![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
250g muky (pouzila som Maida, co je asi hladka muka 00)
1 plochsiu lyzicku soli
1 lyzica oleja
vodu (kolko cesto zoberie)
1 lyzicka susenych kvasnic
1/2 lyzicky krystaloveho cukru
Muku preosejeme do misky. Pridame cukor, sol a susene kvasnice. Zamiesame.
Zohrejeme si vodu, ktoru pouzijeme na miesenie cesta. Nesmie byt horuca, len "letne tepla". Do muky vlejeme asi 200ml teplej vody, pridame olej a vareskou zamiesame, aby sa vsetky suroviny spojili. Ak je cesto prilis vlhke, poprasime ho mukou. Ak je cesto prilis suche, pridame troska vody. Dalej miesime rukou, az kym sa cesto nelepi a je pekne hladke. Poprasime ho mukou, nechame v miske, ktoru prikryjeme cistou kuchynskou utierkou, aby podkyslo. Staci 30 minut az hodina.
Potom cesto znova premiesime rukami, aby sme z neho vytlacili vzduch, vytvarujeme bochnik a ulozime ho na mukou popraseny pekac. Bochnik nechame este asi 30 minut kysnut.
Ruru vyhrejeme na 200st. Bochnik pred vlozenim do rury potrieme vlaznou vodou alebo miesto potierania ho mozeme troska poprasit mukou. Ked bochnik vlozime do rury, teplotu znizime na 180st. Chlieb pecieme asi 40 minut, dohneda. Na spodok rury mozeme dat plechovu misticku s vodou.
Ked je chlieb upeceny, vyberieme ho z rury, prelozime na mriezku chladnut, aby sa nam zospodu nezaparil. Ak sme ho pred pecenim potierali vodou, potrieme ho nou zlahka aj po vybrati z rury.
http://www.akochutimasala.blogspot.in/2010/03/chli...
![]() |
Autor: michsamant (Michaela Samant) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
7 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dobrý chlebík od oka:
+1
nádhera...brzo vyskouším...další bodík
dakujem
Krásný chlebík dávám první bodík
chlieb a pečivo-recepty slane ocka priprava očká recepty dobry kvások na chlieb ako dlho nechat kysnut cesto na chlieb ako dlho nechat kysnut kvaskovy chlieb? kvasok chlieb recept na chlieb a pečivo recepty ako vyrobiť chlieb kolko je 250g muky? ako urobit dobry kvasok dobrý chlieb kvasok chlieb ako si urobiť dobrý kvások? recept na dobrý chlieb chlieb a pečivo recepty chlieb nepraskol recepty chlieb pečivo dobrý kvások dobrý recept na pečivo dobrý chlieb recept recepty-chlieb,pecivo kde nechat kysnut cesto ako dlho nechat kysnut chlieb aby chlieb nepraskol chlieb recept ako urobit dobry kvasok zo susenych kvasnic? chlieb nepraskol nemám domácu pekáreň ako dlho nechať kvások slane ocka