Viac ako  4 000  receptov

Boloňské špagety

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Boloňské špagety
nahoru
Boloňské špagety
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 10 minut
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4-6

Suroviny:

500 g (hovädzie, bravčové alebo jahňacie) mletého mäsa
1 mrkva (nakrájaná alebo nastrúhaná)
1 stonkový zeler (nakrájaný alebo nastrúhaný)
1 cibuľa (nakrájaná alebo nastúhaná)
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 balíček paradajok
2 ČL paradajkového pretlaku
1 ČL (mix)sušených byliniek
bazalka (na ozdobu) 
hovädzí bujón
1 bobkový list
soľ
čierne korenie
parmezán (alebo čedar)
500 g špagiet
2-3 poháre červeného vína alebo 2-3 ČL worčestrovej omáčky

Postup

Prichystáme všetky suroviny.
Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak.
Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
Na tej istej panvici opražíme mäso.
Keď sa mäso osmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Osolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku, pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20-30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku boloňskú, tak podlejte vriacou vodou a nechajte bublať 2 hodiny.
Medzirým pripravíme špagety. Ja som si pripravila dva rôzne druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viac omáčky, tak pridajte viac paradajok v piatom kroku.
Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Navrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte bazalkou.

Poznámka

Video na recept najdete tu: https://youtu.be/rOMifVFjXOQ

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Boloňské špagety"

K receptu nejsou žádné komentáře.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz