![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
![]() |
Počet porcií (kusov): 10 - 12 ks |
100ml mlieka
500ml vody
50ml oleja (2lyžice bravčovej masti)
3 - 4 malé lyžičky soli
1 malá lyžička cukru
1 polievková lyžica zemiakového škrobu (solamyl)
štipka rasce (stačí pár zrniečok)
1 kg polohrubej múky
42g droždia (1 kocka)
- olej na vyprážanie
- cesnaková pasta na potieranie (cesnak+soľ+voda)
- kečup, nastrúhaný syr, podľa chuti
Zamiesime si cesto. Ja som si ho urobila v domácej pekárni. Ak budete robiť ručne, tak si z vlažného mlieka, cukru a droždia urobte kvások. Cesto nechám vykysnúť. Vykysnuté cesto dám na pomúčenú dosku, rozdelím na 10 - 12 rovnako veľkých kúskov, každý vytvarujem na bochníček a nechám prikryté utierkou na pomúčenej doske aspoň 30 min. podkysnúť. Potom každý kúsok pomúčenými rukami jemne vyťahujem od stredu do tvaru okrúhleho lángoša a nechám ešte chvíľu podkysnúť (v strede by mali byť o niečo tenšie ako na okrajoch). Takto si pripravím všetky, aby som sa potom nezdržovala pri smažení. Vyprážam na 3 - 4cm vrstve oleja v hlbokej panvici do bledohneda z obidvoch strán. Po usmažení ich ukladám na papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej. Najlepšie sú teplé, potreté cesnakovou pastou. My si dávame ešte nastrúhaný syr a kečup.
Ak ich necháte dobre nakysnúť, lángoše budú dosť veľké a hrubé (také majú byť). Ak chcete menšie porcie, cesto si rozdeľte na viac kusov. Tieto lángoše sa robia u nás v rodine už veľa rokov. V pôvodnom recepte sa dávala do cesta bravčová masť, ja dávam olej a recept som si prispôsobila na použitie v domácej pekárni. Do cesta sa nedávajú žiadne vajíčka, zemiaky ani smotana a na zamiesenie sa používa voda. Rascu môžete vynechať (ja dávam, cesto pekne prevonia) a múku môžete dať aj hladkú (v pôvodnom recepte je polohrubá).
Cesnakovú pastu na natieranie robím tak, že prelisujem 4 -6 strúčikov cesnaku do pohára, pridám kávovú lyžičku soli a trochu vody a miešam to, kým sa soľ nerozpustí. Mašľovačkou si každý natrie teplý lángoš podľa svojej chuti.
![]() |
Autor: Yanah (Jana) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
No, zdovolením bych přidala kousanec
Nádehrné
Langoše zbožňuji+1
babky recept recepty za babku recept na cesto na langose z pekarne cesnakove langose sk. langoše 42g cesnakovy langos lángoš česnaková pasta na langoše ako sa robia langose domace langose - bezmäsité jedlá - recepty online, pečenie, varenie cesto na langose v domacej pekarni langoše od babky foto langoše recept bez smotany lngoe kuchárka mojej babky cesnakové osúchy langoše z domácej pekárne fazulovy privarok langose cesnakove varenie langoše langoše recepty langoše z pekarne so smotanou cesto na langoše recept na langose s vodou cesnakove langose langoše od langoša domaca pekaren cesto na langose recept na langose s foto recept na cesnakove langose cesnakovy poter recept za babku domáca pekáreň recepty na langose jedla mojej babky najlepsie moje recepty.sk cesnakove osuchy bez kvasnic pasta na langoše langose od babky cesnakova voda na langose recepty mojej babky lángoše domáce langoše langoše cesto