Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
400 g štrúdľového cesta, strúhanka, 350 g mrazenej zeleninovej zmesi (akejkoľvek), 1 vajce, 50 ml kyslej smotany, 100 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
Zeleninu rozmrazíme a chvíľku podusíme na šťave, ktorú zelenina pustí, nedolievame žiadnu vodu. Zelenina nesmie byť rozvarená, ale chrumkavá a pred dodusením prikrývku dáme z hrnca dole, aby sa vyparila všetka vydusená šťava a necháme chvíľu chladnúť. Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, posypeme strúhankou a uložíme celú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním zeleniny, vajíčka, smotany, syra, soli, korenia a muškátového orieška (asi 1/3 čajovej lyžičky podľa chuti). Cesto zvinieme ako klasickú štrúdľu, prenesieme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na teplote 165°C kým sa pomaly štrúdľa neupečie dozlatista. Počas pečenia ďalej priebežne potierame vajíčkom. Podávame teplé alebo studené.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Lulu: Ďakujem, skús to urobiť, je to fakt dobré.
Mňam, vyzerá to chutne
vyzerá to výborne
zbožňujem zeleninu a tento spôsob vyskúšam