ml sladkej smotany, 1 liter pomarančovej šťavy
Postup: Precedenú šťavu z ovocia, pomarančovú šťavu, šťavu z polovice citrona,...
Ingredience: 1000 g dužiny zo žltého melonu, 120 g práškového cukru, 250 ml sladkej smotany, 2 ks celej škorice, 5 klinčekov, 4 zrnká celého bieleho korenia, 50 ml koňaku, štipka soli, 800 ml vody
Postup: 1/4 melonovej dužiny pokrájame na malé kocky. Posypeme polovicou práškového cukru a zalejeme koňakom. Dáme do chladničky. Ostatné ingrediencie a rozmixovanú melonovú dužinu dáme variť s vodou. Ked zmes...
Ingredience: 3 vepřové nožičky 1 mrkev 1 petržel kousek celeru 2-3 cibule 6 velkých kuliček nové koření 10 kuliček pepř celý 1 bobkový list sůl mletý pepř ocet
Postup: Nožičky očistíme a umyjeme.Dáme do hrnce zalejeme vodou,nožky musí být potopené a uvedeme do varu.Krátce povaříme,posbíráme pěnu která se utvořila,přidáme mrkev,celer,petržel,1 cibuli,nové koření,celý pepř,bobkový list,osolíme a...
Ingredience: 4 bielky, 100 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 100 g mandlí alebo lieskovcov v šupke
Postup: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Pridáme múku a mandle alebo lieskovce a jemne premiešame. Vlejeme do vymastenej formy srnčí chrbát a upečieme. Necháme vychladnúť. Na druhý deň ostrým nožom narežeme asi 3 mm hrubé plátky, rozložíme na suchý plech a pri 50 st. a pootvorenej rúre sušíme.
Ingredience: 2 šálky silného espressa, 2 CL kryštáľového cukru, 50 g kvalitnej horkej čokolády, 2 PL sladkej smotany, 100 ml 33% šľahačky, 2 štipky nletej škorice
Postup: Uvaríme si silné espresso. Do malého hrnca dáme 2 PL sladkej smotany a nalámanú čokoládu. Dáme do hrnca s horúcou vodou a za stáleho miešania čokoládu rozpustíme. Do horúcej čokolády potupne zašľaháme silné espresso. Ked sa celá zmes spojí,...
Ingredience: zemiaky, bobkové listy, prerastená slanina, kyslé mlieko
Postup: Olúpané zemiaky na lyžici nakrájame na plátky tak, aby dole zostali spojené, neprerezané. Do jednej medzery dáme bobkový list ( ak je veľký, stačí malý kúsok ), do ostatných tenšie plátky slaniny, veľkosť podľa zemiaku. Do vymazaného pekáča skladáme zemiaky tesne vedľa seba a dáme do rúry pomaly piecť. Nesolíme ani ničím...
Ingredience: 125 g surimi (krabí) tyčinky 200 g čínské zelí 200 g cuketa 100 g lilek Půl menší konzervy loupaných rajčat / nebo čerstvá bez slupky 1 lžička kvalitního rostlinného oleje 1-2 stroužky česneku Kari koření
Postup: Surimi tyčinky necháme roztát nebo je vložíme do horké vody, abychom tání urychlili, sloupneme z nich folii a necháme okapat na cedníku. Na pánvi rozehřejeme olej, do něj...
Ingredience: 250 g surimi tyčinky 2 vejce 1 lžička nakrájený medvědí česnek sůl strouhanka olej
Postup: Do misky dáme vejce, přidáme drobně nakrájený česnek, osolíme a vidličkou rozšleháme. Tyčinky spojíme k sobě párátky po 4 ks. Takto připravené tyčinky namáčíme do připravených vajec, strouhanky, opět do vajíček a strouhanky. Smažíme s obou dvou stran dočervena. Podáváme s bramborem a zeleninou.
Ingredience: 1,5 l ríbezľovej šťavy, 2,1 l vody, 2 lyžice kyseliny benzoovej na 1 l šťavy 900 g kryštálového cukru
Postup: Červené ríbezle prelisujeme a odmeriame množstvo šťavy. Na 1,5 l šťavy pridáme 2,1 l vody a kys. benzoovú a necháme cez noc stáť. Potom precedíme cez utierku. Znova odmeriame šťavu a na 1 l šťavy pridáme 900 g cukru. Necháme stáť, kým sa všetok cukor nerozpustí, pričom občas premiešame....
Ingredience: paradajky, cesnak, čerstvá bazalka ( alebo petržlenová vňať alebo kôpor )
Postup: Sušené paradajky s cesnakom Paradajky narežeme na plátky hrubé asi 1 cm, rozložíme na plech a na slnku usušíme. Dobre usušené paradajky musia „hrkať“ ako sušené huby. Do malých fľaštičiek vrstvíme : 2 cm sušených paradajok, na to 2-4 strúčiky prelisovaného cesnaku, a malú lyžičku sekanej čerstvej bazalky. Keď je...
|< 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 >|