Viac ako  4 000  receptov

Syrová bešamelová omáčka na zapekané jedlá, alebo ako dresing

Syrová bešamelová omáčka na  zapekané jedlá, alebo ako dresing
toto mnozstvo mi staci na zapecenie 5 toastov
nahoru
Syrová bešamelová omáčka na  zapekané jedlá, alebo ako dresing Syrová bešamelová omáčka na  zapekané jedlá, alebo ako dresing Syrová bešamelová omáčka na  zapekané jedlá, alebo ako dresing
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Omáčky
Čas prípravy Čas prípravy: 10 min

Suroviny:

40 g masla (dva orechy), plna lyzica hladka muka, 125 ml (1/8l) mlieko, 100g struhany syr (skvely by bol Gruyère, ale nam to postacuje aj s nejakym obycajnejsim, alternativa je na vas), stipka soli, stipka struhany muskatovy oriesok, mlete korenie.

Postup

V kastroliku s hrubym dnom, pomalicky rozputime maslo, tak aby nezacalo skvrcat, ohrejeme si mlieko.
v masle rozmiesame muku, miesame asi dve minuty, nic nesmie zhnednut. Vlejeme teple mlieko a stale intenzivne miesame pokial nam omacka nezhustne. Potom do macky vlozime nastruhany, alebo na drobno nakrajany syr. Miesame, pokial sa nam syr nerozpusti. Ochutname a podla toho osolime. Pridame mlety oriesok a mlete korenie.
Omacka je hotova. Je krasne kremova a po vychladnuti si drzi tvar.

Omacku pouzivame na zapekanu zeleninu, hrianky, alebo ako dresing. Je o trosku hustejsia ako besamelova omacka trebars na francuzske zemiaky, alebo lazane. tieto jedla potrebuju viac stavnatosti. Pri hriankach by sme si ich mohli zbytocne premocit a dresingy byvaju tiez hustejsie.
Pokial by ste chceli omacku redsiu, tak pridajte viacej mlieka.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Syrová bešamelová omáčka na zapekané jedlá, alebo ako dresing"

autor: emily (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 09. 2011 15:12:46  nahlásiť  reagovať
 

parada, je to dost rychla priprava, co som pozerala ine recepty, pisali tam, ze sa vari aj 45 min. Robila som ju uplne prvy krat, tak neviem aka ma byt konzistencia, ale u mna sa zjedla, dala som extra porciu syra, tak bola tuha ako kasasmajlik

autor: Yanah
vložené: 19. 06. 2011 21:13:26  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik paráda ... vyskúšam


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz