Viac ako  4 000  receptov

Francúzsky krémeš

Francúzsky krémeš
nahoru
Francúzsky krémeš Francúzsky krémeš Francúzsky krémeš
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina + príprava + chladnutie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka na 1 plech

Suroviny:

1 balenie lístkového cesta, Krém: 1 l vody, 8 bielkov, 180 g kryštáľového cukru, 4 Zlaté klasy, 500 ml šľahačky, 4 vanilkové cukry, Na polevu: 200 g čokolády so 74% obsahom kakaa, 100 g masla

Postup

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme na veľkosť plechu a popicháme ho vidličkou. Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme na plech plát lístkového cesta. Vložíme do trúby vyhriatej na 220 stupňov a upečieme do zlato-žltej farby. Vyberieme, upečené cesto zosunieme na dosku a necháme vyhladnúť. V troche vody rozmiešame Zlatý klas s polovicou kryštáľového cukru a vlejeme do zvyšnej vody. Uvaríme hustý krém a necháme ho vychladnúť. Bielky ušľaháme do tuha s druhou polovicou cukru a vmiešame do vychladnutého krému. Do hlbšieho plechu vložíme jeden plát upečeného cesta a rovnomerne natrieme pripraveným krémom. Vyšľaháme do tuha šľahačku s vanilkovým cukrom a rovnomerne natrieme na krém. Priložíme druhý plát upečeného cesta. Nad parou rozpustíme nalámanú čokoládu s maslom. Vlažnú čokoládovú polevu nalejeme na vrchný plát cesta a rovnomerne ju rozotrieme. Dáme stuhnúť a vychladiť do chladničky. Pred podávaním nakrájame na kocky. Servírujeme s dobrou kávou.

Poznámka

Zdroj: všeobecne známy recept. Tip: Krém možno vylepšiť trochou rumu. Existuje mnoho variant prípravy krému.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Francúzsky krémeš"

autor: majit (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 03. 2013 09:10:11  nahlásiť  reagovať
 

Věřte, že tato dobrota se dá připravit i v dia verzi a vůbec to není na chuti pocítit, ale co by bylo pocítit by byla snaha nahradit zlatý klas např. pudinkem. Proto si z pobytu u rodiny na Slovensku, odkud pochází manžel vozíme vždy dostatečnou zásobu Zlatého klasu a podobných krajových surovin, které v Čechách nejsou.

autor: tomas (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 02. 2013 11:08:52  nahlásiť  reagovať
 

ja sa ucim za cukara a mi si urobimezakladn zltkovi a donho vmisavame slachacku pekne to je napenene potom smajlik

vložené: 07. 06. 2010 07:06:47  nahlásiť  reagovať
 

Svetlanka, v tomto recepte sa bielky nešľahajú nad parou, pridávajú sa do vychladnutého krému a tento krém nie je maslový.smajlik

autor: Svetlana
vložené: 06. 06. 2010 21:27:58  nahlásiť  reagovať
 

Ibolka, a tie bielka sa šľahajú s cukrom len tak "za studena"? Mám recept na krém, do ktorého sa maslový krém zmieša s ušľahanými bielkami s cukrom ale nad parou...takto za studena neroztečú sa?

autor: vybusna
vložené: 06. 06. 2010 15:38:33  nahlásiť  reagovať
 

takto vyzera recept na naozaj pravu klasicku francuzsku kremesku smajlik

vložené: 06. 06. 2010 15:10:30  nahlásiť  reagovať
 

Ano, Evička, je aj taký variant, ale takto ho robia v cukrárňach, miesto pudingu sa dáva Zlatý klas a dokonca až 4 balenia. U nás doma zase varíme Zlatý klas v plnotučnom mlieku. Sú však krémy, v ktorých sa používajú aj vaječné žltky. Je to na každom z nás, ktorú variantu si vyberie.smajlik

autor: eva hubova
vložené: 06. 06. 2010 14:09:59  nahlásiť  reagovať
 

Ibi,u nás se kremšnýty dějí puding+máslo,s těmi bílky to slyším poprvé-zajímavý receptsmajlik

autor: michsamant
vložené: 06. 06. 2010 13:42:50  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

cas pecenia listkoveho cesta kremes krémeš francúzsky francusky kremes recept na kremeš z lístkoveho cesta francuzska kocka krémeš francúzky francuzky kremeš recept kremšnyt recept francuzsky kremes recept recept francuzsky kremes kremšnyt kremese recepty na krémeš pravy krémeš krémeška kremes recepty kremese recept francuzsky kremes francuzky kremes francuzske kremese recept na kremes francuzska krémeška krémeš recept francuzka kocka krémeš z lístkového cesta recept na francúzsku kocku francuzska kocka recept francuska kocka recept na kremese recept kremes krémeš cesto na krémes kremes z listkoveho cesta recept recept na francuzky kremes francúzke krémeše recept kremese recept na francúzsky krémeš kremšnyty recept kolac kremes recepty kremes kremšnýty čokoládový krémeš


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz