Ano, klidně dejte místo vína vodu. Omlouvám se za pozdní odpověď, už sem nechodím, takže jsem o otázce nevěděla.
Je možné nahradiť víno niečím iným, alebo ho vynechať, prosím?
Túto polievku varím tiež a som z východného Slovenska. Je neoddeliteľnou súčasťou našej každej Veľkej noc už od môjho detstva .
vydarena...uzasna. varime ju v USA, aby sme si pripomenuli domov. dakujem za recept!
Koláč som piekla vyše hodinu a aj tak bolo cesto mazgľavé.
Anna U.: To je váš názor, u nás sa cigánske halušky robia odjakživa takto.
Prečo dávate do receptu kôpor (zväzok!)?
Prebije všetku chuť a budú to kôprové halušky, ktoré s cigánskymi nemajú nič spoločné.
Nôž nie je potrebné potierať olejom, jednoduchšie je pomúčiť strčením do sáčku s múkou.
Cesto sa na utierku neprilepí, pretože sa uvarí. Robíme knedle desaťročia, robila moja mamka aj babička, a nikdy sa knedľa neprilepila. Vždy sa dá krásne zobrať preč, rovnako ako buchtry na pare.
A že sa hotová knedľa celá potiera olejom, to počujem prvý raz. To nerobia ani profesionálni kuchári. Prečo by aj?
Neuvěřitelné, jak je to křehké a nadýchané. Chuťově vinikajici.
eva hubova:Evička díky za odpoveď, je to škoda, ale snáď nejaké recepty niekde nájdem.
Tak recept na ty brambory jsem našla
https://www.toprecepty.sk/recept/4678-brambory-se-...
tejaja: Terezko, tak to nemám a už ani výhonky...hodně jsme dělali brambory s nimi a poslední jsem pekla v pátek s bůčkem pro chlapy...myslela jsem že tu mám recept na ty brambory ale asi jsem ho sem nedala.
eva hubova: Evička a nemáš nejaké recepty ešte na využitie cesnakových výhonkov?
Výborné! Ďalšie skvelé vianočné recepty som našiel potrebné - webrecepty.sk/kr/vianoce/. Veľká inšpirácia. :)
Piecť na 180 stupňoch 40 minút, ak máte menšiu formu a teda hrubšiu vrstvu cesta, tak kľudne aj dlhšie, treba to sledovať. Jablka robia cesto vláčne a hebke.