![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
|
Kategorie receptu: Ostatné |
|
Čas prípravy: 25 minút + príprava |
|
Počet porcií (kusov): pre 5 osôb |
350 g domácej základnej majonézy - recept tu, 2 PL octa alebo citronovej šťavy, 1 CL horčice, trocha bieleho mletého korenia, niekoľko kvapiek worchesterskej omáčky, soľ, práškový cukor, 1 PL veľmi na jemno posekanej petržlenovej vňate, 1 malá na jemno posekaná cibuľa, 1 CL posekaných kapari, 1 cm sardelovej pasty, trocha strúhanej citronovej kôry, 1 malá nastrúhaná nakladaná sladkokyslá uhorka
Majonézu dáme do misky a postupne primiešavame ostatné ingrediencie. Podávame k rybám pripraveným na studeno alebo za tepla, k vareným, pečeným a vyprážaným. Ku garnátom. K teplým a studeným mäsám na anglický spôsob. K vyprážaným mäsitým jedlám. K varenej a k vyprážanej zelenine. K vyprážaným syrom. K vareným vajciam. Používame ju tiež do niektorých studených šalátov.
Zdroj: vlastný recept.
|
Autor: Meszarosovabolya |
|
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]()
|
5 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Kapary taky dávám, ale nedávám citronovou kůru, příště to zkusím, myslím že s ní nemohu nic zkazit.
svetlanka, aj ja davam do tatarky kapary
, akurat tam nedavam pre zmenu cukor. takze takmer ako ibolya, omacka je dobra, ibolya, davam ti bodik

...Ibolka bodík...a vieš za čo?...si prvý človek, o ktorom viem, že do tatarky dává aj kapary...(ja som to zkúsila asi pred desiatimi rokmi a nedám na to dopustiť