Viac ako  4 000  receptov

Chlieb

Chlieb
nahoru
Chlieb Chlieb
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo

Suroviny:

250g muky (pouzila som Maida, co je asi hladka muka 00)
1 plochsiu lyzicku soli
1 lyzica oleja
vodu (kolko cesto zoberie)
1 lyzicka susenych kvasnic
1/2 lyzicky krystaloveho cukru

Postup

Muku preosejeme do misky. Pridame cukor, sol a susene kvasnice. Zamiesame.

Zohrejeme si vodu, ktoru pouzijeme na miesenie cesta. Nesmie byt horuca, len "letne tepla". Do muky vlejeme asi 200ml teplej vody, pridame olej a vareskou zamiesame, aby sa vsetky suroviny spojili. Ak je cesto prilis vlhke, poprasime ho mukou. Ak je cesto prilis suche, pridame troska vody. Dalej miesime rukou, az kym sa cesto nelepi a je pekne hladke. Poprasime ho mukou, nechame v miske, ktoru prikryjeme cistou kuchynskou utierkou, aby podkyslo. Staci 30 minut az hodina.

Potom cesto znova premiesime rukami, aby sme z neho vytlacili vzduch, vytvarujeme bochnik a ulozime ho na mukou popraseny pekac. Bochnik nechame este asi 30 minut kysnut.

Ruru vyhrejeme na 200st. Bochnik pred vlozenim do rury potrieme vlaznou vodou alebo miesto potierania ho mozeme troska poprasit mukou. Ked bochnik vlozime do rury, teplotu znizime na 180st. Chlieb pecieme asi 40 minut, dohneda. Na spodok rury mozeme dat plechovu misticku s vodou.

Ked je chlieb upeceny, vyberieme ho z rury, prelozime na mriezku chladnut, aby sa nam zospodu nezaparil. Ak sme ho pred pecenim potierali vodou, potrieme ho nou zlahka aj po vybrati z rury.

Poznámka

http://www.akochutimasala.blogspot.in/2010/03/chli...

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Chlieb"

autor: eva hubova
vložené: 19. 11. 2014 22:29:20  nahlásiť  reagovať
 

Dobrý chlebík od okasmajlik:

autor: eva hubova
vložené: 28. 02. 2010 21:56:49  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+1

autor: milena999
vložené: 14. 02. 2010 16:54:37  nahlásiť  reagovať
 

nádhera...brzo vyskouším...další bodíksmajlik

autor: michsamant
vložené: 14. 02. 2010 10:21:50  nahlásiť  reagovať
 

dakujem smajlik

autor: jollka
vložené: 14. 02. 2010 10:08:33  nahlásiť  reagovať
 

Krásný chlebík dávám první bodíksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

kvasok chlieb chlieb nepraskol nemám domácu pekáreň recept na dobrý chlieb slane ocka priprava recept na chlieb a pečivo recepty chlieb pečivo kvasok chlieb chlieb a pečivo recepty ako dlho nechat kysnut chlieb recepty-chlieb,pecivo chlieb nepraskol ako si urobiť dobrý kvások? ako urobit dobry kvasok slane ocka dobry kvások na chlieb ako dlho nechať kvások dobrý kvások ako dlho nechat kysnut kvaskovy chlieb? dobrý recept na pečivo kolko je 250g muky? chlieb recept chlieb a pečivo-recepty kde nechat kysnut cesto aby chlieb nepraskol očká recepty dobrý chlieb recept recepty ako vyrobiť chlieb ako urobit dobry kvasok zo susenych kvasnic?


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz