Viac ako  4 000  receptov

Sladké jedlá

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Lekvárové pirohy z odpaľovaného cesta

Ingredience: 250 ml sladke mlieko 25 g maslo 125 g hruba muka 1 zltkok Na naplnenie : 250g slivkovy lekvar struhany pernik na zahustenie Na posypku : roztopene maslo praskovy cukor oprazena struhanka

Postup: Mlieko s maslom privedieme do varu. Ked zacne vriet, odlozime ho zo zdroja tepla a za staleho miesania, sypeme hrubu muku. Vratime na zdroj tepla a miesame dovtedy, kym sa uvarena muka...

 
Libanonský dezert

Ingredience: 300 g guľatozrnnej ryže, 100 g práškového cukru, 3 PL masla, 500 ml mlieka, 200 ml sladkej smotany, 2CL mletej škorice, 1 CL mletého muškátového orieška, 1/3 CL kardamomu, 100 g hrozienok, 100 g pistácií, 50 g mandlí

Postup: Na masle skaramelizujeme cukor, pridáme ryžu a toľko vody, aby pokryla ryžu. Ked sa voda vsiakne do ryže, prilejeme mlieko. Pridáme postrúhaný muškátový oriešok, mletú...

 
Lievance

Ingredience: 500 g polohrubej múky, 500 ml mlieka, 20 g droždia, 2 PL kryšt. cukru, 1/2 čL soli, 2 vajíčka, trocha vody ďalej: 1 tvaroh (najlepší je jemný), 2 - 3 PL kyslej smotany, práškový cukor, vanilkový cukor džem

Postup: Vo vlažnom mlieku rozpustíme cukor, pridáme rozmrvené droždie, trocha múky a počkáme 10 min, kým vzíde kvások. Potom doň nasypeme preosiatu múku zmiešanú so soľou a...

 
Lievance pečené v rúre

Ingredience: 125 ml sladke mlieko 2 vajcia 2 PL s kopcekom hladka muka 1 PL cukor 1 CL olej nastruhana kora z limety maslo 4 zapekacie misky s priemerom cca 12 cm

Postup: Z mlieka , vajec, muky, cukru, limetovej kory a cajovej lyzicky oleja vymiesame hladke cesto. Zapekacie misky vytrieme nahrubo maslom. Ruru zapneme na 200 stupnov. Do vyhriatej rury vlozime zapekacie misky a nechame roztopit...

 
Lievance podľa Nigelly

Ingredience: * 225 g hladká múka * 1 PL prášok do pečiva * štipka soli * 2 ks vajce * 30 g maslo rozpustené * 300 ml mlieko vlažné * 1 PL cukor kryštálový * maslo alebo olej na vyprážanie

Postup: V nádobe zmiešame mlieko s vajíčkami a vychladeným rozpusteným maslom. Pridáme múku, prášok do pečiva, cukor a vymiešame husté cesto. Necháme odstáť asi 2O minút Na...

 
Lievance s vločkami

Ingredience: 1 l mlieka, 450 g hladkej múky, 150 g ovsených vločiek, 4 lyžice cukru, 2 vajcia, štipka soli, 20 g droždia ríbezľový lekvár, práškový cukor

Postup: Zo všetkých prísad dôkladne vymiešame cesto ( najlepšie šľahačom ). Necháme asi 20 minút postáť a skontrolujeme hustotu ( nie každá múka je rovnaká ). Na livanečníku pečieme lievance. Vždy dva a dva lievance spojíme lekvárom a posypeme práškovým...

 
Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré

Ingredience: Lievance: 20 g droždia 30 g cukru 2 g soli 200 ml mlieka 250 g hladkej múky 3 g mletej škorice Malinové pyré: 20 g malín 20 g cukru 10 g masla 0,2 dl brandy (rum) Kokosová pena: 30 g strúhaného kokosu 200 ml smotany na šľahanie (33 %) 80 g kyslej smotany 200 g hrudkovitého tvarohu 10 g Salka 20 g kryštálového cukru 1 vajcia

Postup: Múku, vajce, mlieko, cukor, soľ...

 
Lokše s makom

Ingredience: 550 g zemiaky 150 g hladka muka sol 60 g maslo na potieranie Na makovu plnku : plna kavova salka mleteho maku (cca 5 velkych PL s kopcekom) 3 PL krystalovy cukor 70 ml horuca voda 2 PL slivkovy lekvar

Postup: Zemiaky v supke uvarime v presolenej vode (1 velka PL s kopeckom). Po vychladnut ich osupeme a postruhame . K postruhanym zemiakom prisypeme navazenu muku. Rychle spracujeme...

 
Lokše sladké - bandurčeniky

Ingredience: klasické zemiakové cesto (zo zemiakov uvarených v šupke ), masť alebo olej, práškový cukor

Postup: Zo zemiakového cesta odoberáme kúsky, z ktorých vyvaľkáme placky hrubé 2-3 mm (priemer asi 15 cm). Placky pečieme na suchej platni z oboch strán a skladáme na seba, aby nevychladli. Upečené placky potierame z oboch strán horúcim rozpusteným tukom a bohato sypeme práškovým cukrom. Opäť skladáme...

 
Lokše so slivkovým lekvárom a mandľami

Ingredience: 500 g zemiaky (400 g čistá váha) 120 g hladká múka + múka na podsypanie 70 g maslo slivkový lekvár 2 PL rum nasekané ošúpané mandle

Postup: Zemiaky uvaríme vo veľmi slanej vode. Vyberieme z vody a necháme úplne vychladnúť v šupke. Úplne studené ich ošúpeme a postrúhame na strúhadle. Postrúhané zemiaky preložíme na dosku a prisypeme k nim múku. Veľmi rýchle vypracujeme cesto. Čím viac sa s...

 
Madarské "Mníchovo ucho"

Ingredience: 4OO g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 - 200 ml vody do cesta, 4 PL masla na osmaženie strúhanky, 1OO g strúhanky, soľ, voda, 200 g slivkového lekváru - povidla, práškový cukor

Postup: Múku preosejeme do misy a doprostred urobíme priehlbinu. Do priehlbiny vlejeme vodu a pridáme vajcia. Vymiesime do pružného cesta, ktoré sa nám nelepí ani na ruky, ani na steny misy. Cesto na múkou posypanej...

 
Makové knedlíky v čerešňovej omáčke

Ingredience: cesto : 500 g v šupke varených zemiakov, 200 - 250 g mletého maku, polohrubej múky podľa potreby omáčka : 1 čerešňový kompót, 15 g solamylu, 1 lyžica ríbezľového lekváru, cukor, pre dospelých 2 lyžice portského vína

Postup: Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme zomletý mak a toľko múky, aby sme vypracovali polotuhé cesto. Vyformuje knedlíky asi 4-5 cm veľké a v osolenej vode varíme...

 
Makové pecinky z Jihlavy

Ingredience: 50 g mlety mak 50 g praskovy cukor 150 g maslo 150 ml mlieko + 50 ml voda Na cesto : 600 g zemiaky 1 lyzicka susene drozdie 1 male vajce 150 g polohruba muka + muka na podsypavanie trosku soli

Postup: Zemiaky uvarime v supke. Zlejeme ich a akonahle ich udrzite v ruke, tak ich osupte a nastruhajte na jemnej slzicke. Zemiaky posypeme susenym drozdim. Pridame vajce, premiesame a...

 
Makové rezy od babičky

Ingredience: Cesto: 30 dkg hladkej múky 15 dkg masla 12 dkg cukru 2 žĺtky 1/2 balíčka prášku do pečiva 1/2 dl mlieka Náplň: 5 dkg masla 15 dkg práškového cukru 15 dkg mletého maku 4 dkg hrubej múky 1/2 balíčka prášku do pečiva 1/2 dl mlieka 4 bielky ďalej: 1 ľubovoľný džem 200 g čokolády na varenie

Postup: Všetky prísady na cesto vymiesime. Potom cesto rozdelíme na dve časti. Jeden...

 
Makové vyprážané pirôžky

Ingredience: 500g polohruba muka 1 vajce 2 lyzice roztopene maslo 2 lyzice praskovy cukor 1 sacok susene drozdie medzi prsty sol nastruhna oranzova kora z 1 pomaranca 300 ml sladke mlieko Makova napln ja si kupujem hotovu, ale ked ju nemam tak robim podla evky hubovej 150 g mlety mak 200 ml sladke mlieko 2-3 PL roztopene maslo pol lyzicky mleta skorica 1/2 balíčku vanilinovy...

 
Malajzské banánové palacinky s kokosovo-citrónovou polevou

Ingredience: 1 vajce, 30 g (cca 1/8 šálky) cukru, 60 g (cca ½ šálky) hladkej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, štipka soli, 1/4 šálky kokosového mlieka, 2 veľké zrelé banány, tuk na vyprážanie, Kokosovo-citrónová poleva (viď samostatný recept), voliteľné: vanilková zmrzlina, orechy

Postup: Vajce s cukrom vyšľaháme v miske. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, štipku soli, zmes znovu premiešame. Nakoniec...

 
Mandľové lievančeky s limetovo-medovou zálievkou

Ingredience: Na kvások : 50 ml vlazneho mlieka, 25 g drozdie, 1 lyzicka cukru Na zalievku : 6 lyzic medu, stava z 1 limety Na cesto : 200 g hladka muka, 100g mlete mandle, 30 g krystalovy cukor, 1 lyzicka skoricovy cukor, postruhana kora z 1 limety, 250 ml mlieko, 2 zltky, 200g osupane a najemno nastruhane jablka. Olej na vyprazanie.

Postup: Vo vlaznom mlieku rozmiesame cukor a rozmrvene drozdie. Nechame...

 
Mandlovo-marmeládový toast

Ingredience: plátky celozrnného (toastového) chleba, mandlové maslo, marmeláda z lesného ovocia

Postup: Chlieb opecieme, nakrájame na trojuholníky a natierame mandlovým maslom a marmeládou.

 
Mango kulfi - mango panacotta

Ingredience: 225 ml smotany na slahanie - 33% 125 g mango pyré (alebo mango prášok-panacotta) 225 ml kondenzovaného mlieka šťava z 1 limetky Zdobenie: 1 mango - olúpané a nakrájané na kocky 60 g mango pyré 1 lyžica pistáciových orechov - jemne nasekaná 2 lyžice čerstvého strúhaného kokosu

Postup: Vyšľahajte smotanu, pridajte mangové pyré (alebo prášok, ale odporúčam pridať pyré), kondenzované...

 
Mangove parfe (jogurt)

Ingredience: 200g bilelho jogurtu 1 mango (ocistene a nakrajane na kusky) - moze byt aj konzerva 2 lyzice tekuteho medu 100g mletych mandli 1 PL hnedeho cukru

Postup: Mango rozmixujeme s medom na pyre. Mandle zmiesame s hnedym cukrom a odlozime. Zoberieme dezertny pohar a polievkovou lyzicou davkujeme po dvoch lyziciach z kazdeho: jogurt, mangove pyre a mandle a takto streidame vrstvy. Zakoncime...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9  


Sladké jedlá - najlepšie recepty

Uplne uzasna zemlovka Dukátové buchtičky  / Buchtičky s krémem Mandľové lievančeky s limetovo-medovou zálievkou Rafaelo knedlíčky
Uplne uzasna zemlovkaDukátové buchtičky /...Mandľové lievančeky s...Rafaelo knedlíčky
Fánky - mašličky Gaufres Jablkove lievance Malajzské banánové palacinky s kokosovo-citrónovou polevou
Fánky - mašličkyGaufresJablkove lievanceMalajzské banánové...

Copyright © 2008 - 2019 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz