Viac ako  4 000  receptov

Zemiaky na červeno aj ako príloha

Zemiaky na červeno aj ako príloha
nahoru
Zemiaky na červeno aj ako príloha
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

500g zemiaky. Su rozne druhy zemiakov a na toto su vhodne tie, co ra rychle uvaria, 1 cibula, 1 lyzica mletej cervenej papriky sladkej, stipka palivej, 1 zelena paprika, 1 kocka bujonu, 1 lyzica olivovy olej.

Postup

Zemiaky ocistim a nakrajam na mesiaciky, cibulu na drobno. V uzsom hrnci rozohrejem olej a poprazim do sklovita cibulu (ked robim jedla na cerveno, tak pouzivam, ktovie preco cervenu cibulu). Vsypem papriku a hned zalejem 2 lyzicami horucej vody, aby vznikla kasicka. Pridame zemiaky a dobre ich obalime v kasicke, ocistime papriku, nakrajame na pruzky a pridame k zemiakom. Vsetko poriadne premiesame, rozdrobime po povrchu bujonovu kocku a podlejeme horucou vodou, tak, aby zemiaky neboli zakryte. Dusime pod pokrievkou a ked su zemiaky polomakke, odkryjeme pokrievku a zacneme miesat. Dosiahneme ten efekt, ze skrob zo zemiakov spolu s vodou zacne vytvarat akokeby hustu omacku. My ju doma volame bombáš, lebo si tak fučká. Raz neviem ako to mam popisat. Pokial by sa zemiaky v tejto faze nemiesali, urcite by prihoreli. Stojime pri sporaku a miesame az kym su zemiaky nie makke a vynikajuce.
Hotove zemiaky mozeme jest s kyslou uhorkou ako samostatne jedlo, ale aj ako prilohu.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
8 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Zemiaky na červeno aj ako príloha"

autor: claudica
vložené: 18. 11. 2010 14:19:28  nahlásiť  reagovať
 

u nás tomu hovoria "paprikáš", ale tam sa pridáva aj klobáska. Ale takto je to lepšie... je to dobrota, ďakujem za pripomenutie, dávno sme to nemali...smajlik

autor: Yanah
vložené: 28. 10. 2010 13:22:30  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik Poznám a varím. Väčšinou ako ľahké hlavné jedlo s chlebíkom a čalámadou. Iba nedávam zelenú papriku a bujon, ale nabudúce dám, uvidím ako to zmení chuť zemiačikov. Vďaka za inšpiráciu.

autor: tanika
vložené: 28. 10. 2010 08:45:27  nahlásiť  reagovať
 

nepoznám.... vyzerá to chutne a je to rýchle.... určite vyskúšam

autor: ercicka
vložené: 28. 10. 2010 07:38:08  nahlásiť  reagovať
 

evi, tie zemiaky su strasne dobre, ja som ich teda este nejedla ako prilohu, babka aj mama ich robievali vuzdy ako hlavne jedlo a jedli sme to s kyslym mliekom, pripadne cerstvym a zemiaky sme si pokvapkali kyslou smotanou smajliksmajliksmajlik

ivana79, babka bola z cifera, okolie trnavy smajlik

autor: michsamant
vložené: 28. 10. 2010 03:46:27  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: eva hubova
vložené: 28. 10. 2010 00:26:34  nahlásiť  reagovať
 

Takové brambory jsem ještě nejedla,musím vyzkoušetsmajlik+6

autor: Ivana79
vložené: 27. 10. 2010 22:45:14  nahlásiť  reagovať
 

Anosmajlikdynstuvane krumplesmajlikErcicka,ty si asi z rovnakého kraja,az teraz ma napadol ten názovsmajliksmajlik

autor: ercicka
vložené: 27. 10. 2010 19:47:12  nahlásiť  reagovať
 

jeeej, to su takmer "dynstuvane krumple" smajliksmajlik tak tomu hovorila moja babka, len nedavala bujon, ani zelenu paprikusmajliksmajliksmajlik

vložené: 27. 10. 2010 17:13:04  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: Ivana79
vložené: 27. 10. 2010 14:31:08  nahlásiť  reagovať
 

Tak presne takto robievala zemiaky moja babka aj mama,mali na to nejaký špeciálny názov a bolo to dobrésmajlikKeď nebol čas variť,tak sme to mali len tak samotné na obed s uhorkou a chlebom,niekedy tam pridávali aj vajce na tvrdo.Dávam +smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz