Viac ako  4 000  receptov

Cernicové kocky

Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia


Cernicové kocky
nahoru
Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky Cernicové kocky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 1 dávka

Suroviny:

4 žltky, 4 bielky, 200 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 10 PL teplej vody, 10 PL oleja, 1 prášok do pečiva, 2 čokoládové pudindy Dr. Oetker, 1000 ml plnotučného mlieka, 4 PL práškového cukru, 125 g masla, 2 šľahačky v prášku, 300 ml mlieka, 1 želatinový stužovač za studena Dr. Oetker, 3 ks zelené cukrárenské želé, 4 PL práškového cukru, 1000 ml vody

Postup

Zltky ušľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Všľaháme teplú vodu a olej. Primiešame múku s práškom do pečiva. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do pekáča, ktorý sme vymazali maslom a vysypali múkou. Pečieme v trúbe vyhriatej na 170-180 stpňov 25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Z pudingového prášku,cukru a mlieka uvaríme puding. Do vlažného pudingu zašľaháme maslo a ešte vlažný ho nalejeme na cesto. Po vychladnutí ho vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Medzitým si ušľaháme do tuha šľahačku. Padľa návodu si pripravíme želatínový stužovač a pridáme ho do ušľahanej šľahačky. Dobre premiešame a rozotrieme na zákusok v pekáči. Znovu dáme stuhnúť do chladničky na 2 hodiny. Zelatínu si uvaríme podľa návodu a ked je vlažná, nalejeme ju na stuhnutú šľahačku. Ked želatína stuhne, opäť vložíme do chladničky - najlepšie na noc. Nakrájame na kocky. Do stredu nastriekame čiapočku zo šľahačky a do nej posadíme černicu. Hotové kocky podávame na dezertnom tanieri.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Cernicové kocky"

vložené: 03. 09. 2010 11:29:42  nahlásiť  reagovať
 

Míša (neregistrovaný/á), áno černice sú ostružiny. Samozrejme na tento dezert môžeš použiť aj čerstvé ostružiny. Dakujem za pochvalu i hodnoteniesmajlik

autor: Míša (neregistrovaný/á)
vložené: 02. 09. 2010 22:03:47  nahlásiť  reagovať
 

Prosím, černice jsou ostružiny?Dalo by se to udělat i z čerstvých, zrovna jsou na zahrádce. Děkuji za odpověď. Moc hezké řezy, dávám smajlik!

vložené: 15. 08. 2010 21:54:35  nahlásiť  reagovať
 

Tak to má pěknou zelenou barvičku,je to jistě dobré.smajlik+1smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz