Viac ako  4 000  receptov

Moje lángoše od babky

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Moje  lángoše od babky
nahoru
Moje  lángoše od babky Moje  lángoše od babky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 10 - 12 ks

Suroviny:

100ml mlieka
500ml vody
50ml oleja (2lyžice bravčovej masti)
3 - 4 malé lyžičky soli
1 malá lyžička cukru
1 polievková lyžica zemiakového škrobu (solamyl)
štipka rasce (stačí pár zrniečok)
1 kg polohrubej múky
42g droždia (1 kocka)
- olej na vyprážanie

- cesnaková pasta na potieranie (cesnak+soľ+voda)
- kečup, nastrúhaný syr, podľa chuti

Postup

Zamiesime si cesto. Ja som si ho urobila v domácej pekárni. Ak budete robiť ručne, tak si z vlažného mlieka, cukru a droždia urobte kvások. Cesto nechám vykysnúť. Vykysnuté cesto dám na pomúčenú dosku, rozdelím na 10 - 12 rovnako veľkých kúskov, každý vytvarujem na bochníček a nechám prikryté utierkou na pomúčenej doske aspoň 30 min. podkysnúť. Potom každý kúsok pomúčenými rukami jemne vyťahujem od stredu do tvaru okrúhleho lángoša a nechám ešte chvíľu podkysnúť (v strede by mali byť o niečo tenšie ako na okrajoch). Takto si pripravím všetky, aby som sa potom nezdržovala pri smažení. Vyprážam na 3 - 4cm vrstve oleja v hlbokej panvici do bledohneda z obidvoch strán. Po usmažení ich ukladám na papierové obrúsky, aby odsali prebytočný olej. Najlepšie sú teplé, potreté cesnakovou pastou. My si dávame ešte nastrúhaný syr a kečup.
Ak ich necháte dobre nakysnúť, lángoše budú dosť veľké a hrubé (také majú byť). Ak chcete menšie porcie, cesto si rozdeľte na viac kusov. Tieto lángoše sa robia u nás v rodine už veľa rokov. V pôvodnom recepte sa dávala do cesta bravčová masť, ja dávam olej a recept som si prispôsobila na použitie v domácej pekárni. Do cesta sa nedávajú žiadne vajíčka, zemiaky ani smotana a na zamiesenie sa používa voda. Rascu môžete vynechať (ja dávam, cesto pekne prevonia) a múku môžete dať aj hladkú (v pôvodnom recepte je polohrubá).
Cesnakovú pastu na natieranie robím tak, že prelisujem 4 -6 strúčikov cesnaku do pohára, pridám kávovú lyžičku soli a trochu vody a miešam to, kým sa soľ nerozpustí. Mašľovačkou si každý natrie teplý lángoš podľa svojej chuti.

Autor Autor: (Jana)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Moje lángoše od babky"

vložené: 04. 12. 2010 11:12:26  nahlásiť  reagovať
 

No, zdovolením bych přidala kousanecsmajliksmajlik

autor: Patricie
vložené: 03. 12. 2010 20:05:10  nahlásiť  reagovať
 

smajlikNádehrnésmajlik

autor: eva hubova
vložené: 03. 12. 2010 00:25:57  nahlásiť  reagovať
 

Langoše zbožňujismajliksmajliksmajlik+1


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz