![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
paprika, paradajky, soľ
Papriku narežeme na rezance a pridáme narezané paradajky. Množstvo podľa vlastného uváženia, ale prevládať by mala paprika. Premiešame a osolíme. Na cca 3 kg dávam 1 lyžicu soli. Necháme 15 minút postáť, potom natlačíme jemne do fliaš, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.
Takto pripravené "lečo" má tú výhodu, že ho možno použiť nielen na prípravu leča, ale akéhokoľvek jedla, do ktorého potrebujeme papriky a paradajky.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Jana13: Ja dávam presne tak, ako píšem v recepte. Žiadna cibuľa, tú pripravím čerstvú, má to inú chuť ako sterilizovaná.
Tento víkend chcem ísť konečne na zavarane leco po domácky.
Dávate všetci aj cibulu tak, ako tu: http://www.foodfest.sk/zavarane-leco/
Či predsa aj cibuľku?