Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Paradajková pomazánka

Ingredience: 2 lyžice paradajkového pretlaku, 100 g masla, 100 g taveného syra, 50 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie zelenina na ozdobu

Postup: Maslo vymiešame dobre s taveným syrom, vmiešame strúhaný syr a pretlak, osolíme, okoreníme. Necháme chvíľu odstáť. Natierame na chlieb a ozdobíme zeleninou.

 
Paradajková pomazánka zaváraná

Ingredience: 1 kg paradajok, 300 g cesnaku, 70 g soli

Postup: Paradajky pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme spolu s cesnakom, pridáme soľ, premiešame a naplníme do malých fľaštičiek.Dobre uzavrieme. Netreba sterilizovať.

 
Paradajková ryža

Ingredience: 400g uvarenej ryže, 4 väčšie paradajky, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1/2 lyžičky tymiánu, 1 lyžička oregana, 1/2 kocky slepačieho bujónu, soľ, mleté čierne korenie, menšia hrsť olív, 1 plná lyžica kapari

Postup: Na oleji orestujeme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, pridáme na kocky narezané paradajky, tymián, oregano, bujón a necháme krátko podusiť, aby sa paradajky nerozpadli....

 
Paradajková žemľovka

Ingredience: 1 sendvič( alebo príslušné množstvo rožkov ), 8 paradajok, 2 papriky, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 vajcia na tvrdo, 250 g klobásy alebo špekáčikov, kečup, mlieko, soľ, 1 lyžica strúhaného syra, bazalka

Postup: Rožky narežeme na plátky a zvlhčíme mliekom. Na dno vymastenej a strúhankou vysypanej formy uložíme vrstvu rožkov, na kolieska narezané paradajky, kolieska cibule, pásiky papriky,...

 
Paradajkové ragú *Arrabbiata* s penne

Ingredience: 1 plechovka zavaranych krajanych paradajok 6 zrelych ceresnovych paradajok 3 tenke stredne mrkvy 6 cesnakovych strucikov 1 mala cervena cibula stiplava chili paprika, podla palivosti aj viac kusov 2 PL olivovy olej 2 PL sladka smotana (ja som dala rastlinnu, lebo som taku mala doma) sol

Postup: Mrkvu, cesnak a cibulu ocistime. Mrkvu nakrajame na tenke kolieska. Pouzite tenku mrkvu, ak...

 
Paradajkovo-papriková pomazánka

Ingredience: 1,3 kg červenej papriky, 1 kg paradajok, 2-4 feferonky a 3-4 strúčiky cesnaku , 2 dag soli, 20 dag cukru, 1,5 dl oleja, 1,5 dl octu.

Postup: Paradajky, papriky, feferónky a cesnak zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme ostatné ingrediencie. Všetko dáme do hrnca a pomaly varíme, skôr odparujeme, 1 hod. kým nedostaneme hustú masu. Horúce lejeme do malých fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme asi...

 
Paradajkový koláč

Ingredience: 1 lístkové cesto, asi 350 g paradajok, 250 g sterilizovaných kyslých uhoriek, 250 g šunkovej salámy alebo párkov, 100 g tvrdého syra, 4 vajcia, kari, soľ, čierne korenie,

Postup: Cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Naň husto k sebe naukladáme kolieska paradajok, na ne dáme na kolieska narezané uhorky a párky alebo na rezance narezanú salámu. Navrch nastrúhame syr. Vajcia rozšľaháme so soľou,...

 
Paradajkový koláč

Ingredience: 250 g lístkového cesta, asi 750 g paradajok, 300 g tvrdého syra ( môže byť aj mozarella ), soľ, mleté čierne korenie, oregano, čerstvá bazalka

Postup: Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do okrúhlej formy. Paradajky a syr narežeme na plátky a striedavo poukladáme vejárovite na cesto. Osolíme, posypeme korením, oreganom a sekanou bazalkou. V rúre pečieme asi 20 minút.

 
Paradajkový koláč

Ingredience: 300 g lístkového cesta, 1 kyslá smotana ( 150 ml ), 2 strúčiky cesnaku, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, paradajky

Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, nasekanou bazalkou, soľou a korením a rozotrieme na cesto. Poukladáme vedľa seba na kolieska narezané paradajky. V rúre pečieme, kým sa cesto upečie. Upečené porcie posypeme bazalkou.

 
Paradajkový košíček

Ingredience: menšie paradajky, sterilizovaný alebo mrazený hrášok

Postup: Paradajku ostrým nožom zrežeme z 1/4 pod pravým uhlom. Otočíme paradajku a ten istý rez urobíme z druhej strany. Tým vytvoríme rúčku košíčka. Opatrne orežeme dužinu a maličkou lyžičkou vydlabeme celú dužinu von. Košíček naplníme hráškom. Sterilizovaný hrášok len necháme otiecť. Mrazený hrášok kratúčko /asi 3 min/ blanšírujeme.

 
Paradajkový pretlak

Ingredience: červené paradajky Na 1 kg pretlaku : 35 g cukru, 30 g soli

Postup: Paradajky narežeme a rozvaríme, kým sa neodparí polovica objemu. Rozmixujeme a odvážime pretlak. Podľa hmotnosti pretlaku pridáme cukor a soľ a necháme 5 minút povariť. Horúci pretlak naplníme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút od bodu varu.

 
Paradajkový šalát

Ingredience: 4 velká rajčata 1/2 malé cibule mletý pepř ocet cukr moučka sůl voda

Postup: Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vše dáme do mísy, přidáme trochu studené vody a podle chuti ocet, cukr, pepř, sůl a dobře promícháme.

 
Paradajkový šalát s balkánskym syrom

Ingredience: Ceresnove paradajky, balkansky syr, olivy, cervena cibula, cierne olivy, stipka tymianu, cerstva pertzlenova vnat, olivovy olej. Mnozstva neudavam, pridavajte si podla vlastnej chute.

Postup: Paradajky prekrojime na polovicu. Balkansky syr na kocky. Petrzl. vnat nasekame. Cibulu nakrajame na velmi tenke pruzky. Suroviny na salat posypeme stipkou tymianu a petrzl. vnatou, vymiesame a...

 
Paradajky plnené bryndzou

Ingredience: 6 ks paradajok, 1 cibuľa, 12 ks hrozno, 150g bryndze, 1 malý biely jogurt , pažitka

Postup: Z paradajok odrežeme vŕšok a lyžičkou vyberieme vnútro. Do misky posekáme malý zväzok pažitky, nadrobno nakrájanú cibuľu, hrozno, bryndzu. Primiešame biely jogurt. Všetko dobre zmiešame. Takto pripravenou zmesou plníme pripravené polovice rajčín.

 
Paradajky plnené syrom, tuniakom a paprikou

Ingredience: 4 paradajky 20 ciernych olív 120g cervenej papriky 200g tuniaka vo vlastnej stave 100g Philadelphie olivový olej, sol, pistácie

Postup: Paradajky sparíme aby sme ich mohli olúpat. Potom ich vyprázdnime. Nakrájame olivy, papriku a zmiesame v miske s odkvapkaným tuniakom a s philadelphiou. Osolíme a zmesou plníme paradajky. Nakoniec polejeme olejom a posypeme pistáciami.

 
Paradajky plnené vaječnou zmesou a nivou / Plněná rajčata s vaječnou směsí a Nivou

Ingredience: 8 rajčat, 5 vajíček, 2 čtverečky taveného sýru, 2 lžíce másla 20 dkg Nivy

Postup: Rajčata si rozpůlíme a vydlabeme.Vydlabané vnitřky nakrájíme na kousky.Na pánev dáme máslo,nakrájená rajčata,přidáme tavený sýr a usmažíme ne moc hustou smaženici.Rajčata naplníme vaječnou směsí ,na každé položíme kousek Nivy a dáme zapéct na 200°C asi na 20 minut.

 
Paradajky s tofu

Ingredience: 4 paradajky, 120 g bieleho tofu, 1 menšia cibuľa, olej, 25 g droždia, 1 lyžička horčice, 2 strúčiky cesnaku, majoránka, soľ

Postup: Tofu popučíme vidličkou. Na oleji opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme tofu, droždie, horčicu, ochutíme majoránkou a soľou. Za stáleho miešania pražíme, kým nezačne droždie voňať. Pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a necháme vychladnúť. Paradajky zrežeme,...

 
Parené buchty na dva spôsoby

Ingredience: 1 vajce 100 ml oleja 500-550 ml mlieka 3 lyžice cukru 1 lyžička soli 1 kg polohrubej múky 42 g droždia (1 kocka) hustý džem na plnenie rozpustené maslo na poliatie buchiet na tanieri olej na natieranie buchiet aj nádob cukor, kakao, mak alebo orechy na posypanie na tanieri

Postup: Cesto som urobila v domácej pekárni. Ak ho budete robiť ručne, z časti mlieka urobte kvások. Časť mlieka...

 
Parizske rezne

Ingredience: 250g telacie rezne 1 vajce hladka muka na obalenie nasekana petrzlenova vnat prepustene maslo na vyprazanie

Postup: Telacie rezne naklepem cez foliu, zlahka osolim. Vajicko rozlaham, osolim ho a pridam nasekanu vnat. Rezne obalim najprv v hladkej muke a potom vo vajicku...prelozim na panvicu s rozohriatym maslom a smazim z oboch stran po cca 6 minutach.

 
Parížska šľahacka

Ingredience: 400ml sladkej smotany, vsade som sa stretla s tym, ze ma byt 33%,ale ja som robila v pohode s 30%, 100g kvalitnej cokolady na varenie (v utorok doplnim kolko % mala podielu kakaa, lebo fakt bola uzasna), 2 lyzice cukru.

Postup: Vecer 400ml smotany vlejeme do vhodneho kastrola, sypneme cukor a nalameme do nej cokoladu. Zacneme zahrievat za staleho miesania, cokolada sa rozpusti a nechame kratko...

 

|<   124   125   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136   137   138   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz