Viac ako  4 000  receptov

Strukoviny

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Baskická fazuľa

Ingredience: 300 g fazule, 2 hrste mrazenej zeleniny / kukurica, mrkva, hrášok /, 3 párky, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, olej, 3 lyžice kečupu, 1 lyžica mletej červenej papriky, 3 strúčiky cesnaku, soľ,

Postup: Fazuľu vopred namočíme a uvaríme. Scedíme, ale vývar zachytíme. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu. Pridáme zeleninu a opažíme asi 5 minút....

 
Bretónska fazuľa

Ingredience: 1 plechovka cervenej fazule 200 g oravska slanina 4 PL olej 1 mensia cervena cibula 5 vacsich struckov cesnaku 2 zarovnane PL hladka muka po 1 CL suseny tymian, rozmarin, petrzl. vnat, majoranka 1 CL sladka mleta paprika + stiplava (kto ma rad ostre) 2 bobkove listy 100 ml pasirovane paradajky 4 PL pikantny kecup

Postup: Ja si najprv pripravim suchy bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su...

 
falafel

Ingredience: 500 g sucheho ciceru, 1 cibula, 5 strucikov cesnaku, 1 lyzicka mleteho koriandru, 2 pl petrzlenovej vnate, 1 pl koriandrovej vnate, 1 pl sody bikarbony, 1 lyzicka rimskeho kminu, 1/4 lyzicky cayenskeho korenia, sol, olej na vyprazanie

Postup: cicer s 1 pl sody bikarbony namocime na noc do vody. na druhy den cicer niekolkokrat premyjeme v studenej vode (snazime sa zliat co najviac supiek) a...

 
Fazuľa na kyslo s párkom

Ingredience: 300 g bílých fazolí 1/2 malé cibule 50-100 g sádla 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky sůl, mletý pepř, ocet, cukr. Párky nebo salám.

Postup: Fazle přebereme,dobře propláchneme,dáme do hrnce,zalejeme studenou vodou,asi 1cm nad fazolemi a necháme 3-4 hodiny nabobtnat.Nabobtnané fazole i s vodou uvedeme do varu,pokud bude málo vody,tak trošku přidáme.Vaříme zvolna do měkka.Na sádle...

 
Fazuľová rýchla večera /Fazole - rychlá večeře

Ingredience: 2 konzervy bílé fazole v rajském protlaku 1 nožka domácí klobásy 1 stroužek česneku drůbeží vývar nebo voda ostrý kečup špetičku oregána sůl olej kousek cibule sůl

Postup: Na trošce oleje orestujeme drobně nakrájenou cibuli s nakrájenou klobásou. Přidáme fazole i s nálevem, prolisovaný česnek, trochu kečupu, oregáno, trochu vývaru podle chuti osolíme a dochutíme. Krátce podusíme a podle...

 
Fazuľový prívarok

Ingredience: 300 g suchej fazule, 1-2 bobkové listy, 5 guličiek čierneho korenia, soľ, cukor, ocot, 2 lyžice hladkej múky, asi 1 dl mlieka

Postup: Vopred namočenú fazuľu s bobkovým listom a korením uvaríme do mäkka. Vodu necháme asi prst nad fazuľou, prebytočnú vodu zlejeme. Osolíme a zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku. Povaríme na slabom ohni na hustejšiu omáčku. Odstavíme, ochutíme cukrom a octom na...

 
Hrach na maďarský spôsob

Ingredience: 200 g lúpaného žltého hrachu, 100 g prerastanej slaniny alebo údeného bôčika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, rasca, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 200 g očistených surových zemiakov, bujón, 200 g klobásy, olej, soľ

Postup: Deň vopred namočený hrach uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme v kastróle a opražíme na nej...

 
Hrachové pyré s údeným

Ingredience: 500 g lúpaného poleného suchého žltého hrachu, 500 g údeného - použila som údené rebrá, soľ, bravčová masť/olej, 1 cibuľa, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, mleté čierne korenie, majoránka, voda

Postup: Hrach niekoľkokrát prepláchneme vlažnou vodou. Na noc ho namočíme do studenej vody, ktorá má byť asi 2 cm nad hrachom. Dáme variť do vriacej vody údené rebrá. Po hodine varenia pridáme hrach i s...

 
Karí z mungo fazuliek

Ingredience: 100ml suchých mungo fazuliek vodu na ich namočenie 300ml vody na ich uvarenie 1 bobkový list 1/3 lyžičky mletej kurkumy 1 lyžica ghí 1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce 1 lyžička cesnakovo - zázvorovej pasty (alebo čerstvý cesnak aj zázvor, oboje nastrúhajte a použite 1/2 lyžičky z každého) 2 paradajky; rozmixovať na pyré 1 plochá lyžička garam masala 1/2 lyžičky mletého čili...

 
Maďarská fazuľa

Ingredience: 250 g fazule, 1 lyžica oleja, 1 cibuľa, 200 g údenej klobásy, 250 g paradajok, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot, 1 dl kyslej smotany

Postup: Fazuľu uvaríme domäkka. Na oleji speníme cibuľu, pridáme narezanú klobásu a opražíme. Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom. Nakoniec vmiešame smotanu a prehrejeme. Podávame s chlebom.

 
Marhuľová sója

Ingredience: 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 3 strúčiky cesnaku, 3 paradajky, asi 400 g sóje( môže byť aj z konzervy ), 100 g sušených marhulí, 100 ml vody, 1 lyžička oregana, ½ lyžičky mletej rasce, soľ

Postup: Vopred namočenú sóju uvaríme a scedíme. Marhule sparíme vriacou vodou, necháme 5 min postáť, scedíme a narežeme na malé kocky. Na oleji podusíme narezanú cibuľu s cesnakom narezaným na plátky. Potom...

 
Peceny cicer

Ingredience: cicer (pouzila som hnedy) sol tandoori masala troska olivoveho oleja

Postup: Cicer si na noc namocime. Rano ho scedime a zlahka utierkou vysusime. Pridame sol a korenie a premiesame. Rozlozime ho na pekac a pokvapkame olejom. Ruru predohrejeme na 180st. a cicer pecieme asi 25 minut.

 
Pečená naklíčená čočka

Ingredience: Do zavařovací sklenice o objemu 0,7l nasypat do 1/3 propláchnutou čočku. Sklenici uzavřít, ale ne moc napevno, jen aby tam vznikla taková mlha, tzn. vlhko. a dát na teplé místo. Klíčí cca 2 dny. Asi tak 2krát denně propláchnout studenou vodou přes sítko a znovu vložit do sklenice. Ve sklenici nesmí stát voda. Klíčky mají cca 0,5 cm, ale to uvidíte. Dá se konzumovat do salátů, ale já...

 
Sója s hubami a ryžou

Ingredience: 100 g sóje, 100 g húb,100 g ryže,2 cibule, 3 strúčiky cesnaku,1 bobkový list, lyžica masla, soľ, petržlenová vňať, olej, sójová omáčka

Postup: Namočenú sóju varíme s jednou olúpanou, ale celou cibuľou, cesnakom a bobkovým listem do mäkka. Scedíme a prísady odstraníme. Na masle podusíme huby narezané na plátky, osolíme a zasypeme vňaťou. Zvlásť v kastróliku na oleji zosklovatíme druhú cibuľu,...

 
Sójové fašírky

Ingredience: 300 g uvarenej sóje, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka

Postup: Uvarenú sóju, cibuľu a cesnak zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajíčko, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Zahustíme 2 lyžicami strúhanky alebo detskej krupice a necháme chvíľu postáť. Formujeme fašírky a vyprážame z oboch strán. Podávame so zemiakmi a prívarkom, príp. zeleninou.

 
Sosovica na smotane

Ingredience: 2 stredne velke cibule 4 struciky cesnaku 1 paradajka bobkovy list stipka kurkumy 1/4 lyzicky paliveho chilli korenia 1 lyzicka garam masala sol smotana na varenie troska hladkej muky

Postup: Sosovicu na 1 hodinu namocime. Uvarime s 1 bobkovym listom do makka. Na oleji (alebo ghee) osmahneme cibulku a cesnek, zaprasime lyzickou muky, premiesame a pridame nakrajanu rajcinu. Premiesame,...

 
Sosovicova omeleta

Ingredience: 1/2 hrnceka lupanej oranzovej sosovice voda 2 vajicka sol stipka mleteho cierneho korenia troska bazalky syr na struhanie (cheddar, eidam, emental...) kto chce prida si nastruhany cesnak olej

Postup: Sosovicu uvarime v dostatocnom mnozstve vody do makka. Uvarenu scedime a nechame dobre odkvapkat vsetky prebytocnu vodu. Mozeme ju stlacit aj rukou a vodu vyzmykat. V miske vidlickou...

 
Šosovicový šalát s pomarančom

Ingredience: 300 g šošovice, 2 zrelé pomaranče, 2 lyžice olivového oleja, menšia červená cibuľa, celer, soľ, čierne korenie

Postup: Šošovicu necháme v studenej vode asi 3 hodiny, opláchneme, a varíme do mäkka (ale nie na kašu) asi 30 min. a osolíme tesne predtým, ako je hotová. Osušíme a necháme vychladnúť. Počas varenia si nakrájame celer na kolieska, najemno nasekáme cibuľu, a olúpeme jeden pomaranč,...

 
Šošovica na kyslo

Ingredience: 250 g velka sosovica 1 cibula 1 velky cesnakovy strucik 1 Pl olej + 1 Pl bravcova mast 1 PL s kopcom hladka muka 1 bobkovy list 3 pl ocot 1 cl sol Na dokoncenie : 1 cibula 2 vajcia 2 spekacky

Postup: Sosovicu nenamacam, akurat ju pred varenim na sitku premyjem pod horucou vodou. Dam ju varit do vody spolu s bobkovym listom. Ked je uz skoro uvarena, tak do nej dam lyzicku soli a necham...

 
Šošovica s hruškami a údeným mäsom

Ingredience: 200 g hnědé čočky, 100 g pórku, 100 g hrušek, 150 g uzeného masa, citron, sůl.

Postup: Čočku přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme, přidáme asi 1/2 litru nové vody a dáme vařit. K poloměkké čočce přidáme nakrájený pórek, nastrouhanou nebo na kostičky nakrájenou hrušku a kostičky uzeného masa. Chvíli povaříme, dochutíme solí a pod pokličkou necháme dojít. Ozdobíme malými dílky citronu,...

 

1   2  


Strukoviny - najlepšie recepty

Bretónska fazuľa Baskická fazuľa Šošovicová náplň do sendvičov falafel
Bretónska fazuľaBaskická fazuľaŠošovicová náplň do...falafel
Hrach na maďarský spôsob Sosovica na smotane Šošovica na kyslo Šošovicová polievka so smotanou
Hrach na maďarský spôsobSosovica na smotaneŠošovica na kysloŠošovicová polievka so...

Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz