![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Huby |
200g šampiňónov
3 veľké červené cibule
2 strúčiky cesnaku
1 veľká paradajka
ghí
hrsť nesolených kešu orechov
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky garam masala
1/3 lyžičky mletého pálivého čili korenia
troška vody
2-3 lyžice sladkej smotany
zelená časť jarných cibuliek
Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode.
V hrnci zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme nakrájané 2 cibule a cesnak a restujeme do mäkka. Pridáme nakrájanú paradajku a znova restujeme, až kým paradajka nie je mäkká. Túto zmes necháme trocha vychladnúť.
Potom ju rozmixujeme s troškou vody z kešu orechov. Pridáme k zmesi kešu orechy a znova vymixujeme na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
V tom istom hrnci znova zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.
Potom pridáme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na silnom ohni do hnedkava.
Potom pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny, soľ a na silnom ohni ich 2 minúty opekáme. Potom oheň zmiernime a 8 minút dusíme (bez podlievania) pod pokrievkou.
Pridáme kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.
Ďalej pridáme pripravenú pastu, troška vody, sladkú smotanu, dobre premiešame a privedieme do varu. Oheň zmiernime a 2 minúty povaríme. Treba to premiešavať, aby nám to neprihorelo a ak by bola masala príliš hustá, môžeme pridať ešte troška vody.
Do hotového jedla zamiešame nadrobno nakrájanú zelenú časť jarných cibuliek.
Podávame s plackami, napríklad: Čapati, Paratha, Naan.
http://akochutimasala.blogspot.in/2013/07/hubova-m...
![]() |
Autor: michsamant (Michaela Samant) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.