Viac ako  4 000  receptov

Koláč s pórom a so syrom

Koláč s pórom a so syrom
nahoru
Koláč s pórom a so syrom Koláč s pórom a so syrom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 6-8

Suroviny:

Potrebujeme:
* koláčovú formu s priemerom 20 cm

Na cesto:

* 225 g hladkej múky + trochu na pomúčenie dosky
* 1 lyžičku soli
* 140 g masla, nakrájaného na malé kúsky
* 4 až 5 lyžíc vody


Na plnku:

* 20 g masla
* 300 g póru
* niekoľko vetvičiek tymianu
* 3 veľké vajcia
* 2 žĺtky
* 200 ml smotany na šľahanie
* 200 ml nízkotučného mlieka
* 50 g nastrúhaného parmezánu
* 150 g syra Hermadur
* soľ, mleté čierne korenie

Postup

1. Pripravíme si cesto: Do kuchynského robota dáme múku, soľ a maslo nakrájané na kúsky, spolu veľmi krátko (10 až 20 sekúnd) zmixujeme.
2. Zmes dáme do misky. Pridáme 4 lyžice studenej vody a opatrne miešame príborovým nožom. Ak je cesto príliš suché a nedrží pokope, pridáme ešte lyžicu vody. Cesto zmiesime do bochníka, zabalíme do kuchynskej fólie a uložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
3. Na mierne pomúčenej kuchynskej doske cesto rozvaľkáme a preložíme do nízkej formy na koláč s priemerom 20 cm. Cesto rozvaľkáme na väčší kruh tak, aby okraje prevísali cez formu. Popicháme ho vidličkou a dáme ho ešte na 20 minút do chladničky. Ešte predtým môžeme na povrch cesta dať papier na pečenie a zaťažiť ho vrstvou suchej fazule.
4. V panvici rozpustíme maslo, pridáme pór nakrájaný na kolieska, ochutíme lístkami tymianu a korením. Na miernom ohni pór opekáme za stáleho miešania asi 5 minút, alebo dovtedy, kým nie je mäkký a priesvitný. Necháme vychladnúť.
5. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto pečieme aj s fazuľou 15 minút, potom fazuľu aj s papierom na pečenie odstránime a teplotu znížime na 170 °C. Malým nožom odkrojíme prebytočné cesto z okraja formy a korpus pečieme ešte ďalších 10 až 15 minút.
6. V mise vymiešame vajcia a žĺtky so smotanou a s mliekom. Pridáme nastrúhaný parmezán, dochutíme soľou a korením.
7. Opečený pór navrstvíme na korpus. Hermadur nahrubo nastrúhame a koláč ním posypeme po povrchu. Smotanu zmiešanú s vajcami nalejeme na pórovo-syrový základ. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme ešte 35 až 45 minút, kým sa syr neroztopí a smotanová zmes nie je celkom tuhá.
Necháme mierne vychladnúť a podávame.

Poznámka

recept mám z časopisu dobré jedlo

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Koláč s pórom a so syrom"

autor: mia2404
vložené: 21. 03. 2011 16:21:51  nahlásiť  reagovať
 

dakujem snazim sa vás tu dobehnutsmajlik

autor: eva hubova
vložené: 21. 03. 2011 12:52:35  nahlásiť  reagovať
 

Krásný koláčsmajliksmajlik+4

autor: mia2404
vložené: 19. 03. 2011 21:49:50  nahlásiť  reagovať
 

pekny vecer smajlik, tymian mi tam nevadil ale ja tam nabuduce pridam
udeny syr ,,, som tu sice malo,no ale ako vidim teba tu predbehnut je fakt sila smajlik

autor: vybusna
vložené: 19. 03. 2011 13:32:17  nahlásiť  reagovať
 

si ma predbehlasmajliksmajlik
februarove dobre jedlo je vynimocne dobre....okrem tych lazani a syrovych veci, tam nie je jedlo, ktore by som neuvarila....fakt smajlik
a ako chutil?????, ja by som tam asi nedavala ten tymian....co na to povies????


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

pečivo s tymiánom koláč s kyslou smotanou recept slané pečivo s tymiánom koláč s porom slany kolac s porom slaný koláč so smotanourecept slaný koláč so smotanou a syrom


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz