Viac ako  4 000  receptov

Roláda zo srnky, srnčia roláda - divina

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Roláda zo srnky, srnčia roláda - divina
nahoru
Roláda zo srnky, srnčia roláda - divina Roláda zo srnky, srnčia roláda - divina Roláda zo srnky, srnčia roláda - divina
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 60 min+ priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

350 g pekne maso zo srnky
50 g cerstve lesne huby
tenke platky prerastanej udenej sunky
4 susene slivky
olupane mandle

Na omacku :

3 lyzice maslo + 2 lyzice olej
1 velka mrkva
1 cibula
50 g zeler
1 stonka stopkateho zeleru
150 ml silny vyvar
150 ml cervene suche vino
velka lyzica brusnicovy dzem + zavarene brusnicove bobule
2 bobkove listy
5 bobul borievka, sol

Postup

Z masa si vytvorime plat, vhodny na zatocenie rolady.
Ja som si vytvorila z tohoto mnozstva dva platy, ktore som cez foliu opatrne naklepala, aby sa mi maso nepretrhlo.
Lesne huby ocistime a naplatkujeme. Ja som mala tak velku hubu, ze som pouzila platky z jej nozky.
Plat posypeme cerstvo namletym korenim, oblozime platkami sunky.
Na sunku rozlozime huby, 2 susene nakrajane slivky a posypeme nakoniec nasekanymi mandlami. Ja som nemala mandle, tak som posypala piniovymi orieskami.
Roladu som zatocila a zaviazala...(odkaz v poznamke).
Takto som pokracovala aj pri robeni druhej roladky.

Cibulu, mrkvu a zeler, ocistime a nasekame na kocky.
V panvici rozohrejeme maslo s olejom a roladu dobre zo vsetkych stran opecieme a prelozime do pekacika. V pekaciku rolady zlahka posolime.
Vypek v panvici rozriedime horucou vodou (co ja viem....nejakych 100 ml napriklad) a prelejeme do pekacika.
Pridame bobkovy list, borievky a nakrajanu zeleninu.
Zalejeme vacsou polovicou vyvaru a polovicou vina. Pekacik prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury.
Pecieme cca 60 minut. Ak treba tak dolejte castou vyvaru a cerveneho vina.
Po upeceni, zeleninu a vypek prelejeme do vyssieho hrnca a zmixujeme, doriedime ostatkom vyvaru a vina a nechame vsetko prevriet s dzemom. Ak je omacka prilis riedka, tak ju varom zredukujeme. Ak je prilis sladka, tak prilejeme este vino, ak je malo vyrazna, tak pridame dzem.
Podavame s oblubenou prilohou a na taniery este ozdobime bobulami.

Poznámka

http://www.toprecepty.sk/recept/3655-ako-zaviazat-...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Roláda zo srnky, srnčia roláda - divina"

autor: vybusna
vložené: 20. 12. 2012 19:15:05  nahlásiť  reagovať
 

anna: tak pre mna je to nesmerne lichotive samozrejme smajlik...ale takto by som to negeneralizovala. Keby si videla ako dnes cely den peciem dva druhy zakuskov a keby si videla ten vysledok..tak takej eve hubovej, alebo yanah nesiaham ani po clenky smajlik
a taka cathleen , uz urcite dnes upiekla dalsi druh chleba alebo nejakeho pecivka....a ja som pokorne poslala do obchodu manzela, aby kupil rozky.
A bezpochyby som nespomenula mnohe dalsie damy, ktore su minimalne tak zdatne ako ja....ak nie aj zdatnejsie....ked mam napr. nejaky problem, vzdy idem na radu k zizale..a este sa nestalo, aby som odisla bez rady....

autor: anna (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 12. 2012 18:36:54  nahlásiť  reagovať
 

jediný kto tu vie výborne variť, je výbušnásmajlik

autor: Iljusa
vložené: 28. 11. 2012 10:29:46  nahlásiť  reagovať
 

Nádhera smajlik

autor: Patricie
vložené: 26. 11. 2012 19:28:12  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikKrásnésmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 24. 11. 2012 22:00:37  nahlásiť  reagovať
 

eva hubova: u turka v ovozele smajlik a stal 15 eur bistubohu...skoro som odpadla...som si to nevsimla ze je to taka sajba...nech to slak trafi...

autor: eva hubova
vložené: 24. 11. 2012 21:58:44  nahlásiť  reagovať
 

A Ty jsi byla kde na ten hřib?smajlik
Roláda vypadá báječněsmajliksmajliksmajlik

autor: zizala
vložené: 24. 11. 2012 21:28:35  nahlásiť  reagovať
 

Mňáám smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz