Viac ako  4 000  receptov

Sladké jedlá

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Ingredience: POTREBUJEME:) Cesto: 500 g hladkej múky, 3 dl mlieka, 20 g droždia, 50 g cukru, 1 vajce, štipka soli, 1 dcl oleja, olej na potieranie Krém: 8 dcl mlieka, 2 PL kryštálového cukru, vanilkový cukor, zlatý klas

Postup: POSTUP :) Múku preosejeme, rozdrobíme droždie, klepneme vajíčko, štipka soli + cukor, olej a teplé mliečko - z toho všetkého si vymiesime cestíčko a dáme ho kysnúť. keď...

 
Dulová žemľovka

Ingredience: 5 vajec 8 starších rožkov 6 dl mlieka cukor kryštál cukor krupica škorica 3 malé dulové kompóty (zaváraniny) maslo strúhanka

Postup: 4 vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky dôkladne premiešame a zmiešame s 1 celým vajcom a mliekom. Pridáme vanilku a 1/2 čajovej lyžičky soli a dve vrchovaté lyžičky cukru. Premiešame a vylejeme na rožky nakrájané na kocky. Zľahka premiešame. Z...

 
Fánky

Ingredience: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 0,5 dl oleja, 60 g práškového cukru, 3 žĺtky, 4 lyžice rumu, soľ, 100 ml kyslej smotany, štipka soli, 20 g droždia, mlieko podľa potreby na posypanie : práškový cukor, vanilkový cukor olej na vyprážanie

Postup: Z prísad vypracujeme cesto, necháme vykysnúť. Jemne vyvaľkáme a radielkom narežeme na obdĺžniky asi 10 x 3 cm a v strede každého urobíme rez....

 
Fánky - mašličky

Ingredience: 1 vajce, 1/2 kelímka kyslej smotany (cca 100g), 2 lyžice práškového cukru, 2 lyžice rumu, štipka soli, 1 malá mocca lyžička sódy bikarbony zarovno (nie kopcom), hladká múka podľa potreby (cca 250g) - olej na vyprážanie - práškový cukor + vanilkový cukor na obaľovanie

Postup: Zo všetkých surovín zamiesim veľmi tuhé cesto, ako na rezance. Múku treba prisýpať postupne podľa potreby, preto...

 
Fašiangové šišky

Ingredience: 700 g polohrubej muky 35 g cerstveho drozdia ( alebo 1 sacok suseneho) 5 PL praskoveho cukru 300 ml mlieka 1 vajicko 3 zltka 1 KL soli ( mensia) 70 g roztopeneho masla 1 vanilkovy cukor 50 ml rumu mozno pridat nastruhanu pomarancovu koru

Postup: Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridame 1 PL cukru a zahrejeme na ( nesmie byt horuce, inak sa drozdie zapari a nevykysne). Do vlazneho mlieka...

 
Fašiangové vyprážané šišky, plnené lekvárom

Ingredience: 300 g hladka muka 21 g zive drozdie (pol kocky) 100 ml letne mlieko 40 g krystal. cukor 2 balicky vanilinovy cukor 1 cele vajce + 3 zltka 40 g roztopene maslo nastruhana zlta citronova kora 2 PL rum stipka soli pohar marhuloveho lekvaru vela oleja….urcite aspon 1 liter

Postup: Do preosiatej muky urobime jamku a nasypeme do nej rozdrobene drozdie, lyzicku cukru z navazeneho mnozstva a...

 
Francúzske toasty

Ingredience: Biely chlieb od vcera s makkou korkou 2 vajcia Slabych 100 ml sladka smotana Stipka soli 3 kvapky vanilkovy extrakt Maslo Javorovy sirup Skoricovy prasok Oblubene ovocie

Postup: Pri tychto toastoch je dolezity vyber chleba. Pouzit na to nas klasicky chlieb s korkou by bola chyba. Takze jednoznacne najlepsi je sandvicovy typ, alebo sladke pecivo. Pouzite starsie, predidete...

 
Gajar halwa- Indiánsky dezert

Ingredience: 1000 ml plnotučného mlieka 500 g mrkvy, olúpané a jemne nastrúhané 200 g cukru 4 kardamónové struky 1 lyžica hrozienok 1 lyžica černíc 1 lyžica sušených melónových semienok 5 pistáciových orechov, lúpaných a vločiek 1 štipka šafránu Vanilková zmrzlina: 2 vanilkové struky 500 ml smotany na šľahanie, najlepšie 33% 70 g hnedého cukru 3 vaječné žĺtky

Postup: Na panvicu pridajte ...

 
Gaufres

Ingredience: 350 ml mlieka (200 + 150), 60 g masla (nie margarín!), 40 g cukru, 150 h hladkej múky, 6 vajec, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 pl vody z pomarančových kvetov (namiesto nej môžete použiť napríklad likér amaretto, soľ, javorový sirup na podávanie

Postup: Do kastróla najeleme 200 ml mlieka, pridáme maslo, cukor a štipku soli a necháme zovrieť. Len čo začne mlieko vrieť, odstavíme ho z ohňa a naraz...

 
Grahamovo - tvarohové guličky

Ingredience: 250 g jemného tvarohu, 2 vajcia, 100 g hrozienok, 250 g celozrnnej múky, ½ prášku do perníka na posypanie : maslo, orechy, práškový cukor

Postup: Z tvarohu, múky, vajec, hrozienok a prášku do perníku vypracujeme tuhé cesto. Z cesta tvarujeme guľky s priemerom asi 3-4 cm a varíme ich v osolenej vode 10 minút. Vyberieme dierovanou naberačkou a necháme odkvapkať. Na tanieri prelejeme...

 
Gundelove palacinky s domácim čokoládovým topingom

Ingredience: Cesto na palacinky : 1 zltko, 120g hladka muka, 100ml mlieko, 100ml sytena voda, 1 cl krystalovy cukor, stipka soli, olej na opekanie Napln do palaciniek : 3 pl hrozienka, 2 pl kandizovane ovocie (ja som mala len citron t.j. citrovit), 50ml rum, 50 ml smotana na slahanie (ja som pouzila rastlinnu slahacku rama cremefine), mokka lyzicka mleta skorica, 60g krystalovy cukor, 3...

 
Gurjevská kaša

Ingredience: 3 hrnčeky detskej krupice, 3 hrnčeky mlieka, ½ hrnčeka cukru, 2 vajcia, 2 lyžice masla, 1 vanilkový cukor omáčka : 300 g drobného ovocia ( ríbezle biele, červené alebo čierne, josta, černice ) , 1 vanilkový cukor, 1 lyžica cukru na posypanie trocha kryštálového cukru, 50 g na plátky nastrúhaných mandlí 1 hrnček = 2,5 dl

Postup: Mlieko privedieme k varu a pomaly doň vsypeme krupicu. Za...

 
Hrnčekové vafle

Ingredience: 4 vajcia 1/2 hrnčeka cukru 1/2 hrnčeka oleja 1 hrnček (250ml)kyslej smotany alebo hustého smotanového jogurtu 1 hrnček mlieka 1 hrnček vody 2 hrnčeky hladkej alebo polohrubej múky 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu (kopcom) hrnček má objem 250ml

Postup: Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. V druhej miske vyšľahám žĺtky s cukrom, prilejem olej, znova prešľahám, pridám kyslú smotanu alebo...

 
Hrušky v kávovom sirupe /Hrušky v kávovém sirupu

Ingredience: 20 hrušek stejné velikosti 1,5 l silné černé kávy – bez fousů – logru 750 g cukru 1 vanilkový lusk 1 l smetany 33% 1 tabulka extra hořké čokolády

Postup: Připravíme si kastrol, do kterého se nám hrušky vejdou bez toho aby se kácely. Hrušky na spodu (bubáku) seřízneme na plocho. Dutou škrabkou na brambory opatrně vybereme jádřinec. V hrnku rozpustíme cukr, až začne řetízkovat přidáme...

 
Chocolate soufflé - čokoládové soufflé

Ingredience: 500 ml mlieka 50 g kakaového prášku 6 vajec 270 g cukru 40 g hladkej múky 35 g kukuričného muky (kukuričné vločky) 1 lyžička citrónovej šťavy soľ

Postup: Nalejte mlieko do hrnca a pomaly ho priveďte k varu. Oddeľte bielky od žĺtkov a miešajte vaječné žĺtky so 150 g cukru do peny. Zmiešajte múku, kukuričné ​​vločky a kakao do zmesi a dôkladne premiešajte, nech sa zmes dobre spojí....

 
Chrumkavé čokogofry

Ingredience: 200 g masla, 4 vajcia, 200 g kryštálového cukru, 200 g hladkej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, 3 pl kakaového prášku holandského typu, 100 ml tmavého rumu

Postup: Do väčšej hlbokej panvice alebo do kastróla nalejeme smotanu, pridáme maslo a cukor a za stáleho miešania necháme zovrieť. Potom naraz vsypeme všetku múku, panvicu okamžite stiahneme zo sporáka a zmes vymiešame dohladka. Po jednom...

 
Jabĺčková ryža

Ingredience: 1 šálka ryže, trošku oleja na dusenie ryže, 4 - 5 jabĺk, citrónová šťava, cukor, klasické maslo, sekané orechy.

Postup: Ryžu udusíme obvyklým spôsobom, ale nesolíme. Jablká očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca, pokvapkáme vodou a zakryté dusíme domäkka. Zmiešame s ryžou. Podľa chuti ocukríme a okyslíme citrónovou šťavou. Maslo roztopíme a porcie ryže ním na tanieroch polejeme....

 
Jablká v župane

Ingredience: 250 g lístkového cesta, 4 jablká, hrozienka, ríbezľový lekvár 1 vajce na potretie

Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a rozrežeme na 4 štvorce. Jablká umyjeme a vyrežeme jaderník. Na každý štvorec položíme jedno jablko. Do otvoru po jaderníku nasypeme hrozienka, asi 1 cm vysoko, lyžičkou vložíme lekvár a opäť dáme hrozienka. Jablká zabalíme do cesta. Potrieme vajíčkom a v rúre upečieme. Upečené...

 
Jablková omeleta

Ingredience: 2 jablká narezané na plátky, 20g masla, 4 vajcia, 4 lyžice mlieka, 2 lyžice polohrubej múky

Postup: Jablká podusíme na masle. Vajcia rozšľaháme s mliekom a múkou, nalejeme na jablká a necháme stuhnúť. Hotové omelety pocukrujeme.

 
Jablkové guľky

Ingredience: 5 ks väčších očistených jabľk hrubá múka podľa potreby, soľ, maslo, sladká posýpka podľa chuti

Postup: Očistené jablká nastrúhame na väčšom strúhadle a pridáme toľko múky, aby vzniklo knedľové cestíčko. Mokrými rukami tvarujeme guľky veľkosti pingpongovej loptičky a vyvárame v mierne osolenej vode 3 minúty po vyplávaní na povrch. Scedíme, prelejeme roztopeným maslom a posypeme sladkou posýpkou...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9  


Sladké jedlá - najlepšie recepty

Uplne uzasna zemlovka Dukátové buchtičky  / Buchtičky s krémem Mandľové lievančeky s limetovo-medovou zálievkou Rafaelo knedlíčky
Uplne uzasna zemlovkaDukátové buchtičky /...Mandľové lievančeky s...Rafaelo knedlíčky
Fánky - mašličky Gaufres Jablkove lievance Malajzské banánové palacinky s kokosovo-citrónovou polevou
Fánky - mašličkyGaufresJablkove lievanceMalajzské banánové...

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz