Viac ako  4 000  receptov

Bravčové mäso

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Bravčové pliecko v bielej hlávkovej kapuste

Ingredience: 1 kg bielej hlávkovej kapusty, 750 g bravčového pliecka, 2 CL rasce, 1 PL mletej sladkej papriky, soľ, 2 PL ostrého kečupu, 1 sušená chilli paprika, olej, voda, 2 veľké cibule

Postup: Hlávkovú kapustu nakrájame na tenké pásiky, dáme do misy a presolíme. Necháme najmenej 2 hodiny odpočívať, aby pustila vodu. Cibuľu nakrájame na jemné polmesiačiky a mäso na väčšie kocky. 2 PL kečupu nariedime...

 
Bravčové podošvy

Ingredience: 5 plátov bravčového mäsa, 3-4 väčšie cibule, 10 plátkov slaniny, plnotučná horčica, mleté čierne korenie, soľ, červená sladká paprika, olej, 5 vajec, 5 plátkov syra

Postup: Mäso osolíme, okoreníme, z každej strany potrieme trochou červenej sladkej papriky a naklepeme. Na oleji opražíme z oboch strán. Jednu stranu potrieme horčicou a navrch naukladáme plátky slaniny a kolieska cibule tak, aby sme...

 
Bravčové ragú

Ingredience: 300g bravčovej sviečkovice, 1 lyžica oleja, 30 g cibule, 150g sterilizovanej fazule /lusky/, 100g paradajok, 1 lyžica kečupu, 0?5 dl červeného vína, soľ, čierne korenie

Postup: Mäso pokrájame na pásiky a spolu s nasekanou cibuľou orestujeme prudko na oleji. Pridáme kečup, soľ, korenie, podusíme kym mäso nie je mäkké, potom primiešame fazuľku a paradajky, podlejeme vínom a ešte dusíme krátko cca...

 
Bravčové rebrá na červenóm víne

Ingredience: Bravčové karé, soľ, korenie, maslo, solamyl, červené víno asi 2-3 dcl, citrón( ale môže byť aj limetka), rasca,

Postup: Bravčové karé nakrájame na rezne aj s kosťou, naklepeme, osolíme, okoreníme a zprudka opečieme z oboch strán na masle. Stiahneme plyn ( oheň) a do výpeku vylejeme víno, pridáme rascu a podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Mäso krátko podusíme až kým nezmäkne a potom mäso z výpeku...

 
Bravčové rezne v snehu

Ingredience: 4 bravčové rezne, soľ, hladká múka, 3 vajcia, trocha mlieka, strúhanka, olej

Postup: Mäso naklepeme, osolíme a obalíme v múke, v žĺtkoch rozmiešaných s mliekom, v strúhanke a nakoniec v snehu z bielkov. Vyprážame pomaly v horúcom tuku. Takto obalené rezne sú šťavnatejšie ako klasicky obalené a pekne narastú.

 
Bravčové rolky v paradajkovej omáčke

Ingredience: plátky bravčového mäsa z karé, plátky anglickej alebo oravskej slaniny, olúpané paradajky, 1,5 dl kuracieho vývaru, zelená paprika, cibuľa, strúčik cesnaku, lyžica paradajkového pretlaku, lyžička mletej červenej papriky, olej, soľ a mleté čierne korenie

Postup: Z oboch strán naklepané mäso, osolíme a okoreníme. Na mäso rozložíme plátky anglickej slaniny, zrolujeme a spojíme špáradlami. Rolky z...

 
Bravčové s mangoldom

Ingredience: zvazok mangoldu (750-1000g), 800 g chudeho bravcoveho masa. na marinadu: 1 velka cibula, 3-4 struciky cesnaku, 1 cerstva chilli paprika, 1 lyzicka harissy, 1/2 lyzicky rimskej rasce, 1 lyzicka zeleneho caju, 2 pl oleja, sol

Postup: Maso pokrajame na kocky 3x3 cm a nalozime do marinady (zeleninu, samozrejme, pokrajame nadrobno a caj zalejeme 1/2 dl horucej vody a nechame vyluhovat, do marinady...

 
Bravčové srdce v omáčke

Ingredience: 2 bravčové srdiečka, 2 cibule, 2 klinčeky, 8 zrniečok čierneho korenia, soľ, kôra z citróna omáčka : 2 lyžice oleja, 3 lyžice múky, soľ, cukor, citrónová šťava, 2 žĺtky, 2 lyžice kapari ( alebo nadrobno narezaných kyslých uhoriek )

Postup: Srdiečka uvaríme do mäkka vo vode ( asi 1,5 l ) so soľou, rozpolenými cibuľami, korením a kúskom citr. kôry. Potom ich vyberieme a vývar precedíme. Z oleja a...

 
Bravčové v jablkovej omáčke

Ingredience: 400g bravcove filety zo stehna, 1 velke jablko, 1 vajecny zltok. Sol, mlete korenie, mleta skorica, mala lyzicka hladkej muky. Orech masla, 3 lyzice olej

Postup: Filety osolime, okorenime a poprasime skoricou. Velke jablko obielime a rozdelime na dve polovice. Jednu polovicu nakrajame na tenke platky a druhu polovicu vydlabeme ako misticku. Na panvici rozohrejeme olej a z obidvoch stran ich...

 
Bravčové výpečky s kapustou a knedľou

Ingredience: 1 kg prerastana bravcova krkovicka 1 lyzica sol 1 lyzica mleta rasca 10 strucikov cesnaku 2 lyzice hladka muka 2 lyzice bravcova mast Kapusta 500g kysla kapusta 4 lyzice cukor 1 velka cibula 4 lyzice olej pol litra vyvaru

Postup: Krkovicku nakrajame na vacsie kocky a dame ju do vacsej nadoby. Cesnak ocistime a prelisujeme k masu. Maso posolime, orascujeme a rukami ho dobre...

 
Bravčové závitky s jablkom a zelerom

Ingredience: 4 bravčové rezne, jablko, 100 g zeleru, soľ, grilovacie korenie, hrubá múka, olej, cibuľa

Postup: Rezne naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím korením. Očistíme a na hrubo postrúhame jablko a zeler a spolu premiešame. Na každý plátok mäsa dáme jablkovo-zelerovú zmes a zvinieme. Obalíme v hrubej múke a prudko opražíme z každej strany. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na troche oleja....

 
Bravčové, dusené v čerstvej kapuste – kapusta na rumunský spôsob

Ingredience: 500 g bravcove pliecko 2 cibule 4 PL olej 1 mala hlavka kapusty (cca 1 kg) 4 zelene papriky 250 g male paradajky 1 paliva papricka 2 CL sol 2 CL mlete korenie 1 velka PL mleta sladka paprika 1 velka CL mlety koriander cela rasca mleta stiplava paprika podla chuti

Postup: Kapustu ocistime od hluba a poskodenych listov…nakrajame ju na tenke rezance a tie este poprekrajujeme. Ocistenu...

 
Bravčovina po vinohradnícky

Ingredience: 1. 600g bravčového karé s kosťou 2. 500g hrozna 3. soľ 4. mleté čierne korenie 5. olej

Postup: 1. očistené a umyté karé rozdelíme na 4 porcie (odporúčame nechať nasekať u mäsiara), osolíme, okoreníme a prudko opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista. 2. Hrozno umyjeme, za hrsť krajších bobúľ odložíme nabok, zvyšok prepasírujeme cez husté sitko. 3. Opečné mäso na panvici...

 
Bravčovo -hydinový guláš /Vepřovo-drůbeží guláš

Ingredience: 400 g vepřového masa, (plecko, krkovice,) 200 g vepřových jater, 150 g krůtích srdíček, 150 krůtích žaludků, 3 oloupané nakrájené cibule, 5 stroužků prolisovaného česneku, 1 PL sádla, 50 g gazdovské slaniny, 1 chilli paprička, (může být i víc) sůl, čerstvě mletý pepř, sladká i pálivá červená paprika, majoránka, střídka za dvou krajíců chleba,

Postup: Rozehřejeme sádlo a vyškvaříme si...

 
Bravčový bôčik pečený v hlávkovej pivnej kapuste

Ingredience: 1 kg bůček bez kosti 1 větší cibule olej 1 menší hlávka zelí sůl, pepř, grilovací koření 2 dcl černého piva 2 dcl vody

Postup: Bůček si omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na pekáček zesklovatět, přidáme nkrouhané hlávkové zelí, posolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, podlejeme troškou vody a cca 10 minut dusíme. Na mírně podušené zelí dáme...

 
Bravčový bylinkový vyprážaný rezeň /Vepřový řízek

Ingredience: 3 plátky vepřová kotleta 3 lžíce hladké mouky 2 vejce 1/4 lžičky grilovací koření 1/4 lžičky sušený libeček strouhanka olej na smažení sůl

Postup: Mouku smícháme s kořením a sušeným rozemnutým libečkem. Maso z obou dvou stran naklepeme, osolíme, obalíme v připravené mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji z obou dvou stran dočervena. Podáváme s bramborem a...

 
Bravčový guláš

Ingredience: 500 g vepřové plece 3 veliké cibule 5 větších stroužků česneku 1 rajčatový protlak (70g) 1 kostka masoxu 2 polévkové lžíce mleté papriky špetka chilli 50-100 g sádla (oleje) 1 kávová lžička mletý kmín sůl polohrubá mouka na zahuštění

Postup: Maso nakrájíme na kostky. Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, mírně orestujeme, přidáme maso a krátce osmažíme. Podlijeme...

 
Bravčový orech v alobale

Ingredience: 600 g bravčového orecha zo stehna, pokrájaného na 4 rezne, 200 g domácej údenej slaniny, 4 papriky pokrájané na prúžky, 4 paradajky pokrájané na prúžky, 1 veľká cibuľa, 4 PL vody, horčica, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá červená paprika, 4 zdvojené štvorce alobalu, 600 g očistených zemiakov pokrájaných na krížalky

Postup: Rezne trocha naklepeme a narežeme okraje na niekoľkých miestach....

 
Bravčový perkelt

Ingredience: 450 g krkovicka 2 cervene cibule 3 papriky (cervena a dve biele) 1 kopcovita lyzica cervena mleta paprika 1 stiplava papricka 1 kopcovita lyzicka sol 1 kopcovita lyzicka drvena rasca 3 lyzice olej

Postup: Krkovicku nakrajame na kocky. Cibulu ocistime a nasekame nadrobno. Papriku ocistime a nakrajame na pruzky...tie potom este poprekrajujem Do kastrola dame olej, rozohrejeme ho a dobre...

 
Bravčový rezeň v snehovóm cestíčku

Ingredience: Bravčové mäso, Údený syr, Strúhanka, horčica, asi 4 bielky, polievková lyžica solamylu ( môže byť aj kukuričný škrob jedlo bude chutnejšie) olej, soľ a korenie.

Postup: Bravčové mäso si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme (ale iba kúsok podľa chuti) potrieme kúskom horčice a necháme asi 1 - 1 a 1/2 hodiny odležať v chlade. Nastrúhame si syr a zmiešame ho zo strúhankou a v tejto...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12  


Bravčové mäso - najlepšie recepty

Domace udene klobasy Fantastické rezne  (Fantastické řízky) Talianske bravčové plnené karé v dubákovom kréme  / Arista di maiale ai porcini Rillettes (rijet)
Domace udene klobasyFantastické rezne ...Talianske bravčové plnené...Rillettes (rijet)
Bravčová roládička so slivkovým lekvárom Mamičkin bravčový paprikáš Drotárska kapsa Naše klobásy
Bravčová roládička so...Mamičkin bravčový paprikášDrotárska kapsaNaše klobásy

Copyright © 2008 - 2017 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz