![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
1 kura o váhe asi 1500 g, 2 kuracie pečienky, 1 cibuľa, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, 2 plátky údenej slaniny, 6 žemlí, 3 vajcia, 200 ml mlieka, olej
Kura umyjeme, osušíme a nasolíme zvonka i zvnútra. Na panvici orestujeme posekanú cibuľu s posekaným petržlenom a necháme vychladnúť. Zemle pokrájame na plátky a pokropíme mliekom. Kuracie pečienky naškriabeme na jemno nožom. Zemle vytlačíme, pridáme k nim orestovanú cibuľku s petržlenom, kuraciu pečeň a vajcia. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a dobre premiešame. Uvoľnime kožu opatrným vsunutím ruky pod kožu nad kuracími prsiami a stehnami. Dávame pozor, aby sa koža nepotrhala. Do vzniknutého priestoru natlačíme pripravenú plnku a naplníme aj brušnú dutinu, avšak nie na tesno. Plnka pečením zväčší svoj objem. Kožu na brušnej dutine zopneme ihlicou alebo špáratkom. Naplnené kura vložíme do pekáča a prelejeme horúcim olejom. Prsia prikryjeme plátkami slaniny a do pekáča dáme aj zvyšnú plnku. Vložíme do trúby predohriatej na 180 stupňov a pečieme 1 hodinu. Ak treba, podlejeme horúcou vodou a často prelievame vypečenou šťavou. Pred dopečením odstránime slaninu a teplotu trúby zvýšime na 200 stupňov a pečieme 15 minút do červena a chrumkava. Necháme 15 minút odpočinúť a pokrájame na porcie a ostatnú upečenú plnku na kocky. Podávame so zemiakovou kašou, opekanými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a s hráškovo-mrkvičkovou prílohou dusenou na masle alebo s hlávkovým šalátom.
Zdroj: rodinný recept. Býval to nedeľný obed. Môže sa podávať aj na studeno. Tiež je to vhodné jedlo na piknik alebo na cesty. Možno použiť ako súčasť studených mís.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zajtra skúsim, prípadne ešte niečo "vylepším"....k tomu moju fanta-ryžu a broskyňový hompótik! Dobrú chuť, už mi tečú slinky:
dnes idem vyskúšať
...toto ma naozaj zaujalo...určite vyzúšam...a dám vedieť ako "to" dopadlo
pečene plnene kura priprava peceneho kurata kuracie stehna plnene plnkou pod ko?u plnené kurča pečené pečene kura recept plnené kurča kuracie pečienky plnene kur stehna pečené kura s ryžou kura plnene ryžou pečené kura s plnkou plnene pecene kura recept na pecene kura pecene kura recepty plnene pecene kurca pecene kura teplota plnka do kurcata pecene kurca recept ako na to - plnené roloané kurča plnenekura nedelny obed kuracie stehna pečené plnené kurča pečené plnené kuracie kura plnene pečienkou plnen kura recepty plnenekura kura plnene plnené kurča plnene pecene kurca top recept pečené kurča plnené kurča pečienka plnene kuracie stehna plnené kurča recept plnené kurča plnka pečené kura plnené plnene kura recept recept pecene kura pecene kura kurča plnené pečienkou plnene kura s pecienkou plnene grilovane kurca recept na kura plnene kura