Viac ako  4 000  receptov

Žemľová plnka

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Žemľová plnka
nahoru
Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka Žemľová plnka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Prílohy
Čas prípravy Čas prípravy: 20 minút + pečenie
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

500 g včerajších žemlí, 2-3 vajcia - závisí od ich veľkosti, mlieko, 1 malá cibuľa, 1 zväzok petržlenovej vňate, strúhanka, maslo, olej, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Pokrájané žemle dáme do misy, pokropíme ich mliekom a po 15 minútach vyžmýkame.0restujeme pokrájanú cibuľu a na jemno posekanú petržlenovú vňať na oleji. Ked vychladne, pridáme k žemliam aj s vajcami. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Uviedla som základný predpis. Plnkou naplníme napr. kurča tak, že ju dáme pod kožu nad prsíčkami, ktorú sme predtým opatrne uvoľnili rukou, tak aby sme kožu nepoškodili - plnka by pri pečení vytiekla. Dalej naplníme priestor medzi uvoľnenou kožou a stehnami a naplníme aj brušnú dutinu. Zvyšok plnky dáme vedľa kuraťa a spolu pečieme. Prsíčka zostanú šťavnaté a ochutia sa plnkou. Zvyšok plnky podávame ako prílohu ku kuraťu. Tento spôsob použitia plnky je vhodný tam, kde bude viac stolovníkov. Touto plnkou môžeme plniť i morku, bažanta, kožu z husacieho krku, bôčik, teľaciu hrud... Tiež môžeme podávať ako samostatný pokrm, ak ju pripravíme vo väčšom množstve, ako bezmäsité jedlo. Formu vymažeme pred pečením maslom a vysypeme strúhankou, aj vrch plnky pokladieme plátkami masla. Pečieme do červena a chrumkava vtrúbe pri 170 stupňoch/45-50 minút/ventilátor. Upečenú plnku krájame na trojuholníky, štvorce alebo obdlžníky. Podávame s kyslou uhorkou,čalamádou...Je výborná aj za studena.

Poznámka

Zdroj: rodinný recept. A tento recept má poradové číslo 300, z tých, ktoré som vložila.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Žemľová plnka"

vložené: 14. 09. 2010 15:28:44  nahlásiť  reagovať
 

Janka Pa, dakujem.smajlikSamozrejme pridaj fotečkusmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 14. 09. 2010 11:59:31  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, dělám podobně, někdy přidávám kuř.játra na kousky a také peču ještě zvlášť, protože můj muž má nádivku rádsmajlikAž budu dělat přidám fotečku (s dovolením), ale takový postup, jak uvádíš tysmajlik, to nesmajlik, to ještě neumímsmajlik, také ti musím pogratulovat k jubilejnímu 300 receptusmajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz