výborný recept. presne toto som hľadal. vďaka
https://www.toprecepty.sk/recept/2760-tvarohova-pl...Zdravím keby som tam dala zlatý klas bolo by to tiež také husté?
Perfektní, ten recept jsem dlouho hledala! díky!
Maja:ja to robím tiež tak,pridávam želatinu v prášku a s vysledkom som spokojna!
Ja dávam do tvarohovej plnky málo želatinu,je to super,plnka sa vobec nerozteka...nie je ani tuhá,ani riedka,akurát????
tejaja:
Ja niesom profesionálny kuchár, a ani sa nejdem dohadovať so skúsenými robila som ich už x-krát a boli super ... re ept som si mala od známej zo stredného slovenska ale aj ten som musela "vyladiť" takto mi to vychádzalo najlepšie ... ten olej je podľa jej receptu ... skúšala som množsrvo iných receptov ale žiadne nám nechutili lepšie ... to máte tak ... 100 ľudí 100 chutí a s tým nožom si za tým stojím a robím tak aj iné múčniky
Ďakujem za reakciu
Ano, klidně dejte místo vína vodu. Omlouvám se za pozdní odpověď, už sem nechodím, takže jsem o otázce nevěděla.
Je možné nahradiť víno niečím iným, alebo ho vynechať, prosím?
Túto polievku varím tiež a som z východného Slovenska. Je neoddeliteľnou súčasťou našej každej Veľkej noc už od môjho detstva .
vydarena...uzasna. varime ju v USA, aby sme si pripomenuli domov. dakujem za recept!
Koláč som piekla vyše hodinu a aj tak bolo cesto mazgľavé.
Anna U.: To je váš názor, u nás sa cigánske halušky robia odjakživa takto.
Prečo dávate do receptu kôpor (zväzok!)?
Prebije všetku chuť a budú to kôprové halušky, ktoré s cigánskymi nemajú nič spoločné.
Nôž nie je potrebné potierať olejom, jednoduchšie je pomúčiť strčením do sáčku s múkou.
Cesto sa na utierku neprilepí, pretože sa uvarí. Robíme knedle desaťročia, robila moja mamka aj babička, a nikdy sa knedľa neprilepila. Vždy sa dá krásne zobrať preč, rovnako ako buchtry na pare.
A že sa hotová knedľa celá potiera olejom, to počujem prvý raz. To nerobia ani profesionálni kuchári. Prečo by aj?
Neuvěřitelné, jak je to křehké a nadýchané. Chuťově vinikajici.