Viac ako  4 000  receptov

Múčniky



Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Domino v oblátke

Ingredience: 8 vajec, 16 lyžíc polohrubej múky, 8 lyžíc kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 prášok do pečiva, 8 lyžíc horúcej vody, 3 lyžice kakaa, 4 tortové oblátky s veľkým vzorom, čokoládová poleva na ozdobu krém : 500 g kryštálového cukru, 1 l mlieka, 8 lyžíc polohrubej múky, 500 g masla

Postup: Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu, vmiešame vanil. cukor, múku s práškom a sneh z...

 
Dúhova torta /Rainbow cake:)

Ingredience: Klasický tortový korpus (múka polohrubá, cukor, voda, prášok do pečiva, 5 vajec(podľa potreby) + v našom prípade potravinárske farbivá (najlepšie gélove, ale možu byť aj práškové) na plnku : maskarpone /šľahačka. Na zdobenie: najlepšie napríklad farebné cukríky (skittles).

Postup: Klasický tortový korpus by už mal poznať každý, ale napriek tomu: Oddelíme bielka od žĺtkov. K žĺtkom pridáme...

 
Dulový syr zo šupiek

Ingredience: 2 kg dobre odležaných, vyzretých dúl 200 g kryštálového cukru 50 g hrozienok 50 g posekaných vlašských orechov 2 g kyseliny citrónovej 1 ČL mletej škorice

Postup: Duly umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót. Šupky použijeme na výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou do...

 
Ďumbierové sušienky s pekanovými orechami /Zázvorové sušienky s pekanovými orechy

Ingredience: 70g loupaných pražených mandlí (postup tady) 60g mletého třtinového cukru 80g polohrubé mouky 1 lžička mletého zázvoru 1 žloutek pokojové teploty 80g změklého másla 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 200g pekanových ořechů (viz tipy a triky) 110g kandovaného zázvoru (viz tipy a triky) 200g kvalitní hořké čokolády (minimálně se 70% kakaa)

Postup: Mandl...

 
Dunajské vlny

Ingredience: Na cesto : 400 g hladka muka 250 g velmi makke maslo 200 g jemny cukor + 1 balicek vanilkovy cukor 6 vajec (M) 1 balicek kypriaci prasok do peciva (dr.Oetker) 100 ml sladke mlieko 2 PL kakao 800 g cerstve ceresne 2 PL ribezlovy lekvar Krem : 800 ml sladke mlieko 2 balicky pudingoveho prasku s vanilkovou prichutou 80 g cukor (+- podla Vasej chuti) 200 g maslo 2 PL vajecny...

 
Dunajské vlny s ananásom a kokosovým mliekom

Ingredience: tuk na vymazanie plechu kokos na vysypanie plechu Na cesto : Konzerva ananasu 250 g maslo 175 g cukor 5 vajec 1 balicek kypriaceho prasku do peciva 500 g hladka muka 1 konzerva kokosoveho mlieka (400 ml) 2 PL kakaovy prasok par kvapiek vanilkovej esencie Na krem : 3 platky zelatiny 1 balicek pudingoveho vanilkoveho prasku 1 konzerva kokosoveho mlieka (400ml) 200 ml...

 
Dvojfarebná piškótová roláda

Ingredience: Cesto: 5 vajec, 80 g cukru, soľ, 75 g polohrubej múky, 10 g kakaa, 2 lyžice oleja Náplň: 200 g mliečnej čokolády, 50 g horkej čokolády, 2 žĺtky, 2 plátky želatíny, 1 vanilkový cukor, 300 ml vyšľahanej šľahačky

Postup: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiešame múku a sneh vyšľahaný so štipkou soli. Rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame kakao s olejom. Na vymazaný plech striekame na dĺžku strídavo...

 
Dvojfarebná zamatová roláda

Ingredience: Cesto: 6 ks vajce, 3 PL kakao, 5 PL cukor kryštálový, 1/2 čl, sóda bikarbóna, Plnka: 200 ml mlieko, 1 ks žĺtok, 3 PL múka hrubá, 250 g maslo, 3 PL kakao, 7 PL cukor práškový, 1 bal. cukor vanilkový, Poleva: 50 g stužený tuk (cera), 100 g čokoláda na varenie

Postup: Najskôr si uvaríme kašu, ktorú použijeme do plnky, nech nám počas pečenia rolády pekne chladne. V nádobe si vymiešame...

 
Dvojfarebný čokoládový koláč

Ingredience: Povodny recept bol na 5 vajec a rozmer pekacika bol 34 x 24 , ja som si ho preratala na 3 vajcia takto : 90 g biela cokola + 45 g maslo 90 g horka cokolada + 45 g maslo 1 velka CL Creme fraiche (vid text v postupe) pomarancova prichut (vid text v postupe) 3 vajcia velkost M 180 g cukor 180 g polohruba muka stipka sol 1 plytka CL prasok do peciva

Postup: ielu cokoladu s maslom...

 
Dvojfarebný kokosový koláč

Ingredience: I. cesto : 230 g hladkej múky, 1 vajce, 60 g práškového cukru, 1,5 lyžice kakaa, 150 g masla, trocha prášku do pečiva II. cesto : 250 g masla, 150 g práškového cukru, 6 bielkov, 150 g polohrubej múky, 150 g kokosu Ríbezľový alebo marhuľový lekvár Poleva : 6 žĺtkov, 250 g práškového cukru, trocha rumu, 1 vanilkový cukor, šťava z pol citróna, 1 lyžička oleja

Postup: Prísady na I. cesto...

 
Dvojfarebný ovocný koláč

Ingredience: 250 g tuku, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 400 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, minerálka ( možno použiť aj mlieko ), 50 g kakaa, 100 g sekaných orechov, drobné ovocie ( černice, ríbezle, jahody )

Postup: Vyšľaháme cukor s tukom, po jednom vmiešame vajcia, múku s práškom a toľko minerálky ( mlieka ), aby sme dostali rozotierateľné cesto, hustejšie ako piškótové. Rozdelíme ho na polovicu,...

 
Dvojfarebný srnčí chrbát

Ingredience: Cesto : 3 vajcia, 90 g polohrubej múky, 60 g kryštálového cukru, 2 lyžice kakaa Poleva cukrová : 100 g práškového cukru, 1 bielok Poleva čokoládová : 5 g masla, 20 g čokolády na varenie

Postup: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor. Potom vmiešame po jednom žĺtky, a postupne múku. Z cesta odoberieme 1/3 a do nej vmiešame v 1 lyžici teplej vody rozmiešané kakao. Do vymastenej...

 
Dvojfarebný tvarohový veniec

Ingredience: Suroviny - na těsto: 200 g hladké mouky 1 rovná polévková lžíce kakaa 1 rovná káv. lžička prášku do pečiva 80 g cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 1 vejce 100 g tuku Hera, másla ... Suroviny na náplň: 150 g másla 750 g nízkotuč. tvarohu 200 g cukru 1 balíček pudinku - vanilka, kokos, citron 3 vejce citron. kůra z jednoho citronu 1 rovná polévk. lžíce kakaa Na ozdobu...

 
Dvojfarebný závin

Ingredience: Biele cesto : 300 g polohrubej múky, ½ kocky droždia, 1,75 dl mlieka, 0,5 dl oleja, ½ lyžičky soli, 1,5 lyžice kryštálového cukru Tmavé cesto : 300 g polohrubej múky, ½ kocky droždia, 1,75dl mlieka, 0,5 dl oleja, ½ lyžičky soli, 1,5 lyžice kryštálového cukru, 1 lyžica kakaa

Postup: Spracujeme zvlášť svetlé a zvlášť tmavé kysnuté cesto ( necháme najprv vykysnúť kvások , potom spracujeme cesto...

 
Egrešové koláčiky

Ingredience: Cesto : 500 g polohrubej múky, 20 g droždia, 200 ml mlieka, 80 g oleja alebo iného roztopeného tuku, 80 g cukru, štipka soli, 1 vajce Náplň : 1 veľký egrešový kompót, 125 g tvarohu, 2 vajcia, ½ sáčku vanilkového pudingu, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor,

Postup: Kompót necháme dobre odkvapkať. Môžeme použiť aj čerstvé egreše, ale najprv ich s trochou cukru a vody podusíme a necháme...

 
Exotická roláda

Ingredience: Na piskot : 3 vajcia 100 g jemny cukor 75 g hladka muka 50g kuchynsky skrob napr. Solamyl 1 CL kypriaci prasok do peciva 60 g struhany kokos na posypanie rolady 4 lyzice kokosovy liker na vykropenie piskotu 3 lyzice cukrovy sirup, alebo cukrova kompotova voda z marhul Na krem : 250 g kysla tucna smotana (ja som mala 24 percentnu) 2 velke lyzice kokosove mlieko (resp....

 
Fajnová bezlepková bábovka

Ingredience: Cesto: 6 vajec stipka soli 90-100g ovocneho cukru 190g ryzovej muky citronova kora 1cl prasku do peciva 1/2 tablicky horkej cokolady (sladenej fruktozou) 20ml oleja plnka: 3-4 kopcovatej cl kakaa 70-100g zmaknuteho bio - margarinu 2cl marhuloveho lekvaru (sladeneho fruktozou) 3cl ovocneho cukru (fruktozy) Vsetky suroviny sa daju nahradit beznymi surovinami

Postup: Dodrzat...

 
Fánky - Božie milosti

Ingredience: 1 liter polohrubej múky 4 žĺtka 1 lyžica mlieka práškový cukor- medzi prsty 1/2 dcl rumu soľ -medzi prsty 1 1/2 -2 kelímky kyslej pochúťkovej smotany. olej na vysmážanie

Postup: Z uvedených surovín si pripravíme cesto o konzistencii ako na slíže. Z cesta urobíme 4 až 5 bochníčkov, ktoré postupne vyvalkáme na tenký, 1 až 2 mm. plát. Plát pokrájame radielkom na obdĺžniky cca 8x5 cm, alebo...

 
Fánky z trúby

Ingredience: 400g hladkej múky 250g hery 250ml kyslej smotany 1 žltok štipka soli na obalovanie :vanilkový alebo práškový cukor

Postup: Všetky suroviny vypracujeme a dáme odležať na pár hodín do chladničky. Potom nakrájame na obdlžníky( v strede tiež urobíme rez) obalíme s cukrom a dáme na plech vyložený s papierom na pečnie , pečieme 190-200st. a pečieme asi 12 min.

 
Fantastické dobré pusinkové koláčiky od Vaška

Ingredience: 150 - 200 g lístkového cesta, 1 lyžica strúhaných mandlí alebo orechov, 1 lyžica strúhanej čokolády, 3 bielka, koňak ( likér alebo pre deti nič )

Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik. Bielka vyšľaháme na sneh, vmiešame strúhané mandle a čokoládu, zopár kvapiek likéru alebo koňaku. Premiešame, navrstvíme na cesto a zrolujeme do rolády. Narežeme na rezy asi 2 cm hrubé a reznou stranou...

 

|<   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >|  


Múčniky - najlepšie recepty

Šlehačková piškotová roláda Čokoládové bonbóny Orechová obdĺžniková torta  / Obdélníkový dort ořechový Kakaový múčnik s banánom /Kakaový moučník s banánem
Šlehačková piškotová roládaČokoládové bonbónyOrechová obdĺžniková torta ...Kakaový múčnik s banánom...
Karamelové veterníky - curkárenské Opité rezy Bielková roláda /Bílková roláda Jahodový múčnik II /Jahodový moučník II
Karamelové veterníky -...Opité rezyBielková roláda /Bílková...Jahodový múčnik II...

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz