Viac ako  4 000  receptov

Slávnostné morčacie závitky

Slávnostné morčacie závitky
nahoru
Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky Slávnostné morčacie závitky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 30 minút + príprava

Suroviny:

Morčacie prsia, hydinová pečeň, údená slanina, mrkva, kelové listy, soľ, mleté čierne korenie, kocky ľadu, voda, maslo, olej

Postup

Morčacie prsia pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. Kelové listy krátko obvaríme vo vriacej vode. Ihned ochladíme v ľadovej vode, čím ich blanšírujeme. Listy necháme z vody odkvapkať a vykrojíme silnejšie rebrá. Na posolené kelové listy dáme vrstvu postrúhanej mrkvy, ktorú posolíme a okoreníme. Na masle s olejom upečieme hydinovú pečeň a necháme vychladnúť. Na vrstvu mrkvy položíme morčacie prsia a na ne uložíme hydinovú pečeň. Pomocou kelových listov pevne zvinieme, až sa vytvorí závitok. Pekáčik vyložíme tenkými plátkami slaniny, pridáme rozpustené maslo,olej a uložíme pripravené závitky. Podlejeme trochou vody a pečieme v trúbe na 160-170 stupňov/ventilátor/30 minút za častého prelievania vypečenou šťavou. Upečené závitky šikmo prekrojíme a podávame na zemiakovom pyré s plátkom pečenej slaniny a čerstvou zeleninou.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept. Možno použiť aj kuracie prsia.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Slávnostné morčacie závitky"

vložené: 06. 09. 2010 10:06:53  nahlásiť  reagovať
 

Simonka, vdakasmajlik

vložené: 06. 09. 2010 10:06:04  nahlásiť  reagovať
 

Janka, dakujemsmajlik

vložené: 06. 09. 2010 10:05:00  nahlásiť  reagovať
 

Evička, dakujemsmajlik

vložené: 06. 09. 2010 10:04:18  nahlásiť  reagovať
 

Milenka, dakujemsmajlik

vložené: 05. 09. 2010 16:01:01  nahlásiť  reagovať
 

Ibi je to nádherasmajlik+1smajlik

vložené: 05. 09. 2010 11:52:51  nahlásiť  reagovať
 

Maris, dakujem, už som text upravila. Teraz to bude hádam zrozumiteľné každému. smajlik

autor: maris
vložené: 05. 09. 2010 09:26:21  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, blanšírovat znamená krátké ponoření potraviny do vroucí vody a její následné ochlazení, proto věta " ihned blanšírujeme v ledové vodě " je zavádějící, protože v ledové vodě se pouze ochlazuje. Ty máš kapustové listy blanšírované - to ano, ale když nahradíš slovo " blanšírujeme " slovem " ochladíme, tak to bude bez chybičky. Věř mi, blanšírovat v ledové vodě opravdu nejde.smajlik

vložené: 05. 09. 2010 07:22:58  nahlásiť  reagovať
 

Zuzanka (neregistrovaný/á), netreba nič opravovať, lebo: pozri si "Príprava jedál - technologia", autori Brhlík, Romaňuk. Nestačí iba solo Slovník cudzích slov...smajlik

autor: Zuzanka (neregistrovaný/á)
vložené: 04. 09. 2010 20:19:14  nahlásiť  reagovať
 

Oprav si to, lebo:
slovník cudzích slov
blanšírovať, blanšírovanie

prudké zaliatie zeleniny alebo ovocia horúcou vodou pred ďalšou prípravou; bieliť, blednúť, vyblednúť; prikrášľovať, lakovať na ružovo

vložené: 04. 09. 2010 10:31:18  nahlásiť  reagovať
 

Ibi, moc hezky to vypadásmajlik

autor: eva hubova
vložené: 03. 09. 2010 22:49:06  nahlásiť  reagovať
 

Opavdu je to krásně barevnésmajlik

autor: vybusna
vložené: 03. 09. 2010 19:56:25  nahlásiť  reagovať
 

ako to pekne vyzera na reze..tak mozaikovite


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz