Viac ako  4 000  receptov

Pečené plnené kuriatko

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso

Suroviny:

1 kuriatko, soľ, voda na podliatie, maslo na zjemnenie šťavy.
Na plnku: 200 g hydinovej pečene, 3 žemle, 2 vajcia, 2-3 lyžice tuku, 1 menšia cibuľa, trochu mlieka, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, soľ.

Postup

Očistené kuriatko dobre umyjeme,kožu na prsiach a slabinách stehien uvoľníme na plnku tak, že ukazovákom kožu oddelíme od svaloviny. Pripravené kura naplníme plnkou v brušnej dutine, pod kožou v časti pŕs a v slabinách stehien. Konce stehenných kostí trochu stiahneme a zviažeme niťou, motúzom, alebo niečim čo bude držať. Povrch kurčaťa osolíme a potrieme maslom. Do pekáča vložíme očistenú na hrubšie kolieska pokrájanú cibuľu, naplnené kurča podlejeme vodou a pečieme najprv pri miernom, potom pri prudkom ohni do zlatista. Pečieme 60-90 minút, podľa veľkosti kurčaťa. Kura raz obrátime, aby bolo rovnomerne upečené zo všetkých strán. Počas pečenia 2-3 krát polejeme výpekom a podlejeme vodou. Kuriatko je upečené, keď pri vpichnutí vidličkou do hrubej svalovej časti sa pri vytiahnutí ľahko uvoľní. Upečené kuriatko preložíme do čistej nádoby, šťavu precedíme, pridáme maslo a teplé podávame s varenými zemiakmi, s dusenou ryžou, so zeleninovým šalátom alebo s kompótom.
Plnka: Žemle pokrájame na kocky. Celé vajcia rozšľaháme s troškou mlieka, trochu osolíme a pokrájané žemle pokropíme. Na teplom tuku podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a na drobné kúsky pokrájanú hydinovú pečeň, prudko podusíme a zmiešame so žemľami. Plnku trochu okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a petržlenovou vňaťou. Pomiešame len ľahko, aby plnka nebola kašovitá, len rovnomerne premiešaná.
Dobrú chuť!

Autor Autor: (Lucie Takácsová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Pečené plnené kuriatko"

vložené: 26. 03. 2011 19:47:26  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 26. 03. 2011 17:55:57  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+2

autor: Yanah
vložené: 26. 03. 2011 06:35:21  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik to plnenie pod kožu je piplačka, ale takto pečené kuriatko je fajnové...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Tématické frázy

chutné kuriatko plnenie kurata pod kožu plnka do kuriatka pecene plnene maso recepty kuriatko meno pre kuriatko plnka do kurčaťa pečené kuriatko plnene kuriatko pecene kusky kurata dobre kuriatko


Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz