Ingredience: 200 g mletých orechov, 200 g práškového cukru, 2 lyžice rumu, 1 bielok, plnka : 100 g masla, 100 g práškového cukru, 1 lyžica ríbezľového lekváru -vyšľahať
Postup: Prísady na cesto dobre premiesime, cesto na tenko rozvaľkáme, potrieme plnkou a stočíme do rolády. Polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí režeme na polcentimetrové kolieska.
Ingredience: 5 kg loquats 1,2 kg bieleho cukru šťava z 1 citróna
Postup: Rozdrvíme ovocie elektrickým mixérom na strednej rýchlosti. Ak chceme marmeládu s kúskami ovocia, nerozdrvíme všetko ovocie, len väčšiu časť. Ak chceme marmeládu bez kúskov ovocia, rozmixujeme ho na jemné pyré. Dáme rozmixované ovocie do kastróla a pridáme cukor, miešame drevenou vareškou. Hrniec držíme na miernom ohni a necháme...
Ingredience: sója voda
Postup: Po prvé, musíte namočiť sójové bôby do čistej vody, nechajte im aspoň 12 hodín (cez noc). Ďalší deň odstráňte vodu a sóju dôkladne opláchnite čistou vodou. Sóju zomelieme 2x v mlynčeku. Na každých 500 g sóje, ktoré používame, dáme 3 litre vody. Pri mletí pridáme najprv 4 diely vody a neskôr dve časti vody, to znamená najprv 2 l a pri druhom mletí 1 l vody. Základ mlieka...
Ingredience: Cesto : : 230 g hladkej múky, 60 g solamylu, 200 g tuku, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, kôra z 1 citrónu, na špičku noža prášku do pečiva, 10 g strúhaných orechov (môžu byť i mandle alebo kokos), 90 g cukru Náplň: ríbezľový lekvár Tmavá poleva: 100 g čokolády, 1 lyžica masla, 1 lyžica stuženého tuku Biela poleva: 150 g práškového cukru, 1 bielok, 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
Postup: Spracujeme...
Ingredience: 400 g hladkej múky Extra špeciál, 20 g droždia, 1 CL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 3 PL slnečnicového oleja, 200 ml vlažnej vody
Postup: Do misy preosejeme múku. Pridáme soľ a premiešame. Do vytvorenej priehlbinky dáme kryštáľový cukor a rozmrvené droždie. Zalejeme trochou vlažnej vody, posypeme múkou a necháme vykysnúť. Do múky pridáme olej a s vlažnou vodou vypracujeme mäkké, pružné a...
Ingredience: 150 g kuracích pŕs 150 g kačacích pŕs 1 veľký baklažán 1 menšia tekvica 2 veľké zemiaky olej soľ mleté biele korenie 2 veľké paradajky 200 g ovčieho syra 50 g čerstvej bazalky
Postup: Zemiaky dáme zapiecť v alobale na 200°C na 15 min. Mäso a zeleninu nakrájame na plátky. Tekvičku a baklažán ugrilujeme na troške oleja. Mäso okoreníme, osolíme a tiež ho ugrilujeme. Šalát...
Ingredience: Cesto: 250 g masla 300 g práškového cukru 400 g hladkej múky špeciál 1 lyžica sódy bicarbóny 3 vajcia 3 lyžice medu trocha mlieka Plnka: 375 g masla 600 g sladeného Salka 1 lyžica sušeného mlieka trocha vlašských orechov 1 kakaové Pikao
Postup: Cesto: Nad parou rozpustíme 250 g masla, pridáme med, práškový cukor, preosiatu múku, vajcia, sódu bicarbónu, všetko dobre premiešame....
Ingredience: Kvások: 14 g sušeného / 42 g čerstvého droždia 100 ml teplej vody 1 lyžica bieleho kryštálového cukru Cesto: 1 kg preosiatej pšeničnej hladkej múky na kysnuté cesto kvások 300 ml teplého plnotučného mlieka 200 ml teplej vody 2 čajové lyžičky jemnej soli 1 väčšie vajce Na potieranie: 100 ml rastlinného, najlepšie slnečnicového oleja Ďalej: 2 hrste pšeničnej hladkej...
Ingredience: 600 g hovadzie na rostenky, 1 velka cibula, kavova lyzicka horcice, sol, korenie, hladka muka, 3 velke zemiaky, maslovy olej, alebo orech masla + olej, vyvar.
Postup: Odlezane hovadzie maso nakrajam na platky a nasolim a nakorenim ich. Zlahka ich obalim, v hladkej muke. Rozohrejem maslovy olej, ak ho nemame, tak len olej. Rostenky opeciem z obidvoch stran do zlata. Vyberieme ich a odlozime na...
Ingredience: Cesto: 300 g práškového cukru 400 g hladkej múky 250 g masla 1 PL sódy bikarbóny 3 vajcia 3 PL medu podľa potreby mlieko Plnka: 375 g masla 600 g sladeného Salka Na ozdobenie: 1 hrsť vlašských orechov 1 kakaové Pikao
Postup: CESTO: Nad parou rozpustíme jedno celé maslo. Pridáme med, vajcia, práškový cukor, sódu bikarbónu a múku. Všetko spolu dobre premiešame. Ak je cesto...
Ingredience: 350 g domácej základnej majonézy - recept tu, 2 PL octa alebo citronovej šťavy, 1 CL horčice, trocha bieleho mletého korenia, niekoľko kvapiek worchesterskej omáčky, soľ, práškový cukor, 1 PL veľmi na jemno posekanej petržlenovej vňate, 1 malá na jemno posekaná cibuľa, 1 CL posekaných kapari, 1 cm sardelovej pasty, trocha strúhanej citronovej kôry, 1 malá nastrúhaná nakladaná...
Ingredience: 700 g tresky bez koze a kosti, 150 g bieleho smotanoveho jogurtu, 2 pl hustej smotany (kyslej), 2 pl majonezy, 1 cibula, 1 mrkva, 80 ml octu, 1 lyzicka celeho cierneho korenia, 3 bobkove listy, 1 a 1/2 lyzicky soli
Postup: do hrnca dame varit vodu s ocistenou cibulou, octom, solou, ciernym korenim a bobkovymi listami. ked voda zacne vriet, vlozime do nej tresku (predtym skontrolujeme, ci v nej...
Ingredience: Polohrubá mouka 350 g Hladká mouka 150 g Máslo 150 g Cukr krystal 70 g Vlažné mléko 250 ml Droždí 15 g Žloutky 2 ks Vanilkový cukr Citronová kůra Sůl/ asi l lžička/ Vejce na potření 1 ks
Postup: Do pekárny dáme mléko, žloutky, pokrájené máslo, cukr krystal, vanilkový cukr, citrónovou kůru, do jedného rohu sůl, do druhého droždí.Zapneme program těsto. Nakynuté těsto vytáhneme z...
Ingredience: Pohár: 250 ml * 1 šálka práškového mlieka * 1 šálka instantného čokoládového nápoja v prášku * 2/3 šálky instantnej kávy (granule) * 1/2 hrnčeka cukru * 1/2 lyžičky mletej škorice * 1/4 lyžičky mletého muškátového oriešku
Postup: 1. Prísady dobre premiešame. 2. Dáme do fliaš. 3. Príprava: 3 čajové lyžičky zmesi zalejeme 3/4 šálkami vriacej vody a dobre premiešame. 4. Z tohto množstva...
Ingredience: 4 vajcia 350 g polohrubej múky 50 g hrubej múky 2 ČL soli
Postup: Postupne zapracúvame múku do cesta, až kým nám nevznikne nelepivé tvárne cesto. Ako vidíte, na doske mi ostalo trochu múky. Hotové cesto dáme aspoň na pol hodinu odležať do chladničky. Cesto nakrájame na menšie kúsky a vyvaľkáme natenko. Kto má strojček na cestoviny to má jednoduchšie, dá to trošku zabrať, ale cesto sa dá...
Ingredience: 2 vejce 2 lžíce oleje 200 gr hladké mouky 1-2 lžíce vody, podle savosti mouky omáčka: 1 cibule 2 lžíce oleje 1 velká hrst sušených hub, které namočíme do vody 120 ml smetany na vaření 120 ml šlehačky sekaný koriandr nebo petrželka
Postup: V robotu smícháme suroviny na těstoviny, dáme na půl hodiny nebo i déle, odpočinout, pak krájíme kousky, které strojek "vyválí" na tenké pláty....
Ingredience: Prázdne plastové obaly z vajíčok alebo bonbonier, čokoládová poleva, hotové gaštanové pyré ( recept domácej prípravy tu ), nutella, orechy, lieskové oriešky, mandle , ovocie naložené v rume alebo v koňaku - napr. višne, čerešne, rôzne krémy, nugát...
Postup: Do obalov ako do formičiek dáme naspodok lyžičku rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť. Na stuhnutú čokoládu dáme ľubovoľnú náplň a...
Ingredience: 250 ml celozrnnej múky /pšeničná, špaldová.../ 250 ml grahamovej múky 125 ml pšeničných otrúb 60 ml pšeničných klíčkov 5 ml prášku do pečiva 2,5 ml sódy bicarbóny 2,5 ml soli 0,5 ml mletej škorice 90 ml medu 60 ml mlieka 2,5 ml vanilkového extraktu 125 ml mäkkého masla /alebo ho nastrúhame nahrubo/ 180 ml trstinového cukru
Postup: Vo veľkej mise zmiešame všetko suché okrem cukru....
Ingredience: Na halusky : celozrna muka, sol, prasok do peciva, voda Omacka: maslo, 1 kapia cerstva, alebo cervena paprika, cerstvy zeler(zeleny) 1 bambino syr, kysla smotana, sol, vegeta, cierne korenie
Postup: Rozpustime maslo vo woku, pridame nakrajanu kapiu a zeler a trosku orestujeme. Pridame smotanu a syr( bambino), okorenime. Ked sa nam syr rozpusti, dodame halusky a dobre premiesame..:)...
Ingredience: Na fliacky : 200 g polohruba muka 1/2 rozslahaneho vajca orientacne 100 ml voda 1lyzicka sol Na kapustu : 1/2 mensej kapustnej hlavy ( 500 g cista vaha, bez hluba) 1 cibula prerastana udena slanina 1 lyzica bravcova mast 2 PL cukor 1 lyzicka sol + cerstvo mlete korenie
Postup: Kapustu ocistime, vyrezeme hlub. Pokrajame ju na tenke rezance a tie este porekrajujeme na kocky. Na...
|< 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >|