Viac ako  4 000  receptov

Kuracie s kalerábovými hranolkami v jemnej petržlenovej omáčke.

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Kuracie s kalerábovými hranolkami v jemnej petržlenovej omáčke.
nahoru
Kuracie s kalerábovými hranolkami v jemnej petržlenovej omáčke. Kuracie s kalerábovými hranolkami v jemnej petržlenovej omáčke. Kuracie s kalerábovými hranolkami v jemnej petržlenovej omáčke.
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

300g kuracie prsia, kalerabove hranolceky, hladka muka na obalenie, sol, cervena mleta paprika, mlete cierne korenie.
Na prilohu : siroke rezance uvarene podla navodu na obale.
Na omacku : Lyzica masla, mala lyzicka hladkej muky, 150ml sladke mlieko, 2 lyzice biele vino, velka lyzica nasekanej petrzlenovej vnate.

Postup

Kuracie prsia nakrajame na kusky na jeden hryz a zlahka ich poprasime mukou, aby sa v nej obalili.
Kalerab ocistime, nakrajame platy a potom na hranolceky. Tie moje na obrazku boli dost hrube, tak ich urobte o maaalicko tensie.
Na panvici rozohrejeme olej a pokladieme po dne po jednom kuracie kusky. Opecieme ich a prevratime ich na druhu stranu, kde ich tiez nechame opiect do zlata. Potom ich posolime, okorenime a opaprikujeme. Podlejeme horucou vodou a dusime pod pokrievkou cca 10 az 15 minut. Ku kuracim kuskom pridame kalerabove hranolceky, ak treba este podlejeme a dusime dalsich 10 min. hranolceky by mali byt tak akurat al dente.
Ked je uz vsetko makke, tak omacku zredukujeme . Masovu zmes prelozime na teple miesto a na panvici roztopime maslo, pridame nasekanu vnat a dobre prehrejeme. Maslo zasypeme mukou, vmiesame ju do masla. Zalejeme mliekom a bielym vinom. Prehrejeme kym nezacne omacka hustnut. Odstavime z plamena a ochutime solou a kto ma rad aj muskatovym orieskom.
Uvarene siroke rezance dame do omacky, prikryjeme pokrievkou a lahkym potriasanim ich pomiesame s omackou.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Kuracie s kalerábovými hranolkami v jemnej petržlenovej omáčke."

vložené: 29. 11. 2011 13:02:55  nahlásiť  reagovať
 

tie kalerábové hranolky sú super nápad - ďakujem za inšpiráciu

http://www.myprivateboutique.sk


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz