Viac ako  4 000  receptov

Múčniky



Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Fašiangové koláče /Posvícenské koláče

Ingredience: Těsto: 250ml mléka, 2 lžíce cukru, 42 g droždí, trocha polohrubé mouky, 500 g hladké mouky, 1 kypřící prášek, špetka soli a muškátového květu, 3 žloutky, 200 ml oleje. Náplň: 2 měkké tvarohy, 100g cukru krupice, 2 žloutky, trochu rozinek, povidla na náplň podle potřeby, 2 celá vejce na potření.

Postup: 1. Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se...

 
Fašiangové ruže (fánky)

Ingredience: Cesto: 1 l hladkej múky (asi 600g 8 žĺtkov 8 lyžíc bieleho vína 8 kopcovitých lyžíc kyslej smotany (asi 200 g) štipka soli 2-3 lyžice práškového cukru bielok z vajca na zlepovanie vykrojených koliesok olej/masť na vyprážanie džem a práškový cukor na posypanie 3 okrúhle vykrajovačky, každá inej veľkosti (ja som mala 5, 4 a 3cm) a radielko alebo nôž

Postup: Zo všetkých surovín...

 
Fillo cesto

Ingredience: 500 g polohrubej múky, 4 lyžice oleja, 1 lyžička soli, 1 pohár vody ( 250 ml )

Postup: Prísady vymiešame a necháme odpočinúť 20-30 minút. Potom použijeme na prípravu jedál.

 
Florida rezy

Ingredience: Na korpus : 4 vajcia, velkost L 160 krystalovy cukor 175 g hladka muka 2 velke PL olej + 2 velke PL voda Na krem : 80 g kremovy prasok Zlaty klas (dva balicky) 1 liter mlieko 4 PL krystal cukor + 4 balicky vanilkovy cukor 230 g maslo + 6 PL krystal cukor 1 PL rum Na dokoncenie : Velka plechovka broskynoveho kompotu (850 ml) 2 pl lyzice zlteho lekvaru na potretie...

 
Francúzské toastové pikantné pečené jablká

Ingredience: 375 ml polotučného mlieka 250 ml bielka 2 PL medu 1 ČL vanilínovej esencie 1/8 ČL soli 250 g nakrájaného toastového chleba 125 ml jablka nakrájaného na kocky (jedno menšie jablko) 62,5 ml sušených hrozienok (asi 45g) 1 KL mletej škorice 2 ČL práškového cukru

Postup: Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bielky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ...

 
Francúzsky krémeš

Ingredience: 1 balenie lístkového cesta, Krém: 1 l vody, 8 bielkov, 180 g kryštáľového cukru, 4 Zlaté klasy, 500 ml šľahačky, 4 vanilkové cukry, Na polevu: 200 g čokolády so 74% obsahom kakaa, 100 g masla

Postup: Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme ho vidličkou. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme na plech plát lístkového cesta. Vložíme do trúby...

 
Gaštanové guľky

Ingredience: gaštanové pyré ( ja som použila 2kvádre tuším každý po 250g ) práškový cukor hera rum čokoláda šlahačka

Postup: gaštanové pyré, maslo, cukor a rum dáme trošku prešľaháme ručným šľahačom, (neuvádzam množstvo treba chutnať a pridávať podľa toho ako komu chutí) dáme na chvíľku do chladničky stuhnúť. Potom robíme guľky ktoré napichnuté na jednohubkové "napichovátko" namáčame do čokolády. Dáme...

 
Gaštanové jazýčky

Ingredience: 250 g gaštanového pyré, 20 g vanilkového cukru, 1 CL rumu alebo 3 kvapky rumovej esencie, 15O g čokolády na varenie, 100 g masla,

Postup: Ochutené hotové gaštanového pyré vytvarujeme do valčeka a pokrájame na rovnako veľké diely, z ktorých vyformujeme tvar jazýčka. Cokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Ked je čokoláda vlažná, obaľujeme v nej jazýčky pomocou vidličky. Cokoládové jazýčky...

 
Gaštanové pyré pripravené doma

Ingredience: 250 g jedlých gaštanov, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 CL rumu, voda

Postup: Umyté jedlé gaštany nakrojíme v strede ostrým nožom a dáme do hrnca. Zalejeme vodou a varíme do mäkka asi 30 minút. Uvarené gaštany scedíme a necháme odkvapkať. Ešte teplé gaštany úplne rozkrojíme a uvarenú dreň z nich vyškriabeme ostrou čajovou lyžičkou do misy. Pretlačíme ich cez sitko alebo cedidlo....

 
Gaštanové pyré s medom

Ingredience: 300g uvarenych a ocistenych gastanov 75g tekuteho alebo pastovaneho medu 3PL rumu 30-50g masla 1 vanilkovy struk (nemusi byt)

Postup: priprava gsatanov: kupujem v lidl alebo v aldi 0,5kg vrecko gastanov, narezem cez spicku kazdy gastan a uvarim vo vode, asi pol hodinu. gastany osupem z obidvoch supiek. po vyselektovani zlych kusov a chutnani tych dobrych mi zostane asi 300g. priprava...

 
Grankový koláč Olé

Ingredience: cesto: 5 vajec 1 H kryštál.cukru 1 H polohrubej múky (až po horný okraj) 1 H granka 1,5 dl oleja 0,5 dl vody alebo rumu 2 čL mletej kávy 1 prášok do pečiva (PDP) * H = 250 ml na poliatie: 1/2 H uvarenej osladenej kávy na potretie: malinový džem krém: 500 ml parížskej šľahačky 1 puding Olé čokoládový Dr.Oetker (bez varenia) na posypanie: granko

Postup: Tento koláč je...

 
Grilážová kocka

Ingredience: 200 g kryštálového cukru 200 g vlašských orechov 2 ks tortové oblátky 250 g stuženého tuku 1 ks sladené kondenzované mlieko 150 g čokolády vlašské orechy

Postup: Postup receptu: 1. Z cukru urobíme svetlý karamel a zalejeme ho rozpusteným tukom. Za stáleho miešania pridáme nahrubo posekané orechy a kondenzované mlieko. Miešame do zhustnutia. Hmotu...

 
Halloweenské múmie s citrónovou chuťou

Ingredience: Na cesto : 100 g praskovy cukor 60 g makke maslo 110 g hladka muka 60 ml mlieko 1 vajce 1/2 lyzicky prasku do peciva 1 PL citronova stava zlta nastruhana kora z 1 citrona+ 2 kvapky citronovej prichute Na dokoncenie : osupane mandle 200 g biela cokolada + orech stuzeneho tuku ( cera, iva, ceres) cokoladove frcky na ocka

Postup: Suroviny na cesto dame do mixera a vymiesame. Alebo...

 
Halloweenský hrnčekovy koláč

Ingredience: 3 vajcia, 1 hrnček oleja, 1 hrnček práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 hrnčeky nahrubo nastrúhanej oranžovej tekvice, citrónová šťava a trocha kôry, 1 hrnček hladkej múky, 1 až 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžička sódy bicarbóny, trocha kokosu, prípadne kakao, oriešky, hrozienka

Postup: Do peny vyšľaháme žĺtky s olejom a s práš. a vanilkovým cukrom. Pridáme...

 
Helenské rožteky /Helenské rohlíky

Ingredience: Těsto : 250 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 70 g másla, 40 g sádla, kůra z půl citronu, 160 ml mléka, špetka soli, 30 g droždí, 50 g cukru a 1 vejce. Cukrový rozvar : 150 ml vody, 3 vanilkové cukry. Náplň : Čokoláda, kokos, ořechy, mák, kakao... 1 vejce na potření.

Postup: Smícháme mouky, sůl, rozžmolíme v mouce tuk, přidáme cukr,vejce citronovou kůru, rozdrobíme droždí, zalijeme 20ml...

 
Hrnčeková bábovka s olejom

Ingredience: 4 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, ½ hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva

Postup: Všetky prísady dobre prešľaháme a cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy. Ak chceme bábovku mramorovú, rozdelíme cesto na polovice, do jednej vmiešame 2 lyžice kakaa a premiešame. Do formy vlejeme biele cesto, naň tmavé cesto a špilkou prejdeme dookola, aby sa tmavé...

 
Hrnčekový kokosový koláč

Ingredience: 2 ks vajíčka 1 hrnček mlieko 2 hrnček múka polohrubá 1 ks prášok kypriaci 1 hrnček práškový cukor 1/2 hrnček olej 1/2 hrnček kokos strúhaný 1/2 hrnček práškový cukor

Postup: Celé vajíčká rozšľaháme,pridáme práškový cukor,olej,mlieko a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na vymastený plech, posypeme strúhaným kokosom a práškovým cukrom, a pečieme na 200°C...

 
Hrnčekový koláč s mrveničkou

Ingredience: 3 hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru 1/2 Palmarinu-rastlinný tuk 1 hrnček mlieka 2 vajcia 3/4 prášku do pečiva tuk-olej na vymastenie + múka na vysypanie plechu slivkový kompót - alebo ovocie podľa chuti vanil.cukor

Postup: 1 hrnček múky, 1 hrnček cukru a palmarin rozdrobíme. Odložíme si 1 a 1/2 hrnčeka na posypanie. Do zvyšného pridáme 2 hrnčeky múky s rozmiešaným...

 
Hrnčekový s jablkami

Ingredience: 200 ml hrnček 2 hrnčeky práškového cukru 2 hrnčeky polohrubej múky 2 hrnčeky nemletého maku 250 g masla 500 g strúhaného jablka

Postup: V mise zmiešame cukor, múku a mak. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Zo zmesi odoberieme 2 hrnčeky, rovnomerne ich vysypeme na suchý plech a dobre utlačíme. Navrstvíme 250 g jabĺk a prikryjeme 2 hrnčekmi zmesi. Opäť roztrieme jablko a zasypeme zvyškom...

 
Hrušková štrúdľa s chuťou rokfortu

Ingredience: .4 platy tenkeho strudloveho cesta (ja som mala kupovane) .1000g uz ocistenych a jadrincov zbavenych hrusiek (v povodnom recepte bolo uvedene 900g) .100g rozdrobeneho syra so zelenou plesnou rokfort (v povodnom recepte je uvedene 150g) . 280g struhanka + 50g mlete mandle . 50g krystalovy cukor . 1 lyzicka mleta skorica . pol lyzicky pernikove korenie . stava a kora z pol citrona...

 

|<   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   >|  


Múčniky - najlepšie recepty

Šlehačková piškotová roláda Čokoládové bonbóny Orechová obdĺžniková torta  / Obdélníkový dort ořechový Kakaový múčnik s banánom /Kakaový moučník s banánem
Šlehačková piškotová roládaČokoládové bonbónyOrechová obdĺžniková torta ...Kakaový múčnik s banánom...
Karamelové veterníky - curkárenské Opité rezy Bielková roláda /Bílková roláda Jahodový múčnik II /Jahodový moučník II
Karamelové veterníky -...Opité rezyBielková roláda /Bílková...Jahodový múčnik II...

Copyright © 2008 - 2019 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz