Viac ako  4 000  receptov

Zemiaky na červeno aj ako príloha

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Zemiaky na červeno aj ako príloha
nahoru
Zemiaky na červeno aj ako príloha
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

500g zemiaky. Su rozne druhy zemiakov a na toto su vhodne tie, co ra rychle uvaria, 1 cibula, 1 lyzica mletej cervenej papriky sladkej, stipka palivej, 1 zelena paprika, 1 kocka bujonu, 1 lyzica olivovy olej.

Postup

Zemiaky ocistim a nakrajam na mesiaciky, cibulu na drobno. V uzsom hrnci rozohrejem olej a poprazim do sklovita cibulu (ked robim jedla na cerveno, tak pouzivam, ktovie preco cervenu cibulu). Vsypem papriku a hned zalejem 2 lyzicami horucej vody, aby vznikla kasicka. Pridame zemiaky a dobre ich obalime v kasicke, ocistime papriku, nakrajame na pruzky a pridame k zemiakom. Vsetko poriadne premiesame, rozdrobime po povrchu bujonovu kocku a podlejeme horucou vodou, tak, aby zemiaky neboli zakryte. Dusime pod pokrievkou a ked su zemiaky polomakke, odkryjeme pokrievku a zacneme miesat. Dosiahneme ten efekt, ze skrob zo zemiakov spolu s vodou zacne vytvarat akokeby hustu omacku. My ju doma volame bombáš, lebo si tak fučká. Raz neviem ako to mam popisat. Pokial by sa zemiaky v tejto faze nemiesali, urcite by prihoreli. Stojime pri sporaku a miesame az kym su zemiaky nie makke a vynikajuce.
Hotove zemiaky mozeme jest s kyslou uhorkou ako samostatne jedlo, ale aj ako prilohu.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Zemiaky na červeno aj ako príloha"

autor: claudica
vložené: 18. 11. 2010 14:19:28  nahlásiť  reagovať
 

u nás tomu hovoria "paprikáš", ale tam sa pridáva aj klobáska. Ale takto je to lepšie... je to dobrota, ďakujem za pripomenutie, dávno sme to nemali...smajlik

autor: Yanah
vložené: 28. 10. 2010 13:22:30  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik Poznám a varím. Väčšinou ako ľahké hlavné jedlo s chlebíkom a čalámadou. Iba nedávam zelenú papriku a bujon, ale nabudúce dám, uvidím ako to zmení chuť zemiačikov. Vďaka za inšpiráciu.

autor: tanika
vložené: 28. 10. 2010 08:45:27  nahlásiť  reagovať
 

nepoznám.... vyzerá to chutne a je to rýchle.... určite vyskúšam

autor: ercicka
vložené: 28. 10. 2010 07:38:08  nahlásiť  reagovať
 

evi, tie zemiaky su strasne dobre, ja som ich teda este nejedla ako prilohu, babka aj mama ich robievali vuzdy ako hlavne jedlo a jedli sme to s kyslym mliekom, pripadne cerstvym a zemiaky sme si pokvapkali kyslou smotanou smajliksmajliksmajlik

ivana79, babka bola z cifera, okolie trnavy smajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 10. 2010 03:46:27  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: eva hubova
vložené: 28. 10. 2010 00:26:34  nahlásiť  reagovať
 

Takové brambory jsem ještě nejedla,musím vyzkoušetsmajlik+6

autor: Ivana79
vložené: 27. 10. 2010 22:45:14  nahlásiť  reagovať
 

Anosmajlikdynstuvane krumplesmajlikErcicka,ty si asi z rovnakého kraja,az teraz ma napadol ten názovsmajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 27. 10. 2010 19:47:12  nahlásiť  reagovať
 

jeeej, to su takmer "dynstuvane krumple" smajliksmajlik tak tomu hovorila moja babka, len nedavala bujon, ani zelenu paprikusmajliksmajliksmajlik

vložené: 27. 10. 2010 17:13:04  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 27. 10. 2010 14:31:08  nahlásiť  reagovať
 

Tak presne takto robievala zemiaky moja babka aj mama,mali na to nejaký špeciálny názov a bolo to dobrésmajlikKeď nebol čas variť,tak sme to mali len tak samotné na obed s uhorkou a chlebom,niekedy tam pridávali aj vajce na tvrdo.Dávam +smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz