Viac ako  4 000  receptov

Pečené plnené kuriatko

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hydinové mäso

Suroviny:

1 kuriatko, soľ, voda na podliatie, maslo na zjemnenie šťavy.
Na plnku: 200 g hydinovej pečene, 3 žemle, 2 vajcia, 2-3 lyžice tuku, 1 menšia cibuľa, trochu mlieka, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať, soľ.

Postup

Očistené kuriatko dobre umyjeme,kožu na prsiach a slabinách stehien uvoľníme na plnku tak, že ukazovákom kožu oddelíme od svaloviny. Pripravené kura naplníme plnkou v brušnej dutine, pod kožou v časti pŕs a v slabinách stehien. Konce stehenných kostí trochu stiahneme a zviažeme niťou, motúzom, alebo niečim čo bude držať. Povrch kurčaťa osolíme a potrieme maslom. Do pekáča vložíme očistenú na hrubšie kolieska pokrájanú cibuľu, naplnené kurča podlejeme vodou a pečieme najprv pri miernom, potom pri prudkom ohni do zlatista. Pečieme 60-90 minút, podľa veľkosti kurčaťa. Kura raz obrátime, aby bolo rovnomerne upečené zo všetkých strán. Počas pečenia 2-3 krát polejeme výpekom a podlejeme vodou. Kuriatko je upečené, keď pri vpichnutí vidličkou do hrubej svalovej časti sa pri vytiahnutí ľahko uvoľní. Upečené kuriatko preložíme do čistej nádoby, šťavu precedíme, pridáme maslo a teplé podávame s varenými zemiakmi, s dusenou ryžou, so zeleninovým šalátom alebo s kompótom.
Plnka: Žemle pokrájame na kocky. Celé vajcia rozšľaháme s troškou mlieka, trochu osolíme a pokrájané žemle pokropíme. Na teplom tuku podusíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a na drobné kúsky pokrájanú hydinovú pečeň, prudko podusíme a zmiešame so žemľami. Plnku trochu okoreníme mletým čiernym korením, majoránom a petržlenovou vňaťou. Pomiešame len ľahko, aby plnka nebola kašovitá, len rovnomerne premiešaná.
Dobrú chuť!

Autor Autor: (Lucie Takácsová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Pečené plnené kuriatko"

vložené: 26. 03. 2011 19:47:26  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 26. 03. 2011 17:55:57  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik+2

autor: Yanah
vložené: 26. 03. 2011 06:35:21  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik to plnenie pod kožu je piplačka, ale takto pečené kuriatko je fajnové...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz