Viac ako  4 000  receptov

Sábesový králik s brusnicovo - šalviovou omáčkou a macesovou knedľou

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Sábesový králik s brusnicovo - šalviovou omáčkou a macesovou knedľou
nahoru
Sábesový králik s brusnicovo - šalviovou omáčkou a macesovou knedľou Sábesový králik s brusnicovo - šalviovou omáčkou a macesovou knedľou Sábesový králik s brusnicovo - šalviovou omáčkou a macesovou knedľou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 40
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

KRÁLIK: Domáci králik cca 1,5kg, brusnice, limeta,čerstvá šalvia, cibuľa, soľ, čierne mleté korenie, štipka červenej papriky.
MACESOVÁ KNEDĽA: Maces, macesová múka, vajcia, soľ, husacia masť, štipka zázvoru.

Postup

Králika očistíme a naporcujeme. Na masti si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme limety, brusnice a šalviu. Zalejeme vývarom, prípadne čírim bujónom. Dochutíme soľou a korením a štipkou červenej papriky. Pridáme naporcovaného králika a dusíme do mäkka. Keď je králik udusený, vyberieme a výpek zahustíme tak, že podlejeme vývarom podľa potreby a pri zovretí jemne poprášime macesovou múkou. Hotová šťava by mala mať horkasto sladkú chuť s arómou limety.
MACESOVÁ KNEDĽA: Pripravujeme obdobne ako macesové halušky do polievky, avšak pridávame husaciu masť. Maces si nalámeme a namočíme do mlieka, po zmaknutí vytlačíme prebytočné mlieko a pridáme, vajcia, soľ, zázvor, husaciu masť a macesovú múku. Zmes premiešame a necháme odležať cca 15min. Z takto pripravenej hustej hmoty vytvarujeme gule s priemerom cca 7cm a varíme v osolenej vode ako klasickú knedľu cca 20 - 25min podľa velkosti knedličiek.

Poznámka

V mojich receptoch žiaľ nenájdete gramáže, nakoľko sa u mna varí podľa chuti a potreby:)Ako ste si mohli všimnúť všetko sa pripravuje na husacej masti, nemusíte mať strach že králik bude chutiť ako hus, chuť masti sa varením stratí. prirodzene kto nevarí kóser použije maslo, prípadne olej. Prajem dobrú chuť. Ďalšie fotky k receptu: http://www.toprecepty.sk/fotoalbum.php?id=34 Shabat salom.

Autor Autor: (Moshe -Norbert Otter)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Sábesový králik s brusnicovo - šalviovou omáčkou a macesovou knedľou"

autor: Shara (neregistrovaný/á)
vložené: 20. 04. 2012 20:47:19  nahlásiť  reagovať
 

Moshe nic ma do toho ale tak ako asi aj ty si zid tak som aj ja .. a Kralika mame zakazane jest podla tory .. neviem co je na tom sabesove..ale ak ti t chuti nemam nic proti smajlik Tak dobru chut

autor: vybusna
vložené: 18. 09. 2010 12:05:02  nahlásiť  reagovať
 

moshe...kto a kde do teba rypal?...pytam sa, aby som pripadnemu rypacovi napisala, ze taketo chovanie je neziaduce.

autor: michsamant
vložené: 18. 09. 2010 11:56:45  nahlásiť  reagovať
 

Tuto sa mi to zda dobre popisane http://www.chabad.org/generic_cdo/aid/113424/jewis...

autor: Moshe
vložené: 18. 09. 2010 11:45:05  nahlásiť  reagovať
 

Jasne v pohode, len sa mi to zdalo po vsetkych rypackach co ste tu predvadzali posledne dni divne, ak som ta urazil prepac, rad kedykolvek zodpoviem pripadne nezrovnalosti.
Inak ak ta to zaujima skutocne, tak napr. kralik a pstros su povazovane za ciste zvierata, avsak zakazane su z dovodu chybajucej tradicie.

autor: michsamant
vložené: 18. 09. 2010 11:41:46  nahlásiť  reagovať
 

No a to je vsetko co som chcela vediet.
Ak kuchynu nepoznam, vzdy si citam o nej aj inde na internete. Sama sa stale ucim ohladom indickej kuchyne, aj ked som s nou uz 8 rokov v stalom styku.

autor: Moshe
vložené: 18. 09. 2010 11:33:53  nahlásiť  reagovať
 

Ja nemam ziaden problem, ja ked je nieco kosher tak to uvediem priamo v nazve ako si mozes vsimnut. To co je v poznamke je poznamka a tak ju treba aj chapat, jedlo ktore nie je kosher neoznacujem ze kosher. Dalej ak budes behat po nete a nie len na chabade, zistis, ze okolo kralika, zajaca a diviny sa vedu dlhosiahle diskusie. Ja si zvierata zabijam sam presne podla pravidiel "šchity". Tym prirodzene netvrdim ze kralik je kosher, iba len to ze je odkrveny a zbaveny vsetkeho co tam byt nema. Ale som rad ze si vsimas vsetko okolo receptov :)

autor: michsamant
vložené: 18. 09. 2010 11:28:39  nahlásiť  reagovať
 

Ja sa nenavazam. Normalne sa pytam, aby som vedela. Preco ti to vadi? Ved aj ty sa preto pytas a poucujes inde, nie?? Podla tejto vety som myslela, ze je to Kosher ""Ako ste si mohli všimnúť všetko sa pripravuje na husacej masti, nemusíte mať strach že králik bude chutiť ako hus, chuť masti sa varením stratí. prirodzene kto nevarí kóser použije maslo, prípadne olej."" Tak preto sa pytam. Ze som si nieco precitala aj na internete je snad fajn nie? Aky mas problem? My sa teba pytat nemozeme a opravit ti pripadne chybu??

autor: Moshe
vložené: 18. 09. 2010 11:24:52  nahlásiť  reagovať
 

Mas tam niekde napisane a uvedene ze kosher???? Ja som si to nevsimol ze by za nazvom bolo uvedene kosher, a prestan sa konecne navazat do mna a mojich receptov, budem poteseny.

autor: michsamant
vložené: 18. 09. 2010 09:24:45  nahlásiť  reagovať
 

Toto je Kosher recept? Pytam sa lebo je to kralik a na internete pisu, ze kralik nie je Kosher jedlo. Zeby tam napisali zle informacie? http://www.chabad.org/library/howto/wizard_cdo/aid...

vložené: 01. 09. 2010 12:01:07  nahlásiť  reagovať
 

taky bych si dala říctsmajlik,ukládám a až budu mít králíka vyzkouším.smajlik+1smajlik

autor: Moshe
vložené: 30. 08. 2010 08:04:03  nahlásiť  reagovať
 

maces nemliet ale drvit, inak osvedceny sposob je dat ho do sacku a klepacom na maso podrvit.smajlik

autor: amalia
vložené: 30. 08. 2010 08:02:46  nahlásiť  reagovať
 

smajliktakze iba pomliet maces ako na macesove gulky do polievky?

autor: Moshe
vložené: 29. 08. 2010 19:37:23  nahlásiť  reagovať
 

dakujem, uz som to sice pisal, ale klasicky maces kupite v ktoromkolvek hypermarkete, no a muku si robim sam. Ak je cas a chut chodim si po zasoby macesu do koser predajne v Prahe.

autor: amalia
vložené: 29. 08. 2010 17:55:35  nahlásiť  reagovať
 

smajlikmoshe, kralika sice nejem, ale mam rada zidovsku kuchynu. nielen askenazyovsku, ale aj zo spanielska a severnej afriky. macesovu muku a niektore ine suroviny som v ba hladala uz davnejsie, ale asi nehladam na spravnom mieste. vies poradit?

autor: vybusna
vložené: 29. 08. 2010 11:45:14  nahlásiť  reagovať
 

fiiha..tak toto je fajny recept...skoda, ze som nepozrela skor...v Ba som videla macesove pecivo......ked sa vratim, urcite si ho kupim a vyskusam..zidovske jedlo ma fascinuje

vložené: 28. 08. 2010 13:12:00  nahlásiť  reagovať
 

Milý, milý pán Moshe, veľmi pekne Vám dakujem a teším sa na Vase "kosher" receptysmajlik

autor: Moshe
vložené: 28. 08. 2010 12:56:56  nahlásiť  reagovať
 

Dakujem za bodiky, komentare a pochvalu. Ano lahodka to je a vcera sa stalo na sabesovu veceru sme mali hosta a zarazila ma jedna vec, co sa mi este nestalo. Po prvom suste zlozila pribor a s uprenym pohladom na mna po asi 20 sekundovom tichu vysla veta "toto je moj prvy gastronomicky orgazmus", co ma velmi potesilo.
Na zidovsku kuchynu si treba zvyknut, je to zmes chuti, ktore na prve pocutie zarazia, avsak pri konzumacii jedla kde sa prekryva slane so sladkym, horke s chutovo vyraznym, si človek uvedomuje silu chutí.

vložené: 28. 08. 2010 10:40:44  nahlásiť  reagovať
 

to musí byť lahôdka! videla som aj album - pekné a názorné. +3smajlik

vložené: 28. 08. 2010 09:43:26  nahlásiť  reagovať
 

Moshe, tak já teda zajdu na ochutnání!!smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Moshe
vložené: 28. 08. 2010 07:42:34  nahlásiť  reagovať
 

Este zostalo:)

autor: michsamant
vložené: 28. 08. 2010 07:28:41  nahlásiť  reagovať
 

zaujimavy receptik, to by som rada ochutnala


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz