Viac ako  4 000  receptov

Zemiaky na koreni a smotane

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá

Suroviny:

1/2 lyzicky horcicnych tmavych semienok
par zrniek kminu
5 ks kari listkov
1 zelena chilli papricka nasekana nadrobno
1 velka cibula nakrajana na pruzky
stipka kurkumy
1 lyzicka garam masala
1/2 lyzicky amchur
surove zemiaky ocistene a nakrajane na kocky
hrst mrazeneho hrasku
sol
50ml smotany
voda na podliatie

Postup

Na oleji nechame prasknut horcicen semienko a kari listky. Pridame kmin, chilli papricku a cibulu. Oprazime do zlatova. Pridame kurkumu, garam masala a amchur, dobre premiesame. Pridame zemiaky, hrach, osolime a zalejeme smotanou a trochou vody. Prikryte dusime na slabom ohni, kym zemiaky nie su uvarene. Treba kontrolovat, aby sa stava celkom nevyvarila a ak treba podlejeme troskou vody. Hotove jedlo mozeme posypat nasekanou koriandrovou vnatou.

Poznámka

Amchur je susene mango.

Recept som vymyslela.

Autor Autor: (Michaela Samant)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Zemiaky na koreni a smotane"

autor: spagetka
vložené: 17. 03. 2010 10:35:00  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 17. 03. 2010 10:20:52  nahlásiť  reagovať
 

fakt neviem kolko ho dat, nemam odskusane ake mnozstvo je fajn, tak tazko poradim smajlik

autor: vybusna
vložené: 17. 03. 2010 10:11:39  nahlásiť  reagovať
 

no...ja som ho pouziva asi v dvoch receptoch...a nejako som ho ani nepostrehla....kolko teda odporucas dat...za lyzicku

autor: michsamant
vložené: 17. 03. 2010 10:01:48  nahlásiť  reagovať
 

s tym tamarindom opatrne, ja osobne ho nepouzivam, nechuti mi

autor: vybusna
vložené: 17. 03. 2010 09:59:35  nahlásiť  reagovať
 

mas vyborne napisany recept...ze davas priamo odkazy na tie koreniny a zaroven tam pises, cim sa to da nahradit. Mam tamarindovu pastu, takze mozem pouzit tu, len ona je tmava...neviem ci to nebude skarede, ked tie zemiaky chytia od neho taku tmavsiu farbu. V kazdom pripade si pokusim zadovazit ten amchur samotny. na moj vkus je to bajecny recept.smajlik

autor: eva hubova
vložené: 17. 03. 2010 02:04:53  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik+4

autor: JanaAli
vložené: 16. 03. 2010 19:56:13  nahlásiť  reagovať
 

mnam,ta koriandrova vnat tam sadla, odkedy som si zadovazila koriander, davam ho asi vsade.... smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz