Viac ako  4 000  receptov

Huby

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Biela hubová polievka

Ingredience: Dubaky nakrajane…..ja som mala tak do dvoch dlani spojenych 1 velky zemiak 1 bobkovy list 5 guliciek nove korenie 1 vajce 300 ml smotana na varenie (ja som zabudla kupit, tak som dala mlieko a do vody nechala rozpustit orech masla 1 lyzicka muka hladka 1 lyzica ocot 1 lyzicka sol 1 velka lyzica nasekany kopor

Postup: Zemiak ocistime a nakrajame na male kocky. Do hrnca dame zemiaky,...

 
Cuketovo-hríbový nákyp

Ingredience: 1 veľká cuketa, hrsť sušených hríbov - mala som dubáky, 2 veľké strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, 2 vajcia, mleté čierne korenie, majoránka, hladká múka, 50 g údenej slaniny, olej,3 žemle

Postup: Hríby namočíme do teplej vody na 30 minút, uvaríme a scedíme. Do misy nastrúhame na slzičkovom strúhadle cuketu aj so šupkou. Pridáme vo vode namočené a vymačkané žemle. Osolíme, okoreníme mletým...

 
Dubáky na šľahačke

Ingredience: 50 g sušených dubákov alebo 500 g čerstvých, nakrájaných na plátky, 50 g masla, 250 ml mäsového vývaru ev. bio bujon, 250 ml 33%-nej sladkej smotany, 2-3 PL hladkej múky, 200 ml kvalitného suchého vína- použila som Rizling vlašský

Postup: Dubáky som namočila na 30 minút do teplej vody a potom som ich dala prikryté variť aj s vodou, v ktorej boli namočené. Podľa potreby som doliala horúcu vodu,...

 
Fusilli s hlivou a údeným bokom /Fusilli s hlívou a uzeným bokem

Ingredience: 200-250 g hlívy ústřičné, 100-150 g uzeného bůčku, 300-400 g těstovin (fusilli), 60 g másla, sůl, pepř, strouhaný sýr (parmezán, Gran Moravia nebo ementál)

Postup: Na půlce rozehřátého másla lehce osmahneme kostičky uzeného bůčku, přidáme krájenou hlívu a pomalu ji smažíme do změknutí (pokud má snahu připalovat se, podlijeme 2-3 lžícemi vody a pod pokličkou ji dodusíme). Během smažení a dušení...

 
Grilované veľké šampiňóny, alebo portobello

Ingredience: Hlavicka sampinonu portobello, alebo naozaj velke hlavicky hnedych sampikov tymian sol cerstvo mlete korenie dobry olej

Postup: Sampinon zbavime nozicky. Tymian nasekame na jemno, zalejeme ho kvalitnym olej a zlahka posolime a okorenime. Klobuciky dobre ponatierame zo vsetkych stran (aj vnutro) a dame na horuci gril ( panvicu s hrubym dnom). Ja grilovaci kamen, alebo mriezku, alebo panvicu...

 
Grilované žampióny

Ingredience: 600 g žampiónů 1 marináda na kuře 1/2 sýru Hermelín

Postup: Z hub vybereme nožky a klobouky dáme do mísy, přidáme marinádu, promícháme a necháme 2 hodiny uležet. Pak do každého klobouku dáme kousek sýru, dáme na gril a grilujeme.

 
Guláš z kuriatok / česky z lišek

Ingredience: 200g malických kuriatok, 1 cibula, 1 mala mrkva, 2 papriky, 1 paradajka, 100ml biele vino, stiplava papricka, sladka mleta paprika, mleta rasca, sol, lyzica nasekanej petrzlenovej vnate, 1 strucik cesnaku, olej, hladka muka.

Postup: Kuriatka dobre dobre umyjeme. Ja som mala uplne male, takze som ich ani nekrajala. Cibulu nakrajame na drobno, mkvu a papriku na jemne pruzky. Paradajku obielime,...

 
Hliva na rozmarine

Ingredience: hliva (cerstva alebo susena) olivovy olej 6 strucikov cesnaku nasekanych nadrobno rozmarin 1 lyzicka masla (pouzila som slane) 1 lyzicka kukuricnej mucky trocha worcesterskej omacky 1/2 zeleninovej bujonovej kocky Maggi rozpustenej v 1/2 maleho hrnceka vody (nesolila som)

Postup: Ak pouzivame susenu hlivu, vopred si ju na pol hodinu namacame vo vode a potom nakrajame na mensie...

 
Hliva prijemnej chuti

Ingredience: 2 vacsie trsy hlivy, 3 struciky cesnaku, lyzicka tymianu, lyzicka rozmarinu, 4 PL olivovy olej. Na vyprazanie : 3 vajcia, 2 salotky, lyzica sekanej petrzlenovej vnate, 60g syr parmezanoveho typu, cca 100g (mozno o nieco menej) struhanky.

Postup: Minimalne hodinu pred konzumaciou hlivu oddelime na lupene a ocistime ju. Prevratime ju lupenmi nahor, posypeme bylinkami, zasypeme cesnakom a...

 
Hlivový perkelt

Ingredience: 200g hliva Zlta paprika 1 paliva papricka 1 cervena cibula 2 struciky cesnak 100 ml pasirovane paradajky (v case leta zrele nesklenikove 3 paradajky) 1 kopcovita CL sladka mleta paprika sol 1 PL olej

Postup: Zeleninu ocistime a nakrajame na pruzky. Papriku nakrajajte na jemnejsie, aby sa nam skor udusila. Hlivu som nakrajala tiez na pruzky. Na panvici rozohrejeme olej a poprazime na...

 
Hríbové rizoto

Ingredience: 1 hrsť sušených hríbov, 3 šálky ryže, 5-6 šálkov vody, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 2 slepačie bujony, 1 cibuľa, olej, strúhaný údený syr, posekaná petržlenová vňať

Postup: Sušené hríby namočíme na 30 minút do studenej vody. Osmažíme do sklovita nakrájanú cibuľu a mleté čierne korenie na oleji. Pridáme ryžu. Po krátkom opražení zalejeme vriacou vodou. Pridáme slepačí bujon, vegetu a mierne...

 
Hríbový kubo

Ingredience: 200 g jačmenných krúp, 300 g čerstvých hríbov alebo hrsť sušených, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, majoránka, mleté čierne korenie, bravčová masť alebo olej, voda

Postup: Krúpy premyjeme niekoľkokrát vlažnou vodou a scedené ich dáme do pekáčika. Zalejeme ich teplou vodou tak, aby voda siahala 2,5 cm nad krúpy a pridáme 2 PL oleja. Prikryjeme pokrievkou a dusíme v trúbe...

 
Hríbový paprikáš

Ingredience: veľká hrsť sušených hríbov, 1 sušená červená chilli paprička, 100 g domácej údenej slaniny, 1-2 PL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ, 200 ml skysnutej šľahačky, 1 veľká cibuľa, voda, olej, 2 PL hladkej múky

Postup: Hríby namočíme najmenej na 30 minút do teplej vody. Očistenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a slaninu na prúžky. V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme...

 
Hríbový perkelt

Ingredience: Veľká hrsť sušených hríbov, 2 veľké cibule, 100 g domácej údenej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, 1 sušená štipľavá paprika, 1 lyžica polohrubej múky, voda, koža z údenej slaniny

Postup: Sušené hríby namočíme na 30 minút do vody, slaninu pokrájame na tenké hranolčeky. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú na mesiačiky, pridáme na jemno pokrájanú štipľavú papriku,...

 
Hríbový prášok

Ingredience: ľubovoľné množstvo sušených hríbov

Postup: Na prípravu použijeme len poriadne vysušené hríby - musia až praskať. Ak treba, dosušíme ich do tejto kvality v trúbe. Dosušiť, ale nie spáliť! Po menších častiach nasypať do mixéra a rozmixovať na jemný prášok. Tí dôslednejší môžu prášok ešte preosiať, aby tam nemali drobné kúsky. Dávam do pohára so šraubovacím uzáverom, aby prášok nenavlhol a...

 
Hubová masala s jarnou cibuľkou

Ingredience: 200g šampiňónov 3 veľké červené cibule 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka ghí hrsť nesolených kešu orechov 1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce soľ 1/3 lyžičky mletej kurkumy 1/3 lyžičky garam masala 1/3 lyžičky mletého pálivého čili korenia troška vody 2-3 lyžice sladkej smotany zelená časť jarných cibuliek

Postup: Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode. V hrnci zohrejeme...

 
Hubová omáčka z čerstvých húb /Houbová omáčka z čerstvých šumavských hub

Ingredience: 300 g čerstvých, pevných hub (nejlepší je směs hřibů, křemenáčů a lišek) 200 ml zakysané smetany 200 ml sladké smetany ke šlehání (30 % i více tuku) 500 ml vody + 100 ml horké vody do smetany 30 g hladké mouky 1 rovnou čajovou lžičku krystalového cukru Pár kapek kvasného octa 1 rovnou kávovou lžičku soli + na závěrečné doladění chuti 1 bobkový list 3 kuličky nového koření 5...

 
Hubové batôžky z lístkového cesta

Ingredience: 500 g lístkového cesta, 150 g čerstvých húb, 50 g strúhaného syra, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, 1 vajce na potretie

Postup: Cibuľu nadrobno narežeme a opražíme na oleji. Pridáme narezané huby, posolíme a podusíme do mäkka. Necháme prechladnúť, pridáme strúhaný syr a premiešame. Dosolíme, okoreníme. Cesto vyvaľkáme a vyrežeme kruhy s priemerom 15 cm. Do stredu koliesok dáme plnku a...

 
Hubové soufflé (nákyp)

Ingredience: 400 g rezancov 250 g hlív alebo iných čerstvých húb 150 g oravskej slaniny 80 g strúhaného syra 3 vajcia 200 ml sladkej smotany 30 g masla soľ mleté čierne korenie muškátový oriešok petržlenová vňať

Postup: Rezance uvaríme v osolenej vode. Očistené a umyté huby nakrájame na plátky, cibuľu a slaninu nadrobno. Slaninu mierne opražíme, pridáme cibuľu, huby, osolíme, okoreníme a udusíme...

 
Hubovica s maslovými haluskami

Ingredience: 170g lesne huby 1 mensia cibula 1 velky zemiak 100 ml vyvar 100ml sladka smotana par kvapiek limetovej, alebo citronovej stavy plna lyzicka mleta stiplava cervena paprika lyzicka mleta rasca cerstve listky majoranky 1 lyzica masla + 1 lyzica oleja na halusky 250g polohruba muka 1 vajce 100ml vody na hrot priboroveho noza sol orech masla

Postup: V hrnci rozohrejeme maslo s olejom...

 

1   2   3  


Huby - najlepšie recepty

Pikantná bedlová omáčka /Pikantní bedlová omáčka Omeleta z hlivy / Hlívová omeleta Sampiony na prírodný spôsob Dubáky na šľahačke
Pikantná bedlová omáčka...Omeleta z hlivy / Hlívová...Sampiony na prírodný spôsobDubáky na šľahačke
Hliva prijemnej  chuti Hríbový paprikáš Pecene plnene sampinony Šampiňónové placky - harulky
Hliva prijemnej chutiHríbový paprikášPecene plnene sampinonyŠampiňónové placky - harulky

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz