![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády |
![]() |
Čas prípravy: 1 hodina + príprava |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 dávka - pre viac osôb |
1 balenie štrúdľového cesta, 750 g kyslastých jablk, šťava z 1 citrona, 1/16 l rumu, 50 g hrozienok,70 g masla, 50 g kryštáľového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 1 CL mletej škorice, 50 g strúhanky, práškový cukor
Hrozienka namočíme do rumu. Strúhanku osmažíme na časti masla. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na tenšie plátky. Dáme do misy a pokvapkáme citronovou šťavou. K jablkám pridáme hrozienka aj s rumom, kryštáľový cukor, vanilkový cukor, škoricu a posekané orechy. Dobre spolu premiešame a necháme odpočívať 30 minút. Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov. Na stôl dáme menší obrus a jemne ho poprášime múkou. Na obrus položíme 3 listy štrúdľového cesta,ktoré sme potreli rozpusteným maslom a položíme na ne daľšie 3 listy cesta, potreté maslom. Na dolnú tretinu cesta rozdelíme opraženú strúhanku a na ňu navrstvíme jablkovú zmes. Okraje cesta necháme voľné. Pomocou obrusu štrúdľu zarolujeme a voľné okraje cesta na oboch koncoch založíme na spodok pod štrúdľu. Hotovú štrúdľu prenesieme na plech vystlaný pečiacim papierom a štrúdľu na povrchu potrieme rozpusteným maslom. Vložíme do trúby a pečieme 35 minút do chrumkava. Upečenú štrúdľu pokrájame na rezy a pred podávaním cez sitko husto posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: rodinný recept. Od tradičnej madarskej štrúdle sa odlišuje pridaním hrozienok v rume a pridaním posekaných orechov. Mama najprv pripravila štrúdľové cesto a potom ho vyťahovala na veľkom jedálenskom stole. U nás sa jablká do štrúdle nikdy nestrúhali, aby sa cesto nerozmočilo.
![]() |
Autor: Meszarosovabolya |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
mňam
Yanah, ja jablká strúham na uhorkovom strúhadle...tenké plátky nerozmočia cesto...
tak teraz už viem prečo mám vždy rozmočenú štrúdlu (lebo jablká strúham) ďakujem za užitočnú radu s tým krájaním, človek sa učí celý život +
Evička, kde ako. Ale väššinou dostať 400 g balenie - ako lístkové cesto. Niekedy dostať aj 500 g balenie. V najhoršom spravíš menšiu štrúdľu. Doma sme vyťahovali štrúdľu na veľký stôl z cca 500 g doma spraveného cesta.
Ibi,jak velké je u vás štrudlové těstojá mám 400 g ,to bych z toho asi neudělala,že
Ibi, já mám zase hlad
štrúdľové cesto recepty vyhľadávanie jablkova strudla štrúdla orechovo jablková jablkova strudla so struhankou pecenie strudla štrúdla z lístkového cesta štrúdla s orechami strudla z kysnuteho cesta štrúdla z lístkového cesta jablková štrúdľa so strúhankou jablkova strudla z listkoveho cesta video jablkova orechova strudla strudlove testo štrúdla jablkovo orechová cena jablkovej strudle orechova strudla video jablkovo orechová strudla recept orechovo jablkova strudla orechova strudla recept jablkové štrúdle jablkova strudla z listkoveho cesta jablkova strudla recept jablkovo-orechova štrudla orechová štrúdla z lístkového cesta strudlove cesto recept strudla zo strudloveho cesta jablkovo orechová štrúdľa cesto na štrúdlu strudla strudla recept orechová štrúdla jablkova strudla recept na jablkovu strudlu jablkovo - orechová štrúdla z lístkového cesta jablková štrúdla z lístkového cesta recept štrudla video štrudla jablková strudla cesto jablkova strudla z kysnuteho cesta strudla orechova štrúdla z lístkového cesta orechova jablkova strudla s orechami