Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Candát ( zubáč ) pečený na madarský spôsob

Ingredience: 600 g zubáča (candáta), 150 g hríbov, 2 PL masla, 1 PL polohrubej múky, 1 väčšia cibula, sladká mletá červená paprika, soľ, petržlenová vňať, 250 ml sladkej smotany, prípadne zelená alebo červená čerstvá zeleninová paprika

Postup: Candáta vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v malom množstve osolenej vody. Na masle orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu...

 
Cannelloni s višňami

Ingredience: 12 ks cannelloni Višňová omáčka : 1 fľaša višňového kompótu ( 750 ml ), 30 g Zlatého klasu ( v Čechách Krémový prášek ), 50 g cukru Tvarohový krém : 75 g tuku na pečenie alebo masla, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 125 g cukru, štipka soli, 500 g jemného termizovaného tvarohu, 1 vanilkový puding, 50 g mandľových lupienkov, 1 lyžica citrónovej šťavy na posypanie 2 lyžice mandľových lupienkov

Postup:

 
Cappuccinová mliečna ryža

Ingredience: 55g ryža 400ml mandľové mlieko 1 × silné espresso 1 lyžička vanilkového extraktu 1 lyžička medu 1 lyžička mletej škorice Nektarinka Kokosové mlieko z konzervy Štipka soli

Postup: 1. V hrnci zmiešame mandľové mlieko, espresso, vanilkový extrakt, med, škoricu a soľ. 2. Prisypeme ryžu, privedieme k varu a udržujeme na strednom plameni. 3. Varíme, dokým ryža nezmäkne = 35min. 4. Hotovú...

 
Caramel Croissant

Ingredience: Hrnček - 250 ml: 2 staršie croissanty 1/2 hrnčeka cukru 2 lyžice vody 1/2 hrnčeka smotany 2 lyžice whisky alebo koňaku 1/2 hrnčeka mlieka ( 3,5% ) 2 vajcia

Postup: Croissanty roztrháme na väčšie kusy. Dáme do formy na pečenie (asi 500 ml). Rúru predhrejeme na 180 ° C. Cukor s vodou v panvici skaramelizujeme, nemiešame ( nesmie sa miešať, lebo karamel stvrdne ) cca 3 až 5 minút. Zoberieme...

 
Cassoulet - francúzsky fazuľovo mäsový hrniec

Ingredience: Na vyvar : 250g velka biela sucha fazula 1 velka mrkva 3 salotky 1 polievkova lyzica namiesaneho celeho cierneho a noveho korenia plytka polievkova lyzica sol Do pekaca 1 husacie, alebo 2 kacacie stehna 300g prerastany bocik aj s kozou 3 bravcove rezne 300 g nezaudene klobasky, urcene na grilovanie 300 ml pasirovane paradajky z krabicky 6 strucikov cesnaku kyticka...

 
Celer se sezamem a dipem

Ingredience: 700g celeru 2 vejce 2PL hladké mouky 2PL strouhanky 4PL sezamového semínka 1kostka zeleninového bujonu sůl pepř Tvarohový dip: 1 krémový tvaroh 1 smetana ke šlehání 1 stroužek česneku sůl pepř

Postup: Celer pokrájíme na kolečka zalijeme vodou, přidáme bujon a povaříme 5-7 min. Dáme okapat a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme tvarohový dip. Vyšleháme tvaroh se...

 
Celestinske rezance

Ingredience: 1 vajce, 150 ml mlieka, 70g polohruba muka, stipka prasku do peciva, stipka soli, stipka prasku z muskatoveho orieska, susene bylinky

Postup: Vajce rozlaham v mlieku a prisypame muku. vznikne nam hustejsie palacinkove cesto.Pridame prasok do peciva, pochutiny a dobre premiesame metlickou. Trosku necham postat. Smazim na panvici palacinky, ktore klasicky zakrutim a nakrajam rezance.

 
Celkokváskový pšenično-ražný chlieb /Celokváskový pšenično-žitný chléb

Ingredience: 300 ml vody, 50 g pravidelně živeného žitného kvásku, 200 g žitné (ražné) chlebové mouky, 320 g (i trošku více, podle hustoty kvásku) hladké mouky, 2 lžičky soli, 1-2 lžičky kmínu nebo chlebového koření

Postup: .....těsto mi uhnětl robot, chleba se pekl v troubě..... 1) večer před pečením smícháme v míse kvásek, žitnou chlebovou mouku a 200 ml vody do hustého, hladkého těstíčka a v zakryté...

 
celkom zeleny chlieb

Ingredience: 300 g psenicnej celozrnnej muky, 80 g raznej celozrnnej muky, 300 g cerstveho spenatu (alebo 150 g mrazeneho, nie spenatovy pretlak!), 100 g choriza (alebo gombaseckej, dulajky ci inej suchej paprikovej klobasy), asi 150-180 ml vlaznej vody, 3 pl olivoveho oleja, 1 lyzicka soli, 2 struciky cesnaku, zopar listkov bazalky, 30 g parmezanu (moze byt aj iny tvrdy syr).

Postup: spenatove listy dame do...

 
Celozrnná tortila s kuracím mäsom, cuketou, sušenými paradajkami a bielym jogurtom

Ingredience: kuracie prsia sušené paradajky cuketa uhorka biely jogurt cesnak oregáno bio Vegeta olivový olej z paradajok

Postup: Kuracie mäso namarinádujeme v oleji z paradajok, pridáme oregáno, bio Vegetu a dáme opekať na panvicu 10-15 minút, kým mäso nie je hotové. Zatiaľ pripravíme tortillu. Potrieme ju jogurtom a pridáme nakrájanú uhorku a cesnakové korenie. Nakrájame cuketu a sušené...

 
Celozrnné tukové žemle

Ingredience: 600 g celozrnnej hladkej pšeničnej múky, 30 g čerstvého droždia, 1 PL soli, 1 PL kryštáľového cukru, 1 CL kryštáľového cukru, 3 PL oleja do cesta, olej na potretie cesta, 350-400 ml vlažnej vody

Postup: Do vandlíka preosejeme múku, ktorú zmiešame s cukrom a soľou. Do priehlbiny v múke dáme 1 CL kryštáľového cukru a rozmrvíme droždie. Zalejeme trochou vlažnej vody a necháme vykysnúť kvások....

 
Celozrnný chlieb

Ingredience: 500 ml vlažnej vody, 2 pl panenského olivového oleja, 1 pl jablkového octu, 40 g ovsenných vločiek, 350 g hladkej múky, 200 g špaldovej celozrnnej múky, 100 g ražnej celozrnnej múky, 1 čl trstinového cukru, 1 pl soli, 1 pl provensálskeho korenia, 20 g čerstvého droždia

Postup: Suroviny vložíme do domácej pekárne podľa uvedeného poradia a zapneme na program: celozrnný chlieb, veľký bochník, tmavá...

 
Celozrnný pšeničný domáci chlieb

Ingredience: 500 g celozrnnej hladkej pšeničnej múky, 200 g hladkej pšeničnej múky, 350-450 ml vlažnej vody, 2 CL celej rasce, 1 PL kryštáľového cukru, 2 PL soli, 1 CL kryštáľového cukru, 2 uvarené a na jemno nastrúhané zemiaky, 42 g čerstvého droždia

Postup: Do misy preosejeme obe múky a premiešame so soľou, cukrom a rascou. Do priehlbnky v múke dáme nastrúhané zemiaky, cukor a rozmrvené droždie, ktoré...

 
Celozrnný špaldový chlieb

Ingredience: 700 g celozrnnej špaldovej múky, 300 g hladkej múky, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL soli, 1 PL celej rasce, 42 g droždia, 65O ml vlažnej pitnej vody, 3 stredne veľké uvarené a nastrúhané zemiaky

Postup: Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ,cukor, rascu a premiešame. V múke si vyhlbíme jamu, do ktorej pridáme nastrúhané zemiaky. Do vlažnej vody pridáme 1 CL kryštáľového cukru a rozdrobené...

 
Cernicové kocky

Ingredience: 4 žltky, 4 bielky, 200 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 10 PL teplej vody, 10 PL oleja, 1 prášok do pečiva, 2 čokoládové pudindy Dr. Oetker, 1000 ml plnotučného mlieka, 4 PL práškového cukru, 125 g masla, 2 šľahačky v prášku, 300 ml mlieka, 1 želatinový stužovač za studena Dr. Oetker, 3 ks zelené cukrárenské želé, 4 PL práškového cukru, 1000 ml vody

Postup: Zltky...

 
Cervene varene vino

Ingredience: 40ml brandy 165ml kvalitneho cerveneho vina 55g jemneho krystaloveho cukru 30ml vody 1/2 pomaranca nakrajaneho na platky 1/4 malickeho citrona kusok skorice 2 klinceky stipka muskatoveho orieska

Postup: Vsetky suroviny dame do hrnca a privedieme do varu. Ohen zmiernime a varime 5-8 minut. Podavame teple.

 
Cesnak v oleji

Ingredience: 400 g oloupaný česnek 500 ml řepkový olej

Postup: Do hrnce dáme olej a trochu zahřejeme. Přidáme česnek a hrnec dáme do předehřáté trouby na 70 - 90°C - /podle toho jak komu peče trouba/ a vaříme 80 minut. Česnek se nemá péct ale jen v oleji probublávat. Hotový česnek by měl jít lžičkou rozmáčknout.

 
Cesnakova bageta alert(1)

Ingredience: Velka bageta alebo mensi chlebik, cesnak, olivovy olej, korenie podla chuti. alert(1)

Postup: Nakrojime ale neprekrijime bagetu, akoby sme ju chceli bezne nakarajat. Do zarezov vlozime roztlaceny olej, cesnak a korenie a dame zapiect. alert(2)

 
Cesnaková nátierka pre chlapov

Ingredience: 250g roztieratelny smotanovy syr, 3 struciky cesnak, mokka lyzicka stiplava cervena mleta paprika, na posypanie mlete orechy.

Postup: syr vymiesame s prelisovanym cesnakom, stiplavou paprikou a natierame na oblubene pecivo.

 
Cesnaková polievka - veľmi jednoduchá

Ingredience: Mrazena zelenina /balicek mochovskej/ hlavka cesnaku voda sol mlete cierne korenie vegeta 10 dk struhaneho tvrdeho syra

Postup: Do vody dam varit mrazenu zeleninu.Dochutim solou, mletym korenim, pripadne vegetou. Ked je zelenina makka, pretlacim do polievky celu hlavku cesnaku. Polievku podavam do misiek, kde navrch nastruham tvrdy syr. Ked nechceme syr,namiesto neho v mikrovlnke opeciem...

 

|<   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz