Viac ako  4 000  receptov

Halušky s brydzou pre Dášenku

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Halušky s brydzou pre Dášenku
nahoru
Halušky s brydzou pre Dášenku Halušky s brydzou pre Dášenku
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá

Suroviny:

750 g zemiakov, 250 g polohrubej múky, soľ, asi 250 g bryndze, 1 lyžica smotany, 250 g údenej slaniny

Postup

Zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme, pridáme múku a vypracujeme pevnejšie cesto. Do vriacej osolenej vody pretláčame halušky, jemne premiešame. Keď vyplávu na povrch, ihneď scedíme. Necháme otiecť, ale nepreplachujeme. Medzitým rozpustíme v malom kastróliku bryndzu s lyžicou sladkej smotany. a v druhom kastróliku vypražíme nadrobno narezanú slaninu. Halušky prelejeme bryndzou a slaninou aj s výpekom. Môžeme preliať aj trochou kyslej smotany.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
žiadne ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Halušky s brydzou pre Dášenku"

autor: tejaja
vložené: 05. 05. 2012 08:00:54  nahlásiť  reagovať
 

bara: Je to tu preto, aby voľajaká nána mala do koho rýpať smajliksmajliksmajlik Inak ako pri http://www.toprecepty.sk/recept/243-fasirky-z-ovse...

autor: bara (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 05. 2012 21:31:19  nahlásiť  reagovať
 

preco je to v kategorii bezmasite jedla ked je tam slanina???? dobra blbost..smajlik

autor: lenca (neregistrovaný/á)
vložené: 11. 01. 2011 18:49:36  nahlásiť  reagovať
 

díky, já to risknu, jsem dost a dost začínající kuchařinka - pro manžela smajlik jak se říká umím čaj, míchaná vajíčka a zvládnu topinku smajlik

autor: Korona
vložené: 10. 01. 2011 21:54:04  nahlásiť  reagovať
 

takéto strúhadlá sa kedysi predávali normálne, ja ho mám tiež, ale môžeš postrúhať aj klasicky na jemnosmajlik

autor: lenca (neregistrovaný/á)
vložené: 10. 01. 2011 18:54:36  nahlásiť  reagovať
 

to struhadlo je fakt speciální. Co když ho nemám, můžu klasicky na jemno

autor: vierocka63
vložené: 06. 08. 2010 10:06:33  nahlásiť  reagovať
 

smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz