Viac ako  4 000  receptov

Prílohy

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Hranolky z rúry

Ingredience: 4 zemiaky pol lyzicky stiplava mleta paprika 1CL mleta paprika cerstvo mlete korenie sol 1 strucik cesnaku 3 lyzice olej

Postup: Zemiaky ocistime, umyjeme a osusime. Aby boli hranolky pekne rovnako dlhe, tak este pred skrajanim, zemiakom narovnako odrezeme spicky. Nakrajame rovnako hrube hranolky. Pridame k nim obidve papriky, mlete korenie, osolime a prelisujeme k nim...

 
Hráškové pyré ako jarná príloha

Ingredience: 800 g čerstvo vylúpaného zeleného hrášku, 50 g masla, 6-8 jarných cibuliek, 100 ml sladkej smotany, 2 PL na jemno petržlenovej vňate, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, kryštáľový cukor, mleté biele korenie, vegeta, voda

Postup: V hrnci rozohrejeme maslo a orestujeme na ňom na kolieska nakrájanú cibuľku. Pridáme prelisovaný cesnak a ešte krátko spolu orestujeme. Potom pridáme vylúpaný zelený...

 
Chapati - indicke placky

Ingredience: na 10ks: (hrnček má 200ml) 2 hrnčeky múky Atta soľ asi 160ml vlažnej vody

Postup: Zmiešame múku so soľou. Pridáme vodu a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré na hodinu necháme zakryté "odpočívať". (Môžete ho nechať odpočívať dobre zabalené, aby neoschlo aj celú noc v chladničke.) Cesto rozdelíme na guľôčky veľkosti väčšej pinpongovej loptičky. Každú guľôčku sploštíme v dlaniach a...

 
Chlebová plnka

Ingredience: asi štvrťka staršieho chleba (môže sa pridať aj pečivo) 2 vajcia 2-3 dcl mlieka pažítka,petržlen.vňať soľ,korenie,muškátový orech 2 strúčiky cesnaku

Postup: Chleba si pokrájame na kocky,pridáme ostatné suroviny a všetko dobre premiešame.Masu dáme do pekáča alebo formy na srnčí chrbát (ja som vyložila papierom na pečenie) a pečieme 45 min.pri 150 stupňoch.Pokrájame na plátky a podávame k...

 
Chutná ryža

Ingredience: Hrncek ryze *250ml*, mala mrkva, 3 lyzice mrazeny hrasok, 3 gulky nove korenie, 1 klincek, stvrt cibule, 2 lyzice olej.

Postup: V malom hrnci, alebo kastroliku rozohrejeme olej a premytu ryzu na nom chvilu prazime. Pridame na malej slzicke nastruhanu mrkvu, nerozmrazeny hrasok, nove korenie, klincek a cibulu. Premiesame, pridame plytku lyzicku soli a zalejeme necelym dvojnasobnym mnozstvom...

 
Indicka kuchyna - Skladane chapati

Ingredience: 200 g celozrnna psenicna muka (grahamova) necelych 200 ml letna voda 1 lyzicka sol olej

Postup: Grahamova muka je hutna, takze ju najprv nakyprite. Zamiesame do nej sol a prilievame letnu vodu. Vypracujeme cesto, ktore je tvarne a makko pruzne. Pri pracovani s nim, nam ostavaju uplne ciste ruky. Cesto zapracujeme do guli a tu zabalime do mikrotenoveho sacku. Gulu nechame odpocinut pol...

 
Indické placky plnené korenenými zemiakmi – Aloo Parathas

Ingredience: 300 g zemiaky sol 1 CL cerstvo namlete korenie 1 mala kyticka koriandrova vnat 1 plocha lyzica chilli vlocky 1 CL dumbierova pasta (alebo nastruhany cerstvy dumbier) Na cesto : 200 g hladka muka 4 PL orechovy olej (ak ho nemate tak kludne rastlinny, ale v ziadnom pripade nie olivovy) olej na opekanie placiek

Postup: Zemiaky ocistime a beznym sposobom ich uvarime v slanej...

 
Indicky chlieb naan

Ingredience: 370 g hladka muka (cca 3 hrnceky) 100 ml tepla voda 1,5 CL susene drozdie 1 CL cukor 1 CL sol 3 PL biely nesladky jogurt 5 PL rozpustene ghee, alebo normalne maslo

Postup: V teplej vode rozpustime drozdie a cukor…nechame drozdie, ako keby *prebudit*. Ze zacalo byt aktivne zistime tak, ze zacne vo vode akokeby slabo bublat. Muku poriadne nakyprime, zmiesame so solou, pridame jogurt,...

 
Kalerábová kapusta /Kedlubnové zelí

Ingredience: 4 kedlubny sádlo 1/2 cibule mletý pepř 1 - 2 kávové lžičky cukr krupice - podle chuti ocet sůl 1 - 2 plévkové lžíce polohrubé mouky

Postup: Kedlubny oloupáme a nastrouháme na struhadle s většími oky. Dáme do hrnce, zalejeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme cukr a cibulku, kterou jsme na sádle usmažili dozlatova. Vaříme doměkka, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a...

 
Kapusta s cuketou /Zelí s cuketou

Ingredience: 1500 g cukety - čistá váha 680 g Salát z bílého zelí ve sladkokyselém nálevu - (Kaufland) 100 g sádlo 2 cibule 1 lžíce cukr krupice hladká mouka ocet

Postup: Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova. Cukety očistíme a nastrouháme na struhadle s většími oky. Zelí ze sklenice dáme na cedník a propláchneme teplou vodou. Zelí a cuketu dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu....

 
Karamelizovaná cibuľa s jablkami

Ingredience: 3 velke cervene cibule 3 PL olej orech masla 2 zarovnane PL hnedy cukor 5 PL balzamikovy ocot 2 mensie jablka

Postup: Ocistenu cibulu nakrajame na polmesiaciky. V rajnici s hrubym dnom, alebo s neprilnavym povrchom rozohrejeme olej s maslom a na silnejsom zdroji tepla orestujeme cibulu zo vsetkych stran, aby akokeby omakla. Cibulu zlahka posolime , dame pod pokrievku a stisime zdroj tepla...

 
Knedľa s žemľovými kockami, varená vo vode.

Ingredience: 500 g hruba muka 2 lyzicky susene drozdie *ak nepouzivate susene, tak si urobte kvasok z 20 g ziveho* lyzicka praskovy cukor lyzicka sol 200 az 250 ml sladke mlieko 1 vajce 1 az 2 zemle velky orech masla

Postup: Muku dame do misy, vsypeme do nej drozdie a cukor a rukami premiesame. Mlieko nahrejeme aby bolo vlazne a rozslahame v nom vajce. Mlieko vlejeme k muke, pridame sol a...

 
Knedlíčky

Ingredience: 180 g starších rohlíků - 4 ks 40 g toustový chléb vícezrnný - 6 plátků 400 ml mléka 2 vejce 200 g polohrubé mouky sůl

Postup: Rohlíky a chleba nakrájíme na malé kostky, zalejeme mlékem ve kterém jsme rozšlehali vejce a necháme chvíli odpočinout. Přidáme mouku, podle své chuti osolíme a promícháme. Z hmoty děláme malé kuličky, které dáme do vařící osolené vody. Když knedlíčky vyplavou...

 
Kurací guláš varený s prílohou

Ingredience: Na gulas : 500 g kuracie prsia 2 PL olej 1 velka cibula 6 strucikov cesnak 100 ml pasirovane paradajky 100 ml cervene vino 1 CL mleta sladka paprika 1 CL mleta stiplava paprika (alebo podla svojej chuti) 1 kavova lyzicka cerstvo mlete korenie 1 PL susena majoranka, alebo velka vetvicka cerstva na posypanie sekana petrzlenova vniatka Na knedlicky : 1 velke vajce 100...

 
Kuskusove placky

Ingredience: 300 g kuskusu, 1 salatova uhorka, 1 velka mrkva, 1 velka cervena paprika, 1 cerstva feferonka, 2 struciky cesnaku, 2 vajcia, 3 pl panenskeho olivoveho oleja, struhanka, citronova stava, 1/2 vrecuska prasku do peciva, 1 pl kuskusoveho korenia (ak ho nemame, zmiesame: sladku papriku, rimsku rascu, carvi, zazvor, cierne korenie, koriander, klinceky, muskatovy oriesok. kardamom, skoricu a...

 
Kysla kapusta s karamelizovanym cukrom

Ingredience: 500 g kysla sudova kapusta 2 PL krystalovy cukor…ja som pouzila hnedy trstinovy 1 cibula 2 velke PL mast – ja som pouzila vypecenu kacaciu, samozrejme mozete pouzit aj olej…povedzme 4PL

Postup: Kyslu kapustu vyzmykame a pokrajame na drobnejsie. Vyzmykanu stavu si pre istotu zachytte. Kto ma velmi kyslu, tak nech si ju aj premyje na sitku. V rajnici s hrubym dnom roztopime cukor. Nechame ho...

 
Kysnutá knedľa

Ingredience: 1 kg polohrubej múky, 1 kocka droždia, mlieko, 1 vajce, soľ, 1 lyžička cukru, 2 lyžice oleja

Postup: Z trošky vlažného mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Medzitým z časti múky, vajca, štipky soli, oleja a mlieka vymiesime cesto. Mlieka toľko, aby cesto bolo redšie, lepšie sa vymieša dohladka. Potom pridáme kvások a striedavo múku s mliekom tak, aby sme dostali hustejšie cesto....

 
Kysnutá knedľa ku gulášiku

Ingredience: POTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrúba múka,2čl cukor,1čl soľ,1kocka droždie,mlieko podľa potreby,2-3pl olej,1vajíčko

Postup: POSTUP PRÍPRAVY Múku vsýpeme do misy,pridáme soľ,cukor,vajce,rozmrvené droždie a toľko letného mlieka,aby nám vzniklo hustejšie cesto.Pridáme olej a poriadne premiesime.Zakryjeme a necháme .1-1,5hod.kysnúť.Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti,urobíme...

 
Letná zeleninová príloha

Ingredience: 1 paprika, 1 paradajka, 1/2 cibule, 1/2 šalátovej uhorky, petržlenová vňať, 100 g ovčieho syra, soľ, mleté čierne korenie, ocot, olej

Postup: Zeleninu vyberieme z chladničky a umyjeme. Papriku a očistenú cibuľu pokrájae na kolieska, ktoré rozoberieme. Paradajku pokrájame na plátky. Uhorku necháme neolúpanú a pokrájame nožom na tenké plátky. Zeleninu pokladieme striedavo na plochý tanier, osolíme...

 
Lyonské zemiaky

Ingredience: Brambory vařené ve slupce a oloupané, máslo, pěkné zdravé cibule, sůl, pepř, možno petrželka.

Postup: Oloupané vařené brambory nakrájíme na plátky. Na velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opékáme cibuli na kroužky spolu s plátky brambor dorůžova. Hotové ochutíme solí, pepřem a petrželkou.

 

1   2   3   4   5   6  


Prílohy - najlepšie recepty

Zemiakove knedliky /Bramborové knedlíky Bavorské žemľové knedle Maďarské "Dödölle" - príloha k divine Princeznine zemiaky
Zemiakove knedliky...Bavorské žemľové knedleMaďarské "Dödölle" -...Princeznine zemiaky
Rýže v troubě Zemiakové hríby pečené, alebo vyprážane /Bramborové houby pečené nebo smažené Madarská jarná príloha z hrášku k mäsu Cesnakové knedličky
Rýže v trouběZemiakové hríby pečené,...Madarská jarná príloha z...Cesnakové knedličky

Copyright © 2008 - 2021 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz