Viac ako  4 000  receptov

falafel

falafel
nahoru
falafel falafel falafel
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Strukoviny
Čas prípravy Čas prípravy: 12 h + 1 1/2 h + 15 min + 20 min + 10 min

Suroviny:

500 g sucheho ciceru, 1 cibula, 5 strucikov cesnaku, 1 lyzicka mleteho koriandru, 2 pl petrzlenovej vnate, 1 pl koriandrovej vnate, 1 pl sody bikarbony, 1 lyzicka rimskeho kminu, 1/4 lyzicky cayenskeho korenia, sol, olej na vyprazanie

Postup

cicer s 1 pl sody bikarbony namocime na noc do vody. na druhy den cicer niekolkokrat premyjeme v studenej vode (snazime sa zliat co najviac supiek) a varime v studenej vode asi 1 1/2 hodiny (nesolime). scedime a rozmixujeme s cibulou a cesnakom. primiesame korenie, posekanu petrzlenovu a koriandrovu vnat, osolime podla chuti a dobre premiesame. z hmoty spravime gulky, trosku ich splostime, poukladame na podnos a vlozime na 20 minut do mraznicky.
v hlbokej panvici rozohrejeme olej a falafel vyprazime po oboch stranach dozlatista. dame odsat tuk na papierovu utierku.
falafel mozeme podavat teply aj studeny s baklazanmi, s bielym jogurtom, so salatom... podla chuti.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "falafel"

autor: vybusna
vložené: 08. 07. 2010 11:06:40  nahlásiť  reagovať
 

amalia ja som ho v bystrici prisaham hladala vsade pod vsetkymi menami na svete ktore cumin ma...a nic....teraz som tu v ba, tak sa po nom pozriem aj tu

autor: amalia
vložené: 08. 07. 2010 10:54:53  nahlásiť  reagovať
 

milik, cumin na slovensku kupis pod nazvom rimsky kminsmajlik, nemusis si ho uz nosit z nemeckasmajlik ja som tiez nosila koreniny z francuzska, ale teraz to uz nie je problem, takmer vsetko uz dostat aj u nas.

autor: vybusna
vložené: 08. 07. 2010 10:38:12  nahlásiť  reagovať
 

jasneeee amalia...cumin....nesla som si spomenut ako sa vola tym druhym menom...btw cumin na slovensku je nezohnatelny...nechapem preco....ja si ho nosim z nemecka sem,...to je paradox, lebo vo vseobecnosti je to naopak...slovenske koreniny nosim tam...btw..zmizol v nemecku napr... skoricovy vanilkovy cukor
btw..ibolyka...vdaka za opis, ale cumin poznam velmi dobre, pouzivam ho, len som si nesla a nesla spomenut na jeho meno smajlik

vložené: 08. 07. 2010 10:15:50  nahlásiť  reagovať
 

Amálii, ja som si to všimla,smajlik tak podrobnejšie som to rozpísala pre Milenku. Dakujem za privítaniesmajlik

autor: amalia
vložené: 08. 07. 2010 10:07:13  nahlásiť  reagovať
 

smajlikahoj, ibolya, tesim sa, ze si naspatsmajlik sak som ku cuminu pridala aj ine vonackysmajliksmajlik

vložené: 08. 07. 2010 09:51:20  nahlásiť  reagovať
 

rímsky kmín je v podstate čierny kmín /rasca/. Je to veľmi aromatické korenie a pridáva sa len v malých množstvách spolu s inými orientálnymi koreninami. Je známy v štátoch severnej Afriky, v arabskom svete, Grécku, Turecku, v krajinách stredomoria, blízkeho východu, Izraeli, ale aj v Indii, Thajsku... Používa sa na korenenie jahňacieho a hovädzieho, ale aj kuracieho mäsa a rýb. Tiež sa ním korenia strukoviny a jedlá z nich. Používa sa pri príprave šalátov, omáčok... Nepoužíva sa však solo, pretože je to aromatické korenie ostrejšej chuti.smajlik

autor: amalia
vložené: 08. 07. 2010 09:40:55  nahlásiť  reagovať
 

smajlikahoj, miliksmajlik, uz si v ba? rimsky kmin je cumin

autor: vybusna
vložené: 08. 07. 2010 09:27:48  nahlásiť  reagovať
 

neviem si spomenut co je rimsky kmin..

autor: michsamant
vložené: 07. 07. 2010 16:30:56  nahlásiť  reagovať
 

Evicka cicer=cizrna. bodka za recept, cicer je vyborna strukovina smajlik

autor: eva hubova
vložené: 07. 07. 2010 15:49:21  nahlásiť  reagovať
 

Jak se tak na tu fotku dívám,cicer to je nějaký hrách,že.smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz